worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

WORLDEF, Metaverse’de ilklerle yerini aldı

WORLDEF

Metaverse dünyasında her geçen gün artarak gerçekleştirilen yatırımlar devam ederken, dünyada Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba Metaverse’de ilk kez yer alan e-ticaret devi olmuştu. 

Türkiye’den ise Metaverse’e giren ilk e-ticaret odaklı platform WORLDEF oldu.

Metaverse boyutsal platformu Vemaker, WORLDEF’in dijital platformda yer alması üzerine yapılan çalışmayı yürütmek üzere metaverse ajansı oldu. Yapılan çalışma ile WORLDEF’in etkinliklerine, etkileşimi yüksek avatar bazlı sanal dünya üzerinden ulaşılabilecek.

Etkinlikler sanal dünyadan izlenebilecek

Katılımcılar WORLDEF’in etkinlik ve fuarlarına, Vemaker’ın sunduğu hizmetler ile avatarları ile giriş yapabilecek. WORLDEF için oluşturulan sanal dünyada katılımcılar etkinliklere dair farklı alanları ve stantları ziyaret edebilecek, oturumları izleyebilecekler.

Metaverse’in artık hayatımızın olmazsa olmazlardan biri haline geldiğini belirten WORLDEF Genel Müdür Yardımcısı Hasan Basri Demir, “Türkiye’nin önde gelen metaverse şirketi Vemaker ile yaptığımız işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliğini gerçekleştirerek WORLDEF’in gelecek vizyonunu da gösteren metaverse’te yer almasıyla yaratıcı bir ortamda operasyonlarımızı genişleterek duyurmuş olacağız. WORLDEF’in halihazırda gerçek dünyada yaptığı tüm deneyimlerini bu dijital evrende de sıklıkla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İçerik çok yakında paylaşılacak

WORLDEF’in dijital platform sağlayıcı olan Vemaker’ın Kurucu Ortağı Alper Gökçer, iki şirket arasında oluşan ve uzun sürecek bir partnerliğe imza atıldığını ifade etti.

Gökçer, “WORLDEF tarafından kullanılacak etkileşimi yüksek dünya pek çok etkinlikte ve fuarlarda hizmet verecek. Katılımcıların avatarları ile girerek farklı alanları, stantları ve oturumları izleyebilecekleri bu dünya, aynı zamanda verimi çok yüksek networking toplantı ve oturumlarına da ev sahipliği yapacak” dedi.

Oluşturulan dünyada WORLDEF’in etkinliklerine katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Platformda, fuarlar, eğitim, toplantı ve ofis hizmetleri sunan Vemaker’ın WORLDEF için geliştireceği boyutsal platformun içeriği çok yakında paylaşılacak.

Vemaker hakkında

Vemaker,  sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri ile çözümler sunan bir Modern Innova projesi olarak açıklanıyor. Modern Innova, 2011 yılından beri birlikte çalıştığı markaların kitlelerine daha yenilikçi, hatırlanabilir deneyimler yaşatmaları için yeni ve özgün yollar geliştiriyor.

Vemaker tarafından oluşturulan sanal dünyalarda, eğitim, konferans, etkinlik ve fuar düzenlenebiliyor. Aynı zamanda Vemaker sanal ofis hizmetini de kullanıcılarına sunuyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.