worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Vision Talks’da girişimcilik ekosistemi ele alındı

Girişim

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosisteminin Haritası” başlığı ile WORLDEF tarafından düzenlenen Vision Talks, e-ticaret ekosisteminin temsilcilerini Akbank ana sponsorluğu ile ağırlamaya devam ediyor. Clickmelive Genel Müdürü Emre İlban’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Vision Talks’un konukları GelAl Kurucu&Ortak Ali Akdeniz, Digital Exchange Kurucu&Ortak Emrah Pamuk ve FonAngels Başkanı Yavuz Kuş oldu.

“Bütün girişimler birer fidandır, doğru yönetilirse çınar olur”

FonAngels Başkanı Yavuz Kuş, “Bütün startuplar, girişimler bir fidandır. Girişimler doğru yönetildiği zaman bu fidanlar çınara dönüşüyor, çok güzel sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Unicornlarımız var ülkemizde, hepsi birer fidandı çınarlaştı. Fidanın can suyuna ihtiyacı ve bir de toprağa ihtiyacı var. Can suyunu yatırımcılar ya da finans imkanlarını oluşturmakla girişimci can suyunu elde etmiş oluyor. Toprak da olmazsa olmaz. Aslında kitle fonlama platformları toprağı oluşturuyor. Burada aslında birçok fidan can bulacak” dedi.

Yavuz Kuş, kitle fonlama kavramının Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine yeni girmiş bir kavram olduğunu belirtti. Kitle fonlama ile girişimcilerle yatırımcıların bir araya geldiği bir platform oluştuğunu açıkladı.

Dünyada 20 yıldır var olan kitle fonlamanın Türkiye’de 2019 yılında tamamlanan regülasyon ile kanuni altyapısının hazırlandığını söyleyen Yavuz Kuş, “Dünyada 10’a yakın regülasyonu olan ülke var. Türkiye’de bunlardan birisi oldu aslında. Kitle fonlama yatırımcılar ve girişimciler açısından güvenli bir liman.” dedi.

Fonangels 3 ülkede temsilcilik açıyor

Yavuz Kuş, FonAngels’ın 3 ülkede temsilcilik belirlediği ve Londra temsilcilerini atadıklarını da Vision Talks’da açıklayarak,  “Yakında da ilan edeceğiz. Gelecek yıl içinde Amerika’da ve MENA bölgesinde Doha’da birer tane temsilcilik kurmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yavuz Kuş, kitle fonlama platformlarında güzel projeler var olduğunu ve ekosistemde rekaberlik kültürü ile çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

“Girişimlerimiz can suyunu ülkemizde alsın”

FonAngels Başkanı Yavuz Kuş, Son 10 yılda Türkiye’deki girişimcilerin fona ulaşmakta zorlandığını belirterek, girişimcinin fona ulaşamadığı zaman yabancı yatırımcılardan imkan elde etmeye çalıştığını söyledi.

Yavuz Kuş, “Bu bizim ülkemizde maalesef bu süreç sıkıntılıydı. Dolayısıyla girişimci bir şekilde projesini göç ettiriyordu. Kesinlikle girişimcilerimiz küresel hesap yapmak durumunda, küresel marka hesabı yapması gerekiyor. Ama girişimcilerimiz can suyunu burada alsın. Bizim projelerimiz, girişimlerimiz, çok zeki gençlerimiz var. Belirli bir olgunluğa geldikten sonra yurtdışına açılsın. Burada bir can suyunu alsın, biraz büyüsün sonra yurtdışına açılsın. Biz bu vizyon ile girişimcilerimizi desteklemek istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“E-ticaret önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde kendisini ikiye katlayacak”

GelAl Kurucu&Ortak Ali Akdeniz, GelAl girişimini başlatma süreçlerini, özellikle pandeminin gelmesi ile bu işe başlamalarını, bu alandaki girişime yatırım yapmalarının nedenini teslimat sektöründe yaşanan sorunlar olarak açıkladı.

Akdeniz, “Pandemi ile müşteri davranışlarında büyük değişimler oldu. Pandemide e-ticaretin çok hızlı büyümesi ile sektörde çok hızlı büyüme gerçekleşti. Şu an konjonktürel durumlardan dolayı büyüme yavaşladı ancak Türkiye’de ne olursa olsun e-ticaret önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde kendisini ikiye katlayacak. Kendisini ikiye katlayacak kadar potansiyeli yüksek bir alan.” dedi.

“Teslimat, lojistik alanlarındaki girişimlerin fonlara erişimi çok önemli”

Müşteri davranışlarının değişmesi ile alternatif teslimat modellerine ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Ali Akdeniz, “Bu anlamda sektörde yeni nesil, teknolojiyi daha iyi kullanan teslimat startuplarının çıktığını görüyoruz. Bizde o firmalardan bir tanesiyiz, 2 senedir operasyondayız. Diğer taraftan bir girişimci olarak bu alan çok zor bir alan. Lojistik kendi içinde çok ciddi bir sermaye ihtiyacı barındırıyor.” şeklinde konuştu.

Akdeniz, teslimat, lojistik alanlarındaki girişimcilerin özellikle operasyonel tarafı ağır olan e-ticaret operasyonu gibi girişimcilerin fonlara erişiminin çok önemli konular olduğunu ve fonlara erişimde alternatif kanalların açılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

GelAl Kurucu&Ortak Ali Akdeniz, “İki tane avantaj var girişimcinin kaynağa yakın olmasında. Birincisi; startup’ına hızlı benzin bulabiliyor.

Startup yaşam döngüsü içinde inişleri, çıkışları bazen parayla, kaynak ile açmanız gerekiyor. Bir de paraya yakın olmak parayı kazanan insanlara da yakın olmayı da getirdiği için daha önce başarı sağlamış girişimcilerden fon sağlandığı için ciddi bir ekosistem oluşmuş oluyor.” dedi.

“Digital Exchange bir girişim olarak ortaya çıktı”

Digital Exchange Kurucu&Ortak Emrah Pamuk, kurucusu olduğu Digital Exchange’in de bir girişim olduğunu söyleyerek, “Ben de Digital Exchange’i kurarken bir melek yatırımcısı vardı ve kurarken de girişimcilik ruhumuzla bir noktaya getirdik.” İfadelerini kullandı.

Pamuk, Türkiye’nin bugün çok ciddi ihracat yapan bir ülke konumunda olduğunu ancak markaların en büyük sorununun kendini iyi tanıtamamaları olduğunu belirtti.

Markaların yaptıkları yanlışlara değinen Emrah Pamuk, “Milyonlarca lira para harcıyor ama düzgün bir web sitesi yok, içeriği yok. Biz de dedik ki bize başvuran kişiler içerik, e-katalog sorunu yaşamayacak, ihracatta dil sorunu yaşamayacak.” şeklinde konuştu.

Emrah Pamuk, girişimlerini aktarırken, dijital pazarlama alanında raporlama konusunda sorunlar olduğunu söyleyerek, bu noktada girişimde bulunduklarını söyledi. Pamuk, “İster marka ol ister ajans ol gittiğin tüm pazarlarda bir dijital varlık analizi oluşturalım. Sen orada nesin, nereye gideceksin, nereye oynamak istiyorsun buna bak. Benim Digital Exchange de girişim özelinde konumlandığım yer Saas model ürünler. Bu Saas model ürünleri yaparken de mutlaka know-how ile hareket ediyorum.” dedi.

“Markaların yurtdışı girişimlerinde pazarın diline inmek, benchmark yapmak gerekli”

Digital Exchange Kurucu&Ortak Emrah Pamuk, “Dijital pazarlama alanında girişimciler de pazar anlamında o dili, o kültürün etnik pazarına inmeli. Bugün İngiltere’de hizmet verdiğim bir girişim olarak konuşuyorum, oraya indiğimde ki pazar kitlemle Rusya’daki çok farklı. O yüzden bir kere markalar bir benchmark almalılar.” dedi.

Fiyat anlamında da birçok ülkeye göre Türkiye’nin çok iyi konumda olduğunun altını çizen Pamuk, şöyle devam etti: “Doğru veriyi, doğru kaynağı, doğru insan gücünü şu an Türkiye’den çözebiliyor insanlar ve markalar. Dolayısıyla bir kere o dile erişmeli. İkincisi yatırım yapmalı bu sadece ofis açmakla olmuyor. Bu da yetmiyor, bir o pazara inip belli şeyler yapılmalı. Saha çalışması, benchmark yapılmalı. Ürüne güveniliyorsa o kültüre inildiği zaman belli talepler görüyor. Doğru hedef kitleye doğru benchmark alıp ilerlerseniz zaten bir şekilde pazarda talep görüyorsunuz.”

Emrah Pamuk, yurtdışı girişimlerde dilin önemine vurgu yaparak, bulunulan pazarın yerel dilini yakalamak gerektiğini söyledi. İngiltere ve Rusya’da ana dilde hizmet veren temsilcileri olduğunu belirten Pamuk, “Bazen aksanlarda da sorun yaşıyoruz. Ama oralarda toplantıya girdiğimizde bizi iyi anlatacak takım arkadaşlarına ihtiyaç oluyor.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

amazon
Markalar

Amazon’a Polonya’da 7,8 milyon dolar para cezası

Polonya’da tüketici gözlemcisi UOKiK, Amazon’un Polonya’da müşterilerini, ürünün stok durumu ve teslimat tarihleri konusunda yanıltması sebebiyle 7,8 milyon dolar (31 milyon zloti) para cezasına çarptırdı.

gümrük vergisi
Haberler

Dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi geliyor!

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, online film ve yazılım gibi dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi getirileceğini belirterek, yeni düzenleme için tarih verdi.