worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Uber Eats, uzaya ilk yemek teslimatını gerçekleştirdi

uber eats
uber eats

Uber Eats, geçen hafta ISS’ye seyahat eden Japon milyarder Yusaka Maeawa aracılığıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) yiyecek götüren ilk şirket oldu. Astronotlara götürülen siparişte Misoda, haşlanmış uskumru, tatlı sosta pişirilmiş dana eti ve bambu filizli haşlanmış tavuk yer aldı.

Teslimat ağı, gezegen ötesine taşındı

ABD merkezli online yemek sipariş platformu Uber Eats, uzaya ilk yiyecek teslimatını gerçekleştirdiğini duyurdu. Teslimat ağını gezegen ötesinde bir noktaya taşıyan şirket, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) yiyecek gönderen ilk dağıtım platformu oldu. Yiyecekler, geçen hafta ISS’ye seyahat eden Japon milyarder Yusaka Maeawa aracılığıyla astronotlara teslim edilirken, dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Maezawa, uzaydan dünyadaki insanlara para dağıtacağını duyurdu.

Şirket, ISS’deki astronotlara siparişlerini elden teslim etmek için Japon girişimci ve milyader Yusaku Maezawa ile birlikte çalıştı. Astronotların siparişi, Maezawa’nın Dünya’dan ayrılmasından 8 saat 34 dakika sonra, 400 km’lik bir seyahatin sonunda 11 Aralık’ta ABD’nin doğu kısmının yerel saati ile 09.40’ta teslim edildi.

“Yusaku Maezawa için küçük, Uber Eats için dev bir teslimat!”

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, “Apollo 11” astronotu Neil Armstrong’un “Benim için küçük, insanlık için dev bir adım” sözlerine göndermede bulunarak, “Yusaku Maezawa için küçük Uber Eats için dev bir teslimat! Uzaya ilk başarılı teslimatımızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Amacımız, insanların nereye giderlerse gitsinler istedikleri her şeyi almalarını sağlamak. Bu yüzden Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlara hizmet etmekten gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teslimatı gerçekleştiren 46 yaşındaki milyarder Yusaku Maezawa ise, şu ifadeleri kullandı; “Bana Uber Eats’ın uzaya ilk yiyecek teslimatını gerçekleştirme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Uber Eats’in inisiyatifi ve macera anlayışı ilham verici. Kendime meydan okumayı asla bırakmayacağım ve umarım herkes aynı şeyi yapmaya devam eder. Dünyayı daha iyi bir yer yapalım!”

Astronotlara götüren siparişte; Misoda haşlanmış uskumru, tatlı sosta pişirilmiş dana eti, bambu filizli haşlanmış tavuk gibi yiyecekler yer aldı.

Yusaku Maezawa hakkında

Japon moda imparatoru Yusaku Maezawa, 1998 yılında Start Today’i, 2004’te ise Japonya’nın en büyük online moda perakende sitesi Zozotown’u kurdu. Maezawa, 2018’de kişiye özel hazır giyim markası ZOZO’yu başlattı.45 yaşındaki Maezawa, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu’na yemek siparişi teslimatının yanı sıra turistik bir seyahat gerçekleştirdi. Japonya’nın en zengin insanlarından biri olan Maezawa, ISS’de 12 gün kalacak ve ardından Dünya’ya dönecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un