worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türkiye’nin e-ticaret liderleri ELC iftar yemeğinde bir araya geldi

ELC
ELC

Türkiye’nin ilk ve tek c-level e-ticaret kulübü olan ELC’nin üyesi e-ticaret liderleri, Kargoist ve ShopiVerse sponsorluğunda, Point Hotel Barbaros’ta gerçekleştirilen Ecom Leaders Club iftar yemeğinde bir araya geldi. Geniş katılıma sahne olan etkinlik, Türkiye e-ticaret ekosisteminin önemli aktörleri buluşturdu.

Ömer Nart: ELC olarak bir şeyler üretiyoruz ve bu ürettiklerimiz birilerine ilham olabiliyor

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, iftar yemeğinde bir konuşma gerçekleştirdi. ELC’nin düzenlenen çeşitli etkinlikler ile e-ticaret ekosistemine önemli katkılar sunduğunu belirten Nart, “Biz burada hep beraberiz. Sizin dudaklarınızdan çıkan bir cümle bile çok önemli olabiliyor. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret liderleri burada bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunuyor. ELC olarak bir şeyler üretiyoruz ve bu ürettiklerimiz birilerine ilham olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

ELC’nin oldukça önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Ömer Nart, yakın dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında da bilgi vererek, “Önümüzde iki tane çok büyük etkinliğimiz var. Birincisi 28-29 Eylülde “WORLD ECOMMERCE FORUM İSTANBUL”. İkincisi de bir ay sonra “WORLD ECOMMERCE FORUM LONDRA”. Bu etkinliklerin ekosisteme çok büyük fırsatlar sunacağına inanıyorum.” dedi.

Orxan İsayev: ELC’nin e-ticaret ekosistemine çok büyük faydalar sunmaya devam edeceğine inanıyorum

ShopiVerse CEO’su Orxan İsayev ise, programda gerçekleştirdiği konuşmada ELC’nin e-ticaret ekosistemine çok büyük faydalar sunmaya devam edeceğine inandığını söyledi. “E-ticaret önemli ama ihracat-e daha önemli.” diyen İsayev, “Alım gücü daraldı derken e-ihracat tarafına giriş yaptık. E-ihracat karlı evet ama ihracat-e e-ihracattan daha karlı bir durumda.” ifadelerini kullandı.

İhracat-e ile yurtdışında daha verimli çalışmalar yürütülebildiğini ifade eden İsayev, konuşmasına şöyle devam etti; “E-ticaret ve e-ihracat ile gelirlerimiz artıyor evet. Ancak asıl ihracat-e ile yurtdışında para kazanmaya başlıyoruz. Geldiğimiz noktada yurtdışında rekabet çok üst düzeylere ulaştı. Bu noktada kademeli şekilde adım adım ilerlemek gerekiyor. E-ihracat tarafında pek çok firmamız adım atmaya başladı ancak bugün artık İhracat-e tarafına odaklanarak e-ihracata başlamamız gerekiyor.”  

Doç. Dr. Uğur Yasin Asal: ELC çok stratejik bir kurum

WORLDEF Akademik Kurul Üyelerinden, İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal, iftar yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmada ELC’nin çok stratejik bir kurum olduğunu söyledi. ELC’nin e-ticaret ekosistemine çok büyük katkılar sunduğunu belirten Asal, “Türkiye’de e-ticaretin öncüsü olan şirketlerden hem bilgi alıyoruz hemde düzenleme tarafında ve kamunun da buna öncülük etmeleri açısından birleştirmeye gayret ediyoruz.” diye konuştu.

İstanbul ve Londra’da düzenlenecek organizasyonalar hakkında da değerlendirmeler de bulunan Uğur Yasin Asal, “Önümüzde “WORLDEF LONDRA GLOBAL MEETİNG” var. Şuana kadar aldığımız geri dönüşler doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Bir süre sonra bunlar gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasında kaldıraç görevi görecek. E-ticaret diplomasisi adında bir kitap yazıyoruz şuanda. Bu kavramı ilk kez biz kullandık. Önümüzdeki aylarda bu kitap WORLDEF yayınlarından çıkacak. E-ticaret diplomasisin Türkiye için önemli bir model olduğuna inanıyorum.” sözlerini kaydetti.

Ecom Leaders Club Hakkında

Türkiye’nin ilk ve tek c-level e-ticaret kulübü Ecom Leaders Club, Türkiye’nin en önemli e-ticaret ve e-ihracat topluluğu olma vizyonu ile kuruldu. Türkiye’deki önemli e-ticaret yöneticilerini bünyesinde barındıran kulüp, e-ticaret, sınır ötesi e-ticaret veya e-ihracat yapmak isteyen perakende markaları bir araya getiriyor. Kapalı devre uluslararası tecrübe paylaşım toplantıları ile perakendecilerin işlerini geliştirmelerini sağlayan ELC, Türkiye’deki e-ticaret oyuncularının farklı ülkelerdeki e-ticaret oyuncuları ile işbirliği geliştirmelerine olanak tanıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.