worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türkiye, Metaverse ile 37,5 milyar dolar kazanabilir

Metaverse

Metaverse, Türkiye’de gelecek dönemde büyüyecek. Deloitte’un araştırmasına göre, Metaverse ekosisteminin başarılı bir şekilde oluşturulması halinde 2035 yılına kadar Türkiye ekonomisine 37,5 milyar dolarlık katkı sağlayabilir.

Türk şirketleri kullanıcı merkezli sanal deneyimler yaratmak için giderek daha fazla yatırım yapıyor. Sadece özel şirketler değil devlet kurumları da bu konuda çalışmalarını artırıyor. Metaverse’ün Türkiye’de gelecek dönemde ekonomik olarak büyüyeceği öngörülüyor.

Sosyal ve ve çevresel etkileri de ele alındı

Deloitte’un Metaverse ekosisteminin Türkiye üzerindeki etkisini araştırdığı ‘Metaverse’ün Türkiye İçin Potansiyel Değeri” raporunda elde edilen sonuçlara göre Metaverse ekosisteminin başarılı bir şekilde oluşturulması durumunda 2035 yılına kadar Türkiye ekonomisine 37,5 milyar dolara yaklaşan bir ekonomik katkı sağlayabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Metaverse’ün başarılı bir şekilde yayılarak toplum tarafından benimsenmesinin olası sosyal ve çevresel etkileri de raporda ele alınıyor.

Kent merkezlerindeki kaynağa ulaşım fırsatı

Örneğin Türkiye’deki kırsal nüfus daha gelişmiş eğitim ve öğretim programları gibi yalnızca kentsel merkezlerde bulunabilecek kaynaklara Metaverse aracılığıyla erişmesi Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na da katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Bunun yanında fiziksel olarak bulunma ihtiyacını azaltan yenilikler ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması da seyahat ve ticari faaliyetlerden kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.