worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türk markaları Joom’da buluşuyor

Joom

Joom pazaryerinin Hesap Yöneticisi Ksenia Kuznetsova, SNG ECOMMERCE CLUB MEET UP panelinde katılımcılara dünyada toplam 400 milyon kullanıcı ve 28 milyon aylık aktif müşteri sayısına sahip olan Joom‘u anlattı. Kuznetsova sunumunda, Türk ürünlerinin platform üzerinde talep gördüğünü ve bu ürünlere yönelik promosyonlar, Türk Ürünleri Günleri gibi çeşitli kampanyalar düzenlediklerini açıkladı.

Son dönemlerde Rusya’da aktif alıcı sayısının hızla çoğaldığını belirten Kuznetsova, Türkiye’den Rusya başta olmak üzere birçok farklı ülkeye ürün gönderimi yapıldığını açıkladı.

Pazaryerleri ile ilgili satıcıların sahip olacağı avantajlara değinen Kuznetsova, Joom üzerinde listelenen ürünlerin otomatik olarak ürün tanıtımı ve açıklamasının çevrilebildiğine ve hangi dilde gerekiyorsa teknik desteğe erişim sağlanabildiğine değindi.

“Joom, Türk markalarının uluslararası pazara girmesini sağladı”

Joom’un yüzlerce Türk firmasının uluslararası pazara girmesini sağladığını ifade eden Ksenia Kuznetsova, “En büyük özelliklerimizden biri sunduğumuz sigorta hizmeti. Bu konu lojistik ve kargo hizmetlerinin sorumluluğunda olsa da eğer ürün ulaşmadıysa, gümrüğe takıldıysa ya da hasar gördüyse sorumluluğu biz üstleniyor ve sigorta kapsamına alıyoruz. Eğer ürününüzü sorunsuz şekilde ulaştıramıyorsak sigorta kapsamında ürünün değerini iade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

2020-2021 arasında Türk firmalarının platformları üzerindeki satışlarının yüzde 136 büyüdüğüne dikkat çeken Kuznetsova, Türk satıcılara yönelik düzenledikleri özel promosyonlar ve Türk Haftaları gibi müşterileri Türk satıcılara ve Türk ürünlerine yönlendirecek uygulamalarla, pazaryerinde bir Türk markası olarak yer almanın kârlılığına değindi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler