worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Türkiye’nin ilk Turcorn’u Insider, 105 milyon dolar yatırım aldı

Insider

Türkiye’nin ilk Turcorn’u olan Insider’ın aldığı son yatırımın, birleşme ve satın alma odaklı stratejisini hızlandırmak için kullanılacağı belirtildi. Aynı zamanda şirketin mevcut teknoloji ve yeteneklerini geliştirmek için kullanılacağı ifade edildi.

Yeni yatırım birleşme ve satın alma stratejisi için kullanılacak

Şirketin Mart 2022’deki D Serisi 121 milyon dolarlık artışıyla birlikte bu yatırımların, Insider‘ın önemli büyüme rezervlerini tamamlayacağı aktarıldı. G2 tarafından dünyanın en iyi 6. yazılım şirketi seçilen şirketin, birleşme ve satın alma odaklı bir strateji aracılığıyla büyüme elde etmek için mevcut piyasa koşullarından yararlanmayı planladığı belirtildi.

Insider CEO’su ve Kurucu Ortağı Hande Çilingir, “Insider’da şimdiye kadar organik yollarla hiper büyümeyi başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi, birleşme ve satın alma odaklı bir strateji ile benzersiz büyüme seviyelerine ulaşmak istiyoruz. Bu fonlar, teknolojimizi daha da tamamlamak ve ürün sinerjileri yaratmak için istisnai ürün şirketlerini satın almak amacıyla özel olarak kullanılacaktır. 2022’deki 121 milyon Dolar’lık D Serisi yatırımımızın aksine, bu son tur, özellikle M&A yoluyla inorganik büyümeyi hızlandırmaya hizmet edecek.” dedi.

Çilingir, bu yılın başlarında MindBehind’i satın almalarının ardından, müşterilerine daha iyi hizmet vermek, daha fazla değer elde etmek, yenilikçi kaynaklar sağlamak ve sektörde ilk teknolojilere sahip benzersiz kuruluşlar elde etmek için daha fazla fırsat keşfetme iştahlarının arttığını belirtti.

Yeni birleşme ve satın almalar devam edecek

Insider‘ın Baş Strateji ve Kurumsal Gelişim Sorumlusu Faraaz Khan, “Şirket tarihinin böylesine heyecan verici bir döneminde Insiderda olduğum için heyecanlıyım. Bu son haber, yatırımcılarımızın şirketin vizyonuna ve en önemlisi büyümemize ve elde ettiğimiz sonuçlara duyduğu güvenin devam ettiğini açıkça göstermektedir.” dedi.

Bu son yatırımın, sermaye rezervlerine dayanacağını ve birleşme ve satın alma yoluyla büyümeyi hızlandırmak için kullanılacağını hatırlatan Khan, “Ekibim ve ben zaten birkaç şirketle görüşüyoruz ve ilgili taraflarla görüşmeye ve yeni fırsatları gözden geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Insider’ın büyüme stratejisi ve dayanıklılığı bizi cesaretlendirdi”

QIA Avrupa CIO’su Ahmed Ali Al-Hammadi, “ QIA’nın 2022’deki D Serisi turundaki liderliğinin ardından, Insider‘ın büyüme stratejisi ve dayanıklılığı bizi cesaretlendirdi. Şirketin genişleme vizyonunu daha da desteklemekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

QIA’nın, yenilik ve gelişimin ön saflarında yer alan şirketlerle ortak olmayı hedeflediğini belirten Al-Hammadi, “Kadın liderliğindeki bir teknoloji unicornu olan Insider, pazarlama teknolojisi ekosisteminde lider olduğunu kanıtlıyor.” dedi.

‘Insider’ın pazar lideri olarak konumunu genişletmesine olan inancımız artıyor’

Sequoia Capital Müdürü Pieter Kemps, “Zorlu bir makro ekonomik ortamda, Hande ve tüm şirket ekibi esneklik, azim ve müşteri ihtiyaçlarına güçlü bir odaklanma gösterdi. Bu, onları G2, Gartner ve Forrester’da 100’den fazla liderlik noktasına getiren bir ürün vizyonunu güçlendirdi. Bu, müşteri tabanlarından gelen derin güveni gösterdi ve bu da, şirketin kendi alanında gelişmekte olan bir pazar lideri olarak konumunu daha da genişletme yeteneğine olan inancımızı artırıyor.” şeklinde konuştu.

Insider hakkında

Bireyselleştirilmiş, kanallar arası deneyimler oluşturmak için tek bir platform olan Insider, kurumsal pazarlamacıların müşteri verilerini kanallar ve sistemler arasında bağlamasına, bir yapay zeka teknolojisiyle gelecekteki davranışlarını tahmin etmesine ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmasına olanak tanıyor. Pazarlamacılar, web, uygulama, web push, e-posta, SMS, WhatsApp ticareti ve daha fazlasında tutarlı ve ilgi çekici deneyimler sunmak için platformu kullanıyor.

Şirket, G2’nin Spring’23 raporlarına göre dünyanın en iyi 6. yazılım şirketi seçildi. CrunchBase, geçtiğimiz günlerde şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Hande Çilingir’i ABD dışındaki en iyi kadın CEO’lardan biri olarak gösterdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.