worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TÜİK 2022 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı

Temmuz ayı enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre TÜFE olarak bilinen Tüketici Fiyat Endeksi Aralık 2022’de 1,18 arttı. Yılın geri kalanına göre düşük bir artış gözlemlenirken bu oranlarla birlikte yıllık enflasyon oranı da belirlenmiş oldu.

Buna göre 2022 yılının yıllık enflasyonu tüketici fiyatlarında yüzde 64,7 olurken, yurtiçi üretici fiyatlarında ise bu oran yüzde 97,72 olarak belirlendi.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 25,87 ile giyim ve ayakkabı oldu. Yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 79,83 ile konut kategorisi oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamlarını değerlendirdi

2022 yılının enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyona karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde, işsizliğe ve küçülmeye yol açmayan politikaları uygulamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

2022 yılının tüm dünyada zorlu ekonomik koşullara sahne olduğunu belirten Nebati, Kasım ayından itibaren enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girildiğini açıkladı. 2022 yılını yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile başarıyla geride bıraktıklarını açıklayan Nebati, “TEM çerçevesinde enflasyona karşı uyguladığımız politikaların birikimli etkilerini önümüzdeki aylarda tüm vatandaşlarımız daha net hissedeceklerdir.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

pop-up
Markalar

Trendyol, ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı

Trendyol, Körfez Bölgesindeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da açtı. Açılış lansmanına ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı da katıldı.