worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TikTok Shop’un genişlemesi Avrupa’da yavaşlıyor

Avrupa’daki genişleme planları yavaşladığı gibi, ABD’deki satıcılara yönelik özelliğin tam olarak sunulmasında da gecikmeler yaşanıyor. TikTok, özelliğin mevcut pazarlar dışında başka bir ülkede ne zaman ve nasıl başlatılacağı konusunda henüz kesin bir planı olmadığını belirtti.

TikTok’un sahibi olan Çin merkezli ByteDance, 2021 yılında TikTok Shop’u Asya dışındaki ilk pazarı olan Birleşik Krallık’ta başlattı. Bu hizmet, markaların ve etkileyicilerin uygulama içinde satın alınabilecek ürünleri videolarda tanıtmalarına ve canlı yayınlarla satmalarına olanak sağlıyor.

TikTok Shop Asya’da başarılı ancak Batı’da beklenen olmadı

Asya’da büyük bir başarı elde eden sosyal medya e-ticaret modeli, diğer bölgelerde özellikle batılı tüketiciler ve içerik oluşturucuları arasında tam olarak ilgi görememiş durumda.

tiktok

Çin dışındaki pazarlarda etkisini artırmak amacıyla TikTok, uluslararası genişleme planlarını durdurarak e-ticaret hizmetinin başlatıldığı ülkelere odaklanma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl için planlanan ülke genişlemelerinin birçok kez ertelendiği daha önce raporlanmıştı.

TikTok’un strateji değişikliği, Nisan ayı ortasında Avrupa e-ticaret operasyonlarının yeniden yapılandırılmasına yol açtı. İspanya’da çalışan tüm personel, orada kalamayacaklarını ve Londra’ya taşınmaları gerektiğini bildirildi. Yeni yerlerinde altı aylık kira ödemeleri ve aylık olarak iki kez evlerine uçak bileti sağlanacak.

Özetle, TikTok, e-ticaret işini yeniden yapılandırarak Avrupa’daki genişleme planlarını durdurdu ve odak noktasını daha önceden başlattığı pazarlara çevirdi. Bu kararla birlikte, TikTok Shop’un başarısını artırmayı hedefliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye