worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TikTok Avrupa’da canlı yayını yaygınlaştıracak

tiktok

Yeniden yapılandırmanın bir parçası olarak, TikTok Shop’u başlatma çalışmalarını yürüten Brezilya’daki personel, bu hizmetin zaten tanıtıldığı pazarlara, örneğin İngiltere, ABD ve Güneydoğu Asya’ya taşınıyor. Benzer şekilde, İspanya’ya hizmeti getirmekle ilgilenen çalışanlar daha geniş bir yönetici pozisyonu yeniden düzenlemesi çerçevesinde Londra’ya taşınıyor.

Avrupa’daki genişleme planlarındaki duraklama, ABD’deki satıcılar için tam bir lansmanın yavaşlamasıyla da uyumlu, işle ilgili kişilerin belirttiğine göre. TikTok, mevcut pazarlar dışında özellik için herhangi bir başlatma planı veya tarihini henüz kesinleştirmediğini söyledi.

TikTok, e-ticaret birimini yeniden yapılandırıyor

Grubun sahibi olan Pekin merkezli ByteDance, 2021 yılında TikTok Shop’u Asya dışında ilk kez İngiltere’de piyasaya sürdü. Bu hizmet, markaların ve etkileyicilerin videolara ürünleri bağlamasına veya ürünlerin uygulama içinde satın alınabilir şekilde canlı yayınlarla satışa sunulmasına olanak tanıyor.

TikTok

Sosyal medya e-ticaret modeli Asya’da büyük bir başarı elde etmesine rağmen, TikTok Shop, özellikle batı tüketicileri ve içerik oluşturucularıyla tam anlamıyla tutunamama sorunlarıyla karşılaşıyor.

Çin dışında pazarlara açılmak için TikTok, uluslararası genişleme planlarını durdurarak hizmetinin piyasaya sürüldüğü ülkelere odaklanma kararı aldı. Financial Times daha önce geçen yıl için planlanan ülke genişlemelerinin birkaç kez ertelendiğini bildirmişti.

TikTok, İspanya’daki çalışanlarını Londra’ya taşıyacak

TikTok’un strateji değişikliği, hareket hakkında bilgisi olan kişilere göre Nisan ayı ortasında Avrupa e-ticaret operasyonlarının yeniden yapılandırılmasına yol açtı. İspanya’da çalışan tüm personel, orada kalamayacaklarını ve Londra’ya taşınmaları gerektiğini söylendi ve yeni evlerinde aylık iki uçuş ve altı ay kira ödemesi teklif edileceği belirtildi.

Joe Jiao, İspanya’daki e-ticaret başkanı, son zamanlarda küçük işletmeler için İngiltere’deki e-ticaretin başına getirildi. LinkedIn profiline göre ByteDance’te 2017 yılından beri çalışıyor.

Medya kuruluşları

Bu hareketler, FT’nin e-ticaret ekibinde kültür çatışmasını ortaya çıkaran ve yüksek personel devir hızı ve toksik çalışma ortamı şikayetlerine yol açan TikTok’un Londra ofisinde geçirdiği bir dizi değişikliğin en sonuncularını temsil ediyor. TikTok Shop’u Avrupa’da yöneten Joshua Ma, personele “doğum izni konusunda inanmadığını” söylediği ortaya çıkmasının ardından görevinden ayrıldı, ancak şirkette kalmaya devam ediyor.

Geçici olarak onun yerine atanan Patrick Nommensen’in rolü son aylarda kapsamı daraltılarak İngiltere’deki ana hesaplara ve markalara odaklandığı belirtiliyor.

TikTok, ana hesapların ve küçük işletmelerin hizmete yönelik farklı yaklaşımlar gerektirdiğini belirterek, ürün büyüdükçe her iki alan için ayrı liderlere sahip olmanın mantıklı olduğunu ifade etti. Nommensen’in hala İngiltere’nin genel operasyonlarından sorumlu olduğu eklendi.

Londra’da zorunlu ofis katılımı

Londra’daki e-ticaret çalışanları, şirketin projeye verdiği önemi yansıtan şekilde, Eylül ayından itibaren zorunlu olarak haftada beş gün ofiste olmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi, diğer departmanlar daha esnek çalışma koşullarına sahip.

TikTok

TikTok, sosyal ticareti batı pazarlarında büyük bir kazanç kaynağı haline getirmeyi umuyor, çünkü bu model TikTok’un 10 milyardan fazla ürün satan kardeş uygulaması Douyin’de büyük ölçüde kârlı olmuştur. İki yatırımcının bilgilendirildiği üzere ByteDance’in 2022 yılındaki faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi karı yaklaşık %79 artarak 25 milyar dolara yükseldi.

Özellikle canlı alışveriş, kullanıcıların canlı yayınlarda satıcıların ürünlerini satın alabildiği ve Asya’da büyük bir popülerlik kazanan bir formatta batı tüketicilerine hitap etmeme eğiliminde gibi görünüyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.