worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Sosyal medyada e-ticaret satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

e-ticaret

Sosyal medyada e-ticaret yapanlar, özellikle Gen-Z alışverişçilere yönelik olarak birçok yeni gelişmeyi düşünebilir. İşte son sosyal ticaret güncellemelerinin bir listesi, canlı yayın gibi sosyal ağ özelliklerine sahip pazar yerleri ve sosyal platformlardaki para kazanma girişimleri de dahil olmak üzere.

Sosyal medyada e-ticaret TikTok’ta dikkat çekiyor

TikTok, satıcıları davet ederek Shop beta programını başlattı ve halka açık sürümden önce denemelerini ve geri bildirimlerini sağlamalarını istedi. Program, yaratıcıların ve satıcıların ürünleri doğrudan TikTok üzerinden beslemelerdeki videolar ve ürün vitrini sekmesi aracılığıyla sergilemelerine ve satmalarına olanak tanır. Davetiye almayan kullanıcılar yine de beta programa katılmak için kayıt olabilirler.

TikTok ayrıca yayıncılar için Pulse Premiere’ı başlattı; bu sayede reklamlarını içeriklerinin yanında satma imkanı sağlar ve reklam gelirinin yarısını elde edebilirler. Pulse Premiere, pazarlamanın platformdaki en üst yüzde 4’lük içeriğin yanına markalarını yerleştirebildiği TikTok Pulse programının bir uzantısıdır.

Meta

Meta, son zamanlarda Mağazalar ekosistemini geliştirmek için araçlarını duyurdu. Mağaza reklamları, Meta’nın Avantaj portföyü altında geniş bir şekilde ABD işletmelerine açılacak, böylece tüm reklam otomasyon araçları aynı yerde bulunacak. Ayrıca, Meta, uygulama içi ödeme ile bir Mağaza kurmayı daha kolay hale getirecek ve derecelendirme ve incelemeler, alıcı e-posta onayı ve dinamik ürün sayfaları gibi yeni Mağaza araçlarını test edecek. Mağazalar reklamlarının ve işletmeler için ödeme araçlarının genişlemesi kapsamında, Meta birkaç pazarda ödemesiz Mağazaları desteklemeyecektir.

Pinterest

Pinterest Karıştırıcılar, Pinterest’in geçtiğimiz Kasım ayında başlattığı Gen Z odaklı bir kollaj yapma uygulamasıdır. Pinterest, Shuffles kollaj içeriğini entegre etme yollarını test ediyor ve bu entegrasyonun ilk aşamasında alışveriş yapmayı içeriyor. Yeni özellikler arasında, kollajdaki tüm ürünleri, markaları ve fiyatları inceleyebilme veya alternatifleri bulabilme gibi yetenekler yer alacak.,

Pinterest ayrıca platformunda üçüncü taraf reklamcılığına da açıldı ve ilk ortak olarak Amazon’u seçti, bu da Pinterest’in alışveriş yapılabilir içerik geliştirme konusundaki taahhüdünü yeniden vurguluyor. Amazon ile yapılan ortaklık, platforma daha fazla marka ve ilgili ürün getirecek ve tüketiciler için sorunsuz bir Amazon üzerinden satın alma deneyimi sunacak. Pinterest CEO’su Bill Ready, “Bu, her Pin’in alışveriş yapılabilir olma hedefimizle uyumlu ve mümkün olduğunca çok kullanıcının hayallerini gerçeğe dönüştürebilmelerini sağlama amacımızla uyumludur” şeklinde açıklama yaptı…..

Poshmark

Moda yeniden satış pazarı Poshmark, Posh Shows adlı canlı alışveriş ürününü başlattı. ABD ve Kanada’da mevcut olan Posh Shows, satıcıların canlı video ve sosyal ticareti kullanarak 100 milyon kullanıcıya ulaşmasını sağlar. Posh Shows, satış yapmayı basit ve sosyal hale getirmek için tasarlanmıştır.

Amazon

Amazon’ın Inspire adlı yeni bir uygulama içi alışveriş beslemesi, tüketicilerin ilgi alanlarına ve etkileşimlerine göre kişiselleştirilmiş alışveriş yapılabilir fotoğraf ve videolara sahiptir. Inspire, alışveriş yapmayı, yeni ürünleri keşfetmeyi ve diğer tüketicilerin, etkileyicilerin ve markaların oluşturduğu içerikleri satın almaya yardımcı olur. Brand Registry’ye kayıtlı olan satıcılar veya satıcılar, aktif bir Marka Mağazası’na sahip olduklarında, Inspire’da nitelikli fotoğrafları kullanabilirler. Müşteriler ürün değerlendirmeleri gönderebilirler.

Ayrıca, Amazon, oyun veya uygulama terk etmeden Amazon mağazalarından fiziksel ürünleri keşfetmek ve satın almak için Anywhere adlı etkileşimli bir alışveriş deneyimi başlattı. Anywhere’ın ilk başlangıcı Peridot adlı bir sosyal artırılmış gerçeklik evcil hayvan oyununda gerçekleşiyor. Anywhere’ı Peridot’a entegre etmek, sosyal ortama ve sanal dünyaya etkileşimli bir alışveriş deneyimi getiriyor.

Snap

Snap, Augmented Reality Enterprise Services (ARES) adlı yeni bir yöntem başlattı. Bu yöntem, işletmelerin Snap’in artırılmış gerçeklik teknolojisini giyim, gözlük ve ayakkabı için sanal deneyimlerle entegre etmelerine olanak sağlar ve alışveriş deneyiminin bir parçası olarak alışveriş yapanların ürünleri deneyimlemesine ve arkadaşlarıyla paylaşmasına imkan tanır. Men’s Wearhouse, son zamanlarda Snap ile ortaklık kurdu ve mezuniyet balosu katılımcılarına Snap’in AR Aynası’na erişim sağlayarak mezuniyet kıyafetlerini denemelerine ve görünümlerini sosyal ağlarda paylaşmalarına imkan verdi.

Twitter

Twitter’ın son sosyal ticaret çabaları, yayıncıların editöryel içerikten para kazanmalarına yardımcı oluyor. Abonelikler, Twitter’ın 2021’den bu yana süper takip özelliğinin yeniden markalanmasıdır ve kullanıcılara özel içerik ve sadece abonelere özel Alanlara erişim için abonelik yapma imkanı sunar. Twitter, bonus içerik olarak bültenler ve diğer özellikleri de içermeyi planlıyor. Elon Musk’a göre, Twitter ayrıca medya yayıncılarının kullanıcılardan makale başına ücret almasına izin verecektir.

Walmart

Walmart, Creator adlı bir portal başlattı. Bu portal, yaratıcıların ve sosyal medya etkileyicilerinin perakendeciden satın alınabilir ürünlerden para kazanmasına olanak tanır. Katılımcılar, içeriklerini bağlantılı bağlantılar aracılığıyla para kazanır ve Walmart Creator portalını Facebook ve Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, Twitch ve Snapchat’teki sosyal kanallarına bağlarlar. Yaratıcılar, Walmart Creator’ın analitik kontrol panelinde performansı takip edebilir ve görüntüleyebilir, böylece müşterilerin tanıtılan ürünlerle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlayabilirler. Yaratıcılar ayrıca yaklaşan marka kampanyalarının bir parçası olmak için başvuruda bulunabilirler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.