worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Sanayi üretimi Aralık’ta yıllık yüzde 0,2 geriledi

Sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yılın Aralık ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0,2 azaldı. 2022 yılı Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalırken imalat sektörü endeksi ise yüzde 0,5 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksinde de yüzde 8,5 daralma gözlendi.

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,6 arttı

TÜİK verileri incelendiğinde sanayi üretiminin aylık bazda yüzde 1,6 arttığı gözlendi. Sanayinin alt sektörlerinde ise, 2022 yılı Aralık madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,3 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 artarken, elektrik, gaz,buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,2 azaldı.

Sanayi üretimi Kasım’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 daralmıştı.

Böylelikle Haziran 2020’den bu yana sanayi üretiminde ilk kez yıllık daralma yaşanmıştı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.