worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Rusya’da Türk ürünleri büyük talep görüyor

Ozon, Türkiye’deki çalışmalarını hızlandırmak amacıyla geçen yıl İstanbul’da bir ofis açtı. İstanbul ofisi sayesinde Ozon, yerel satıcılar, teknoloji ve lojistik ortaklarıyla iş birliği yaparak Rus tüketicilere ihtiyaç duydukları ürünleri en hızlı şekilde sunmayı hedefliyor. Gusamov, Türkiye ofislerinin kurulmasından bu yana Ozon’daki satıcı sayısının 7 kat arttığını ve cirolarının 2022/2023 karşılaştırmasında 14 kat büyüdüğünü belirtti. Bu durum, pazaryerinin ve Rusya’daki e-ticaret talebinin satıcılar için büyük bir fırsat sunduğunu gösteriyor.

Rusya’da Türk ürünlerine talep hızla artıyor

Gusamov, Türkiye pazarındaki satıcıların uluslararası pazaryerleri üzerinden e-ihracat operasyonlarını gündemlerine almalarının ülkeye giriş zamanını başarılı kıldığını vurguladı. Türkiye’deki büyüme potansiyelini gördüklerini ve hem Türk iş ortaklarına hem de Rusya’daki müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Rusya’daki e-ticaret pazarının hızla geliştiğini vurgulayan Gusamov, geçen yıl internet üzerinden alışveriş yapan Rusların sayısının yüzde 43 arttığını ve 72 milyon kişinin aktif olarak çevrim içi alışveriş yaptığını ifade etti. Bunların yarısının Ozon kullanıcısı olduğunu belirtti. Gusamov, Rusya’nın Türk satıcılar için önemli fırsatlar sunduğunu ve Türk satıcılarla iş birliğinin Rusya ve Türkiye arasındaki sınır ötesi ticareti artıracağını ve her iki ülke için de e-ihracatın gelişimine olumlu etkisi olacağını düşündüklerini söyledi.

Gusamov, Türk markalarına olan talebin arttığını ve Ozon üzerinden Türk ürünlerine olan siparişlerin 2022 yılında bir önceki yıla göre 14 kat arttığını belirtti. Rusya’daki müşterilerin Türkiye’den giyim, ev ürünleri, çocuk oyuncakları, kahve ve lokal gıda ürünleri, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ve sağlık kategorilerinde ürünler sipariş ettiği bilgisini paylaştı. Gusamov, Ozon olarak yoğun tedarikçi planlarına sahip olduklarını ve ürün yelpazesini sürekli genişlettiklerini ifade etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

amazon
Markalar

Amazon’a Polonya’da 7,8 milyon dolar para cezası

Polonya’da tüketici gözlemcisi UOKiK, Amazon’un Polonya’da müşterilerini, ürünün stok durumu ve teslimat tarihleri konusunda yanıltması sebebiyle 7,8 milyon dolar (31 milyon zloti) para cezasına çarptırdı.

gümrük vergisi
Haberler

Dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi geliyor!

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, online film ve yazılım gibi dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi getirileceğini belirterek, yeni düzenleme için tarih verdi.