worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Ömer Nart’tan kampanyalara özel stratejik öneriler

Ömer Nart

E ticaret satışlarının zirve yaptığı Kasım indirimleri tüm hızıyla devam ediyor. E-ticaret siteleri ve pazaryerleri, bu dönemi fırsat bilerek indirim kampanyaları ve alışveriş festivalleri düzenleniyor. E ticaret siteleri arasında yoğun bir rekabete yaşanırken, markaların başarılı olmak ve ciroları katlamak için dikkat etmesi gereken pek çok detay bulunuyor.

 

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Para Dergisi’nden Ürün Dirier’e kampanya dönemi dikkat edilmesi gereken detaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

E-ticarette aktif olmak isteyen platformların, bu döneme özel stratejiler geliştirmesi gerektiğini dile getiren Nart, “Siparişlerin yoğun olacağı bu dönem için stoklar doldurulmalı, indirim için yapılacak fiyatlandırmalarda maliyetlerle birlikte enflasyon da dikkate alınmalı, reklam ve dijital pazarlama stratejileri geliştirilmeli, tüketicilere indirim kampanyaları ile ilgili çeşitli kanallardan bildirimler yapılmalı. Ayrıca bu dönemde e-ticaret sitelerinin trafik alma potansiyeli yüksektir. Bu sebeple e-ticaret sitesinin altyapısı yoğun trafiği karşılayabilecek kapasitede olmalı, bu konuda yazılımsal ve donanımsal önlemler mutlaka alınmalı. Aksi halde ne kadar indirim yaparsanız yapın nihayetinde önemli olan tüketicinin e-ticaret sitesinde yaşayacağı deneyim ve memnuniyettir” ifadelerini kullandı.

 

Kampanyalara özel SEO çalışması

Zaman duyarlı indirimler, ücretsiz kargo seçenekleri, taksit seçenekleri gibi kampanyaları destekleyen uygulamaların da tüketiciler açısından cazip olduğunu hatırlatan Nart, “Bu dönemde SEO yatırımı da önemli bir başlık. Zira yoğun rekabette her e-ticaret sitesi aramalarda ilk sıralarda yer almak isteyecektir. Bu sebeple e-ticaret sitesinin altyapısında ve içeriklerinde kampanyalara özel SEO çalışması yapılması gerekiyor” dedi.

Ömer Nart: Kişiselleştirilmiş deneyimlere yatırım yapılmalı

7/24 ulaşılabilir müşteri hizmetlerinin önemine de vurgu yapan Nart, “Site hızını artıracak bakım çalışmaları yapılmalıdır. Ürün görsellerinin ve açıklamalarının uyumluluğu ve optimizasyonunu çok önemlidir. Stok kontrolü ve kargo entegrasyonları özel olarak değerlendirilmelidir. Kampanyaya özel banner’lar, reklam görselleri ve videolar tüketicinin ilgisini çekecektir. Tüketicileri elde tutmak için kişiselleştirilmiş deneyimlere yatırım yapılmalıdır. Sadakat programlarına ağırlık verilmelidir. Tüketicilere gönderilen ürün paketlerine küçük hediyeler eklenmesi, müşteri memnuniyetini artıracaktır” dedi.

Ömer Nart, kampanya döneminde dikkat edilmesi gereken diğer başlıkları şöyle sıraladı:

“Bu döneme özel olarak influencer pazarlama, sosyal e-ticaret ya da canlı e-ticaret seçenekleri düşünülebilir. Tüm bunlarla birlikte e-ticaret siteleri, mobil e-ticarete de önem vermelidir. E-ticaret sitesi ile mobil uygulama uyumluluğuna dikkat edilmeli, mobil tarafa yatırım yapılmalıdır. Merkez Bankası verilerine göre, 2021 Black Friday döneminde internetten kartlı ödemelerde yüzde 30’dan fazla artış oldu. 11.11 döneminde ise, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 75’lik bir artış kaydedildi. Bu yıl da benzer bir büyüme bekliyoruz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.