worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Ödeme ve elektronik para şirketleri 2023’te FAST sistemine katılacak

FAST
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kendi beşerî sermayesi ile açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılarak tasarlanıp geliştirilerek 2021 yılında işletmeye alınan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sisteminde 24 üye banka bulunuyor. 2023 yılında ödeme ve elektronik para kuruluşlarının da sisteme doğrudan katılımının sağlanması amacıyla yeni proje hayata geçirilecek. Merkez Bankası, ‘FAST İş Yeri Ödemeleri’ ile ilgili gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve 2023 ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

FAST İşyeri Ödemeleri uygulaması başlıyor

Ayrıca, alışverişlerde mevcut ödeme yöntemlerini tamamlayıcı şekilde kullanılmasını sağlayacak İşyeri Ödemeleri ile ilgili hazırlıklar da tamamlandı. Mobil uygulamalar ve POS cihazlarının ekranlarında görüntülenen TR-Karekod’un okutulmasıya hesaptan hesaba anlık ödeme ödeme imkânı sunan FAST İşyeri Ödemeleri ile tüm vatandaşlara kolaylık sağlanacağı açıklandı.

İşyeri Ödemeleri sistemi ve kişiden kişiye ödemeleri destekleyen yenilikçi uygulamalar 2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren kullanılmaya başlanacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un