worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Medya kuruluşlarının yarısı Tiktok’u kullanıyor

Medya kuruluşları

Özellikle genç kitleyle iletişim kurmak isteyen pek çok farklı sektörden marka, TikTok’a yönelik stratejiler geliştiriyor. 44 ülkeyi kapsayan araştırmaya göre bu ülkelerdeki yayıncıların yaklaşık yarısı (yüzde 49) haber paylaşımı için TikTok’u aktif olarak kullanıyor. Tiktok’u haber yayın organı olarak en hızlı benimseyen ülke ve bölgelerin başında ise Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık’ın yanı sıra Güneydoğu Asya, Avustralya, ABD ve Latin Amerika geliyor.

Köklü medya kuruluşları TikTok’ta

Medya kuruluşlarının TikTok’ta paylaşım yapmasının ardında iki temel motivasyon var. Bunlardan ilki çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu devasa TikTok kitlesine ulaşmak. İkincisi ise platformdaki bilgi kirliliğinin önüne geçerek güvenilir bir haber akışı sağlamak.

En sık kullanan kuruluşlar

ABD’de en sık TikTok yayını yapan kuruluşlar arasında sırasıyla NowThis, ABC News, NBC News, CBS News, NowThis Politics, Yahoo News, Brut America, The Washington Post, USA Today ve CNN yer alıyor. Avrupa kıtasında bakıldığında ise dünya çapında bilinen Daily Mail, Ac2ality, Sky News, BBC, Le Monde, El Mundo, Yahoo gibi haber kuruluşları göze çarpıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un