worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Lazada bu kez yapay zeka dünyasında

Güneydoğu Asya’da bir ilki olan LazzieChat, kullanıcıların alışverişle ilgili sorularını yanıtlayacak ve kullanıcıların sorularına dayalı olarak kişiselleştirilmiş öneriler ve ürün tavsiyeleri sunarak bir kişisel alışveriş danışmanı gibi davranacak.

Microsoft Asia Pacific’in CTO’su Diomedes Kastanis, markanın açıklamasında, “Microsoft Azure OpenAI Servisi’nin ölçeği ve gücünü Lazada’nın tüketici erişimi genişliğiyle birleştirerek, bu iş birliği Lazada’nın müşterileri, satıcıları ve markaları için alışveriş deneyimini dönüştürecektir” dedi.

Asya Pasifik bölgesinde yapay zeka benimseyerek, Lazada’nın kişiselleştirilmiş öneriler sunacağını, müşteri deneyimini geliştireceğini, daha hızlı müşteri yardımı sağlayacağını ve APAC bölgesindeki alışveriş deneyimini dönüştüreceğini ekledi.

Lazzie ve Azure yarışıyor

LazzieChat, Lazada’nın sevimli aslan maskotunun adı olan Lazzie’den esinlenerek, İngilizce olarak Singapur, Filipinler ve Endonezya pazarlarında mevcuttur. Gelecekte daha fazla dil için genişletme planları bulunmaktadır.

Lazada Grubu, LazzieChat’in algoritmasını sürekli olarak optimize etmeyi taahhüt ederek, doğal dil sohbet botlarının gelişimiyle ilgili zorluklara ilişkin kullanıcı sorularına uygun ve sorumlu şekilde yanıt verebilmek için kötü amaçlı içeriği tanımayı hedeflemektedir.

Yapay zeka sistemlerinin güvenliği konusunda tartışmalar artarken, OpenAI, AI sistemlerinin hangi kurallara uyması gerektiğine karar vermek için demokratik bir süreç kurma deneylerini finanse etmek için on adet 100.000 dolarlık bireysel hibe vereceği bir program başlattı. OpenAI, bu demokratik sürecin yasalar tarafından belirlenen sınırlar dahilinde gerçekleşeceğini belirtti.

OpenAI, yapay zekanın nasıl davranacağına ilişkin kararların, halkın çıkarlarını yansıtan çeşitli bakış açıları tarafından şekillendirilmesi gerektiğini belirtiyor. “​​Yasalar, davranışı düzenlemek için değerleri ve normları kodlar. Yasal bir çerçevenin ötesinde, toplum gibi, AI’nın davranışı için daha karmaşık ve uyumlu yönergeler gerekiyor” diyor.

Açıklamasında, “demokratik süreç” ifadesiyle, geniş bir temsilci grubunun fikirleri alışverişinde bulunması, tartışmalı görüşmelere katılması ve şeffaf bir karar alma süreci aracılığıyla bir sonuca karar vermesi anlaşılmalıdır.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.