worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

istegelsin CEO’su Yıldırım: Yeni nesil süpermarket deneyimi sunuyoruz

Vision Talks’ta istegelsin CEO’su Sedat Yıldırım konuk oldu.
Vision Talks’ta istegelsin CEO’su Sedat Yıldırım konuk oldu.

Vision Talks’ta istegelsin CEO’su Sedat Yıldırım konuk oldu. ELC’nin öncülüğünde, Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ve Fortune Türkiye medya partnerliği ile düzenlenen online etkinlikte konuşan Sedat Yıldırım, istegelsin’in kuruluş ve başarı hikayesini anlattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü E-Ticaret Direktörü Gülce Şeneren’in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlik, 26 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da online ortamda canlı olarak yayınlandı. ELC üyelerine özel online etkinlikte Sedat Yıldırım, tecrübelerini e-ticaret yöneticileri ile paylaştı ve soruları cevapladı. Online altyapısı Focus On Event (Foevent) tarafından sağlanan Vision Talks’a çok sayıda e-ticaret yöneticisi katıldı.

“Simidi soğutmadan dondurmayı eritmeden teslim etmeye çalışıyoruz”

Sedat Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, gıda perakendesinin dijitalleşmesinde çok geç kalındığını söyledi. Henüz 2 yaşında olmalarına rağmen geçen yıl 10 kat büyüdüklerini vurgulayan Yıldırım, hızlı büyüyen bir e-ticaret işi yapmaktan büyük bir heyecan duyduklarını ifade etti. istegelsin dağıtım merkezlerinde 7 binden fazla ürün olduğunu belirten Yıldırım, istegelsin uygulamasından veya web sitesinden verilen siparişlerde istenen saat diliminde, soğuk zincirini bozmadan ürünleri teslim ettiklerini anlattı. Yıldırım, soğuk zincirinin önemine de değinerek, “Simidi soğutmadan dondurmayı eritmeden teslim etmeye çalışıyoruz. Ürün teslimatlarını 1’er saatlik dilimlerde yapıyoruz. Söz verdiğimiz teslim sürelerini gerçekleştirme oranımız yüzde 98.” diye konuştu.

“Yeni nesil bir süpermarketiz”

Sedat Yıldırım, şu ifadelerle devam etti: “Biz çoksüpermarketiz. 240 tedarikçiden direkt mal alıyoruz. Dağıtım merkezlerimizde fırın, meyve sebze odası, et ve süt ürünleri odası ve donuk odası olmak üzere 4 farklı oda bulunuyor ve online sıcaklık takibi ile sürekli kontrol altında tutuluyor. Teslimat da özel soğutmalı araçlarımızla yapıldığı için soğuk zincir bozulmuyor. Siparişleri toplayarak, söylenen saatte dağıtıma çıkarıp teslim ediyoruz.”

Yıldırım, “Çok süpermarket nedir?” sloganının anlamı ile ilgili soruya da şu cevabı verdi; “Birkaç şeyi birden ifade ediyor. Süpermarketin çok süper olanı, süpermarketten daha fazlası, daha ilerisi, yeni nesil hali… Bakkaldan süpermarkete geçiş sürecinde bir dijitalleşme adımı olmalıydı. Biz bunu yaptık. Gıda sektöründe değişim yapıyoruz. Çoksüpermarket olarak hizmet veriyor, hem süpermarkette bulabileceğiniz her şeyi hem de süper markette satılmayan markaları satıyoruz.”

“Eskişehir ve İzmir’de faaliyete başlayacağız”

istegelsin’in iş modeline uygun olarak önemli bir yazılım geliştirdiklerini; bu yazılımın her ülkede uygulanabilecek bir yazılım olacağını ifade eden online market CEO’su Yıldırım, Türkiye’deki yapılanmalarının devam ettiğini; sonraki yıllarda yurt dışında da faaliyete başlayabileceklerini belirtti.  Sedat Yıldırım, iki ay içinde Eskişehir ve İzmir’de faaliyete başlayacaklarını anlattı. Ardından, “2020 yılında beklediğimizden çok fazla büyüdük. 2021’de bunun devam edeceğini 5-6 kat büyüyeceğimizi öngörüyoruz. Birçok büyükşehir var, buralara yatırım planları yapacağız.” sözlerini kaydetti.

istegelsin kurucusu Sedat Yıldırım kimdir?

istegelsin kurucusu ve CEO’su olan Sedat Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında İTÜ Bilgi Sistemleri Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Profesyonel kariyerine Boyner’de adım atan Yıldırım, kurum bünyesinde Bilgi Sistemleri Müdürlüğü pozisyonunda 6 yıldan uzun bir süre çalıştı. 2007 yılında kariyerini Beymen’de sürdürme kararı aldı. Beymen’de; IT, Lojistik ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda görev aldı. Yedi yıllık süre boyunca kurum bünyesinde proje yönetimi, e-ticaret projelerinin geliştirilmesi ve lojistik operasyonel süreçler gibi faaliyetleri yönetti.

2014 yılında Boyner Grup’a transfer olan Sedat Yıldırım, aralarında; Beymen, Boyner, Morhipo, YKM, Network, Fabrika, Que, Divarese ve Altınyıldız gibi markaların yer aldığı geniş bir portal portföyünün altyapı ve operasyonel faaliyet süreçlerini yönetti. 2018 yılında Yıldız Holding bünyesinde E-ticaret Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür olarak görev almaya başlayan Yıldırım, aynı yıl market alışverişinin zaman kaybetmeden, kolayca yapılmasını sağlayan istegelsin’in fizibilite ve altyapı operasyon çalışmalarına başladı.

Yeni nesil market alışverişi deneyimini yaşatan yepyeni bir iş modelini hayata geçiren Sedat Yıldırım, Ocak 2019 tarihinde projeyi kullanıcılarla buluşturdu. Yıldırım, profesyonel kariyerini hem kurucusu hem de CEO’su olduğu istegelsin’de sürdürmektedir.

Vision Talks, e-ticaret yöneticilerine vizyon sağlıyor

ECOM LEADERS CLUB’ın Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ve Fortune Türkiye medya partnerliği ile organize edilen Vision Talks etkinlikleri, Türkiye’den ve dünyadan, başarısını kanıtlamış ünlü iş insanlarının konuşmacı olarak katıldığı özel bir sohbet toplantısı olarak kurgulandı. Bu toplantılarda iş insanları, tecrübelerini, başarı hikayelerini ve sektördeki gelişmeleri paylaşıyor. Vision Talks’ta ünlü iş insanları ELC üyelerine sektör hakkında gelecek vizyonu sunuyor.

Vision Talks ile katılımcıların tecrübeli iş insanları ile etkileşim kurması, beyin fırtınası yapılması ve sektörün sorunlarının tartışılması amaçlanıyor. Bu sayede katılımcılara sektörlerinde yeni bir vizyon geliştirmeleri için yol haritası sunuluyor. ELC, saygın ve prestijli kurumların e-ticaret ve e-ihracat yöneticilerini bir araya getiriyor. C-level yöneticiler ile gerçekleştirilen kapalı devre etkinliklerde; iş geliştirme, değerli öngörüler kazanma, sektör ve ülke raporlarına ulaşma, networking yapma ve takvimlendirilmiş toplantılar yapma gibi imkanları sunuluyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye