worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Hepsiburada, NASDAQ borsasında işlem gören ilk Türk şirketi oldu

Hepsiburada
Hepsiburada

NASDAQ’da işlem gören ilk Türk şirketi olan Hepsiburada’nın halk arz hisse fiyatı 12 dolar olarak belirlendi. Açılış piyasa değerlemesinin yaklaşık 4 milyar dolar düzeyinde olması, halka arzdan edilen gelirin ise 700 milyon dolar olması bekleniyor. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, 700 milyon doların 500 milyon doları doğrudan şirkete fonlama olacak.

Hepsiburada’nın NASDAQ’da işlem görmesinin ardından şirket hisselerinin yaklaşık yüzde 20’si NASDAQ’ta halka arz edilmiş olacak. Geri kalan hisselerin yüzde 65’i Hanzade Doğan ve ailesinde, geri kalan yüzde 15’i ise Franklin Templeton’da kalacak.

Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, şirketin NASDAQ’da işlem görmesinin uluslararası yatırımcıların Türkiye ve Hepsiburada’ya duydukları güvençten kaynaklandığını ifade etti. Emirdağ, finansal yapılarını daha da güçlendireceklerini; bu sayede ürün, hizmet, teknoloji altyapılarını sürekli yenileyeceklerini ve sürdürelebilir büyümeyi sağlayacaklarını vurguladı.

Hepsiburada, geçtiğimiz yıl yüzde 110 büyüme kaydetti

Hepsiburada, NASDAQ borsası’nda işlem gördükten sonra New York Times Squares’deki Nasdaq Tower’da yerini aldı. Şirketin reklam yüzü Cem Yılmaz’ın oynadığı reklam filmi de buradan paylaşıldı. Emirdağ, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmalarının Türkiye’deki diğer şirketler için iyi bir örnek olacağını ifade etti. Hepsiburada olarak geçtiğimiz yıl yüzde 110 büyüme kaydederek 17 milyar TL’lik işlem hacmine imza attıklarını ifade eden Emirdağ, 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 95’ten fazla büyüdüklerini vurguladı.

Şirket CEO’su, KOBİ’lere, işletmelere ve yeni girişimlere yardımcı olurken, sürdürülebilir ekonomik büyümeye de katkı sağlamaya devam etmek istediklerini söyledi. Emirdağ’ın verdiği bilgilere göre, NASDAQ’ta halka arz olarak işlem görmek, bu yolda şirkete hem rehberlik edecek hem de güç verecek. Emirdağ, uluslararası yatırımcıların Türkiye’nin ve e-ticaretin gelecek hikayesine inanarak Türkiye’ye yatırım yapmalarının ve yatırım iştahının çok yüksek olmasının, Türkiye’deki diğer tüm şirketlere iyi bir örnek olacağına inandıklarını ifade etti.

NASDAQ Başkanı Friedman, Hepsiburada’yı takdir etti

NASDAQ başkanı ve CEO’su Adena Friedman da, Hepsiburada’nın Türkiye ve dünyadaki teknoloji start-up’ları için gerçek bir ilham kaynağı olduğunu ifade etti. NASDAQ’ta Hepsiburada’nın hisselerinin işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen dijital gong töreninde konuşan Friedman, Hepsiburada ailesini bu ortaklıktan ötürü kutlayarak, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de önde gelen e-ticaret platformunu yaratmanın haricinde, Hepsiburada’nın daha kapsayıcı bir işgücü oluşturma konusundaki kararlılığı takdire şayan. Başarısıyla Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki teknoloji start-upları için gerçek bir ilham kaynağı olan Hepsiburada’nın gelecek hikayesini birlikte yazmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Friedman, şunları söyledi: “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programınız 2017 yılından bu yana 19.000’den fazla kadın girişimciye ulaştı. 2020 yılında Hepsiburada’da yer alan işletmelerin yüzde 20’sinden fazlasının kadın girişimciler olması etkileyici bir detay. Bir kadın tarafından kurulan bu girişimin, bu alanda önemli mesafeler kat ederek birçok kadının hayatında olumlu değişim yaratacağına inanıyorum”

Hepsiburada, 33 milyon üyeye 32 kategoride hizmet veriyor. Hepsiburada’nın 44 milyonu geçen ürün çeşidiyle aylık 250 milyonun üzerinde ziyaretçisi olduğu biliniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye