worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Fungames’e 113 milyon lira değerleme

fungames

Türk e-ticaret şirketleri kadar dijital oyun şirketleri de son iki yılın yatırımcılar açısından en dikkat çeken sektörlerinden biri. Dream Games’in 1 milyar dolarlık değerleme alarak Unicorn olan ilk oyun şirketi olması yazılımcılar kadar girişimcilerin özellikle yabancıların dikkatini çekti.

Fungames yatırım turunda

Rus yatırımcılar da bu ilginin yakın takipçisi. 50’den fazla çalışanı olan ve bilgisayar, mobil ve konsol oyunları geliştiren Funverse Games yatırım turuna çıktı. İlk kapanışı yapan Fungames’e 113 milyon TL yani 6 milyon dolar değerleme aldı. Yatırım turuna ise Weplay Games, Yıldız Tekno GSYO, Mediterra Capital, Astaş Holding gibi sektörünün öncüsü şirketleri katıldı ve hisse bazlı yatırım yapıldı.

Yatırım sürecine katılanlardan biri de Dmitry Kupriyanov tarafından yönetilen Alfin VC. Funverse Games CEO Tolga Öztürk, “Steam ve Epic Games Store üzerinden çıkacak ilk yerli MOBA oyun yani çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası olacak” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un