worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticarette şirketler hedeflerini kısıtlıyor

Shopify, American Eagle Outfitters, Blue Apron ve Amazon.com gibi e-ticaret hizmet sağlayıcıları, online ticaretin büyümesi pandemi öncesi seviyelere geri döndüğünde, düzenli ve güvenilir bir şekilde evlere mal teslim etmenin beklenenden daha zor olduğunu gösteriyor.

Tedârik zinciri danışmanlık şirketi Izba’nın kurucusu Aaron Alpeter, “Gerçek şu ki lojistik zor. Tedârik zinciri zordur ve tedârik zincirinde hayatınızı harcamak, gerçekleşmesi gereken şeylerin gerçekleştiğinden emin olmaya çalışmak, müşterilerinizin sadece mükemmeliyeti tolere ettiği bir iş,” dedi. “Bu, çok zor bir iş oluyor.”

Borusan Lojistik

Alpeter, birçok şirketin ve yatırımcının, tedârik zinciri sorunlarını aşma aciliyetinin azaldığı şu dönemde lojistik operasyonların karlılığa olan etkilerine daha yakından bakıyor olduğunu belirtiyor.

“Sanırım piyasada affedilme konusunda daha az hoşgörü olduğunu düşünüyorum, artık sadece şeyleri tedârik zinciri sorunlarına yükleyemezsiniz ve kararlarınızı açıklamak zorundasınız,” diyor. “Karlı olmanız gerekiyor, nakit akışınızı yönetmeniz gerekiyor ve bu tür şeylerin hepsini yapmanız gerekiyor, insanlar bunları zaten yapmalıydı, ancak matematiksel hesaplar bu kadar kısa sürede bu kadar dramatik bir şekilde değişti.”

E-ticarette American Eagle beklentileri karşılayamadı

Pandeminin başlangıcında, neredeyse her ölçekteki perakendeciler ev dekorundan temizlik malzemelerine kadar her şeyi çevrimiçi olarak satın alan tüketicilere yönelik teslimat seçeneklerini genişletmek için yarıştı.

Örneğin American Eagle, lojistik operasyonlarını daha hızlı bir şekilde genişletmek için büyüyen yeteneklerini diğer perakendecilere sunmayı hedefledi. Kendi teslimat maliyetlerini yaymak için Quiet Logistics ve AirTerra lojistik sağlayıcılarını satın alarak, yan kuruluş olan Quiet Platforms’u kurdu ve yüz milyonlarca dolar harcayarak ölçeği artırdı.

Lojistik

Bu çaba, American Eagle markalarının teslimat maliyetlerini düşürdü, ancak bu yıl perakendeci, yan kuruluşun üçüncü taraf hizmetlerinin beklentileri karşılamadığını belirttikten sonra Quiet’in çalışanlarını azaltmaya başladı.

American Eagle’ın CFO’su Michael Mathias, çarşamba günü yapılan bir kazanç görüşmesinde, perakendecinin “üçüncü taraf işinin mevcut büyüme hızına uyum sağlamak için masrafları yeniden düzenlediğini” belirtti.

Tedarik zinciri platformu Stord’un tedarik zinciri başkan yardımcısı ve eski Quiet Logistics başkanı Brian Lemerise, birçok şirketin bir depo ağı ve son kilometre teslimat hizmetleri kurmanın beklenenden daha pahalı olduğunu keşfettiklerini söylüyor. Lemerise, “Eğer bunun karmaşıklığını anlamazsanız, çok hızlı bir şekilde çok para harcamak ve çok az getiri elde etmek çok kolay oluyor,” diyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.