worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret cirosunu 2.5 katına çıkardı

Çiçek, dijital pazarlamanın satışlar ve marka imajı için kullandığı tüm kanallara değinerek, perakende sezonuna uygun bir iletişim takvimine sahip olduklarını vurguladı. Sıcak sezonlarda marka imajına ve koleksiyonlara odaklanırken, sezon sonlarında indirim ve kampanyalara ağırlık verdiklerini belirtti.

Jimmy Key olarak belirli dönemlerde sosyal medya üzerinde influencer çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaların marka bilinirliğini artırmaya ve satışları etkilemeye yönelik olduğunu ifade etti. Şirketin büyüme stratejisine paralel olarak, Nisan ayı itibarıyla Türkiye’de 5, yurtdışında ise 1 mağaza açtığı bilgisini veren Çiçek, aynı zamanda e-ticaret cirolarını 2.5 katına çıkardıklarını da belirtti.

Büyüme stratejisiyle e-ticaret kanallarında başarı elde edildi

Erhan Çiçek, mağaza açmanın bir yatırım olduğunu ve lokasyon seçiminin kritik bir faktör olduğunu vurgulayarak, doğru müşteri kitlesiyle buluşmanın önemini vurguladı. Ayrıca nakit akışının doğru bir şekilde planlanması gerektiğini de ekledi.

Çiçek, geçen yılın e-ticaret cirosundaki payının %9 olduğunu ancak 2023’ün ilk üç ayında bu payın %12’ye yükseldiğini ifade etti. Ancak, 2022’nin aynı dönemine kıyasla e-ticaret cirosunun %1 düştüğünü de belirtti. Bu düşüşün sebebini, ülke genelinde yaşanan deprem felaketi olarak açıkladı. Bu dönemde şirketin odak noktasının bölgeye destek vermek olduğunu söyledi.

Çiçek ayrıca, Jimmy Key’in ürün kalitesi ve kumaşlarıyla rakiplerinden ayrıştığını belirterek, müşterilerin ürünleri fiziksel olarak görmesinin ve dokunmasının satın alma sürecinde büyük bir etkiye sahip olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, e-ticaretin istihdam sağlama ve marka bilinirliği açısından pozitif etkileri olduğunu da vurguladı.

İnternetin sınırları olmayan bir satış kanalı olduğunu ve doğru bir dijital pazarlama stratejisiyle geniş kitlelere ulaşılabileceğini belirtti. 2022 yılında online müşterilerin ortalama olarak 1.53 kez sitelerinden alışveriş yaptığı bilgisini paylaşmış ve e-ticarette kadın müşteri oranının %99 olduğunu, yaş aralığının 30-45 olduğunu ve müşteri yaş ortalamasının 38 olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un