worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Designathon: İlk kez dijital fuar alanı tasarladılar

Desingnathon

Kariyer.net’in, tasarım odaklı düşünceyi teşvik etmek, geleceğin başarılı tasarımcılarının yaratıcılıklarını geliştirmek ve kariyerlerini desteklemek amacıyla düzenlediği tasarım yarışması Designathon büyük ilgi gördü. Türkiye’de dijital fuar deneyimine yönelik düzenlenen ilk tasarım yarışması olan ve Işık Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Designathon, 2023 yılında ulusal çapta ve tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak yapılacak.

Tasarım, Kariyer Günleri fuarında kullanılacak

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net “3 Boyutlu Online Fuar” tasarım yarışması Designathon ile dijital tasarım alanında bir ilke daha imza attı. Dijital fuar ortamında deneyimi üç boyutlu yaşatacak yenilikçi tasarımları hedefleyen yarışma, Işık Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirildi. 16 Kasım’da başlayan Designathon, Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından da büyük ilgi gördü. Genç tasarımcılar dijital olarak düzenlenen Kariyer Günleri fuarları için üç boyutlu mekânlar, stantlar ve yeni deneyimler tasarladı. Alanında uzman isimlerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda  kesişim konseptiyle farklı geometrileri bir araya getiren ve modülerliği ile yenilikçi bir fuar atmosferi sunan proje birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Projede önerilen tasarım,  Kariyer.net’in ulusal çapta düzenlediği online Kariyer Günleri fuarlarında kullanılacak.

Dijital fuar mekânı, stant ve fuaye alanı tasarladılar

Bu yıl 26-27 Nisan 2023’te düzenlenecek olan Kariyer Günleri, üniversite öğrencilerini ve yeni mezunları kariyerlerinin henüz başındayken önde gelen şirketlerle buluşturma; şirketlere ise genç yetenekleri ekiplerine dâhil etme fırsatı sunan dijital bir fuar platformu olarak öne çıkıyor. Kariyer Günleri fuarlarında ziyaretçiler gerçek bir fuardaymış gibi stantları geziyor, şirket yetkilileri ile görüşerek akıllarındaki soruları sorabiliyor, broşür, video, doküman gibi farklı içeriklere erişebiliyor ve fuara katılan şirketler tarafından değerlendirilmek üzere özgeçmişlerini ekleyebiliyor.

Designathon’un konusunu da pek çok konuda fuar katılımcılarına farklı deneyim imkânları sağlayan Kariyer Günleri oluşturuyor. Işık Üniversitesi öğrencileri Designathon’da Kariyer Günleri’ndeki fiziksel ortam algısını ziyaretçilere 2 boyutlu web sayfalarında 3 boyutlu görüntü ile yansıtacak gerçek görünümlü mekân, stant ve fuaye alanı tasarladı. Yarışmanın birincisi Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Begüm Tutuş, Merve Ayyıldız ve Sultan Sağ’dan oluşan ekip, ziyaretçilerin gerçek mekân izlenimini artırmak amacıyla kurguladıkları özgün tasarımlarıyla, dijital fuar deneyime yeni bir boyut katacak.

Juride uzman tasarımcılar

25 kişilik 10 ekibin projelerinin mücadele ettiği Designathon’un jürisinde  Can Yalman Design tasarım stüdyosunun kurucusu Can Yalman, Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı, Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş, Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saltuk Özemir, Işık Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Betül Ozar ve Kariyer.net Ürün ve Pazarlama Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan yer aldı.

Ezgi Kargan: Dijital ortamda en gerçekçi deneyimi sunmayı hedefliyoruz

Designathon’u bu yıl ulusal çapta eğitim gören tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açacaklarını söyleyen Kariyer.net Ürün ve Pazarlama Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan, “İlk kez Işık Üniversitesi Tasarım Bölümlerinde okuyan öğrencilerle düzenlediğimiz Designathon, tasarım odaklı düşünme yöntemlerini teşvik etmek konusunda bize ilham verdi.  Bu ilhamla Desingnathon’u ulusal çapta düzenlemeye karar verdik. İstihdam alanında dijitalleşmeye yön veren bir teknoloji şirketi olmamızın getirdiği sorumlulukla hem iş arayan adaylara hem de işverenlere dijital ortamlarda en iyi ve en gerçekçi deneyimleri yaşatmak istiyoruz. Bu amaçla Designathon’u hayata geçirerek genç tasarımcılarla birlikte ilerlemek istedik. Dijital çağın gerektirdiği, modern ve özgün tasarımları ile Designathon’a katılan öğrenciler, hem yaratıcılıklarını sergilediler hem tasarım kaslarını güçlendirdiler hem de kariyer yolculuklarında onları öne çıkaracak bir deneyim yaşamış oldular. Kariyer.net olarak istatistiklerimize baktığımızda özgeçmişinde katıldığı yarışmalara ve ödüllere yer veren adayların iş arayışında diğer adaylara göre daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Bu anlamda genç tasarımcılarımızın kariyerlerine de destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

3 aydan kısa sürede tamamlandı

Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş ise “Kariyer.net’in üniversitemizle iletişime geçmesi ile başlayan Desingnathon 3 aydan daha kısa bir sürede planlandı, uygulandı ve başarı ile sonuçlandırıldı. Karıyer.Net’in düzenli olarak gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Kariyer Günleri fuarları için yeni tasarım ve görsel beklentisiyle ortaya çıkan fikir, FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve fakültenin öğrencilerinden oluşan Işık Tasarım Topluluğu’nun (ITT) ortak girişimi ile FMV Işık Üniversitesi öğrencilerine açık bir tasarım maratonu olarak planlandı. Bu bağlamda da etkinliğin ismi son yıllarda çok popüler olan Hackathlon fikrinden türetilerek Designathon olarak belirlendi. Bir dizi seminer ve çalıştay ile başlayan bu maraton, bir tasarım yarışması ile sonlandı. Bu hızlı ve kısa süre içinde 60’tan fazla öğrenci çok disiplinli, karma tasarım ekipleri oluşturarak yarışmaya başvuruda bulundular. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

Özgeçmişlerinde güçlü bir nitelik

Yarışmanın birincisi ekipten Begüm Tutuş, Merve Ayyıldız ve Sultan Sağ’ın daha önce hiç dijital fuar deneyimi olmamış. Bu nedenle derin araştırmalar yapan ekip tasarım sürecini bir haftada tamamlamış. Ekip, bu sene ulusala yayılacak olan Desingnathon’da birinciliği elde etmelerinin kariyerleri boyunca özgeçmişlerinde güçlü bir nitelik olarak yer alacağına inanıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.