worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Derya Matraş’a, Meta’da önemli görev 

Derya Matraş

Derya Matraş, Meta Birleşik Krallık, Kuzey Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı oldu. 2015 yılından bu yana Facebook’un Türkiye Ülke Direktörlüğünü üstlenen Derya Matraş’ın, 2020 yılında şirketin Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atanmıştı.

Türkiye’de Facebook İstasyon’un açılmasından KOBİ’lere odaklanan Facebook ile Öne Çıkın etkinliklerine kadar birçok faaliyete imza atan Derya Matraş, bundan böyle Meta‘nın Birleşik Krallık, Kuzey Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan bölgedeki faaliyetlerini yürütecek.

Şirketin ekonomik ve sosyal etkisini artırmak için çalışacak

Derya Matraş’ın bu yeni rolle birlikte şirketin bölgedeki ekonomik ve sosyal etkisini artırmak için çalışacağını belirtelim. Derya Matraş’ın Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcılığı pozisyonunda 70 ülkeyi kapsayan bir faaliyet yürüttüğünü de hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’nin en güçlü kadınları arasında

Ekonomist ve Capital’in 2019 yılında yaptığı “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” sıralamasında ilk 10’da yer alan Matraş, Fortune Türkiye’nin “40 Yaş Altı 40” listesinde de yer aldı.

Onurlu ve heyecanlıyım

Derya Matraş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Bu yeni görevi üstlendiğim için çok onurlu ve heyecanlıyım. Bölgedeki ekipleri ve ortakları tanımayı ve her büyüklükten işletmenin, büyümek ve istihdam yaratmak için platformlarımızı kullanmasına yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye