worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Çin, sınır ötesi e-ticarete 33 yeni bölge kuracak

Sınır ötesi e-ticaret

Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bir bildiriye göre, ülkede 33 sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesinin kurulması onaylandı. Böylece Çin’de e-ihracat pilot bölgesi sayısı 165’e çıktı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi’nden açıklanan verilere göre, ülkede e-ihracatta son beş yılda gerçekleştirilen ithalat ve ihracat hacmi yaklaşık 10 kat arttı. Geçen yıl e-ihracatın dış ticaret hacmi yıllık yüzde 18,6 artarak, 1 trilyon 920 milyar yuana ulaştı.

Sınır ötesi e-ticarette pilot bölgeler

Bu yıl Çin’in e-ihracatında istikrarlı ve hızlı büyümenin kaydedildiğini yansıtan veriler, yılın ilk yarısında sınır ötesi dış ticaretin, ithalat ve ihracat hacminin yıllık yüzde 28,6 arttığını, bu konuda e-ihracat pilot bölgelerinin önemli rol oynadığını gösterdi.

Kayıtlı işletme 30 bini aştı

Günümüzde Çin’de e-ihracat konusunda kayıtlı olan işletmelerin sayısı 30 bini aştı. Çin’deki e-ihracat, iç piyasayı zenginleştirirken, halkın yaşam gereksinimlerini etkin şekilde karşıladı, aynı zamanda küresel ticarete yeni dinamizm kattı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un