worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Bakanlık anketi paylaştı! Yüzde 70’i memnuniyetsiz

hızlı teslimat

Bakanlık, e-ticaret sektöründe kargo gecikmeleri, müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyerek marka sadakatini azaltabildiğini gösteren bir anket yayınladı. T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir ankete göre, e-ticaret tüketicilerinin %70’i kargo gecikmeleri ile karşılaştığını ve %35’i ise gecikmelerin nedenini kendilerine açıklanmadığını ifade etti.

e-ticaret

Bu deneyimi yaşayan katılımcıların %90’ı, kötü bir çevrimiçi alışveriş deneyiminden sonra aynı markadan tekrar satın alma olasılıklarının daha düşük olduğunu belirtirken, %29’u çevrimiçi olarak olumsuz bir yorum paylaşmaya daha istekli oldukları görüldü.

Bakanlık, anket sonuçlarında memnuniyetsizliği gösterdi

Anket sonuçları, kargo gecikmelerinin e-ticaret müşteri memnuniyetini olumsuz etkilediğini gösteriyor. Müşteriler, sipariş verdikleri ürünlerin gecikmeli olarak gelmesi ve bu durumun kendilerine gerekçe belirtilmeden gerçekleşmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. Bu durum, marka sadakatini azaltırken ve müşterilerin aynı markadan tekrar alışveriş yapma olasılığını düşürmüyor. Ayrıca, müşterilerin olumsuz deneyimlerini çevrimiçi platformlarda paylaşma istekliliği de artıyor.

iade

Bakanlık, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu anket, e-ticaret işletmeleri ve lojistik sağlayıcıları için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Müşteri memnuniyetini sağlamak ve marka sadakatini artırmak için teslimat süreçlerinde hız ve güvenilirlik ön planda olmalıdır. Özellikle uluslararası e-ihracat yapan işletmeler, küresel teslimat süreçlerini iyileştirmek ve müşterilere kusursuz bir alışveriş deneyimi sunmak adına çaba göstermelidir.

E-ticaret sektöründe kargo gecikmelerinin azaltılması, müşteri memnuniyetini artıracak ve markaların rekabet avantajını korumasına yardımcı olacaktır

hızlı teslimat

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti vaktinde teslimata odaklandı

Yemeksepeti, vaktinde teslimat deneyimini en iyi seçenek haline getirmeye odaklandı. Buna göre, Yemeksepeti Express hizmetleri genişletilerek, sipariş süreçleri geliştirilecek.