worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

B2C’nin hacmi 12,08 milyar dolar olacak

B2C e-ticaret

Online pazaryerleri, e-ticaret web siteleri ve sosyal medya platformları, sınır ötesi B2C ticaretin mümkün olmasını sağlayan bazı platformlardır. Bu platformlar, tüketicileri diğer ülkelerdeki işletmelerle bağlayarak, yerel olarak bulabileceklerinden daha geniş bir ürün ve hizmet seçeneğine erişim sağlar.

Sınır ötesi B2C E-Ticaret Piyasası büyüklüğü, 2022 yılındaki 990,2 milyar dolarlık mevcut değerinden 2033 yılında 12,08 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. 2023-2033 yılları arasında yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) %26,2 olarak artış gösterecektir.

B2C e-ticaretinde popüler ürün kategorileri ve büyüme fırsatları

Moda ve aksesuar, elektronik, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ile ev ve bahçe ürünleri en popüler sınır ötesi B2C e-ticaret ürünleri arasındadır. Sağlık, lüks ürünler ve gıda ve içecek ürünleri gibi yeni ürün kategorileri, sınır ötesi e-ticarette ivme kazanmaktadır.

Avrupa'da sınır ötesi e-ticaret

Sınır ötesi B2C e-ticaret, işletmelere müşteri tabanlarını genişletme ve yeni pazarlara giriş gibi birçok fırsat sunarken, aynı zamanda bazı zorlukları da beraberinde getirir. Bu zorluklar arasında karmaşık düzenlemeler ve gümrük prosedürlerinin yönetimi, lojistik ve teslimatın yönetimi ve yerel yasalara ve düzenlemelere uyumun sağlanması bulunmaktadır.

Sınır ötesi işletmeden tüketiciye (B2C) e-ticaretin önümüzdeki yıllarda büyümeye devam etmesi beklenmektedir. Bu büyümeyi tetikleyen faktörler arasında tüketicilerin uluslararası ürün ve hizmetlere olan talebin artması, teknolojik ve lojistik gelişmelerle birlikte şirketlerin yabancı müşterilere satış yapmayı daha kolay ve maliyet etkin hale getiren faktörler yer almaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti vaktinde teslimata odaklandı

Yemeksepeti, vaktinde teslimat deneyimini en iyi seçenek haline getirmeye odaklandı. Buna göre, Yemeksepeti Express hizmetleri genişletilerek, sipariş süreçleri geliştirilecek.