worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

B2B e-ticaret, ABD’de en hızlı büyüyen kanal olmaya devam ediyor

B2B e-ticaret
B2B e-ticaret

ABD imalat satışlarının en büyük payını oluşturan B2B e-ticaret, 2021 yılında toplam üretimin yüzde 9’unu oluştururken, Digital Commerce 360 tarafından yayınlanan “2022 Üretim Raporu” içerisinde yer alan verilere göre, B2B e-ticaret, ABD’de en hızlı büyüyen kanal olmaya devam ediyor.

ABD’li üreticilerin dijital satışları 2021 yılında yüzde 12,9 artarak 4,1 trilyon dolara ulaştı

Dijital ticaret, pandemi sonrası dönemde ABD’li üreticilerin iş yapma şekillerini büyük ölçüde değiştirdi. Gelinen noktada daha fazla üretici dijital ticaret yatırımlarını genişletmek için agresif adımlar atıyor. Tedarik zincirinde yaşanan kırılmalar ve Covid-19 pandemisinin ağır etkilerine rağmen, üreticiler fiziksel ve dijital montaj hatlarını artırıyor.

Digital Commerce 360 tarafından yayınlanan “2022 Üretim Raporu” içerisinde yer alan verilere göre, ABD’li üreticiler 2020 yılında 3,5 trilyon dolar olarak gerçekleşen dijital satışlarını 2021 yılında yüzde 12,9 artırarak 4,1 trilyon dolara çıkardı.

B2B e-ticaret satışları toplam üretimin yüzde 9’unu oluşturuyor

Digital Commerce 360’ın yayınladığı rapora göre, B2B e-ticaret ABD’de en hızlı büyüyen kanal olmaya devam ediyor. 2021 yılında üreticiler, kendi web siteleri ve uygulamaları aracılığıyla ve B2B pazaryerlerinde e-ticareti yüzde 18,4 büyüterek 458,7 milyar dolardan 543,2 milyar dolara çıkardı. Yakalanan bu büyüme oranı, tüm imalat satışlarındaki büyümenin 1,46 katı ve tüm elektronik satışlardaki artışın 1,43 katı olarak gerçekleşti.

Tüm ABD imalat satışlarında en büyük paya sahip olan kanal olan B2B e-ticaret satışları, 2020 yılında toplam üretimin yüzde 8,1’ini oluştururken, bu oran 2021 yılında yüzde 9’a ulaştı.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

pop-up
Markalar

Trendyol, ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı

Trendyol, Körfez Bölgesindeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da açtı. Açılış lansmanına ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı da katıldı.

amazon
Markalar

Amazon’a Polonya’da 7,8 milyon dolar para cezası

Polonya’da tüketici gözlemcisi UOKiK, Amazon’un Polonya’da müşterilerini, ürünün stok durumu ve teslimat tarihleri konusunda yanıltması sebebiyle 7,8 milyon dolar (31 milyon zloti) para cezasına çarptırdı.