worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Apple Pay Later kullanıcılara açıldı

Apple

WWDC 2022’de karşımıza çıkan en önemli yeniliklerden biri Apple Pay’e eklenen şimdi al sonra öde özelliği olan Apple Pay Later oldu. Apple Pay Later özelliği, Apple Pay ile yapılacak olan ödemeleri 4 eşit parçaya bölebiliyordu. Ancak tanıtılmasının ardından belli bir süre geçmesine rağmen, ilk etapta şimdi al sonra öde çözümü hayata geçmemişti. 

Apple, yayınladığı bir gönderi ile kullanıcıların bundan böyle Pay Later kredilerine başvurabileceğini açıkladı. Söz konusu krediler, 50 dolar ile 1000 dolar arasında değişmekte. Kullanıcılar, aldıkları krediyi, 6 hafta içinde 4 taksit ile geri ödeyebilecek. Üstelik geri ödemelerden faiz ve komisyon alınmayacak. 

Teknik problemler nedeniyle ertelenmişti

iOS 16 ile yayınlanması beklenen Pay Later kredileri, Bloomberg’den Mark Gurman’ın Eylül ayında aktardığına göre yaşanan teknik problemler nedeniyle ertelendi. 

Şu an için Pay Later hizmetine sınırlı sayıda kullanıcı erişebiliyor. Apple Pay Later çözümüne davetiye yoluyla erken erişim imkanına sahip olacak kullanıcılar ise rastgele seçiliyor. Şimdilik yalnızca ABD’deki kullanıcılara açılan servis iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 sürümlerinde online ve uygulama içi alışverişlerde kullanılabiliyor. 

Son olarak Apple Pay Later‘ın Mastercard Taksitlendirme programı aracılığıyla etkinleştirildiğini belirtelim. Böylece Apple Pay’i kabul eden satıcıların, Apple Pay Later’ı uygulamak için herhangi bir şey yapmalarına gerek kalmıyor.

Finans ekosisteminin en hızlı büyüyen alanlarından biri haline gelen şimdi al sonra öde çözümleri pazarın en büyük oyuncuları arasında bulunan PayPal, Affirm ve Klarna gibi firmalar tarafından da sunuluyor. Apple Pay Later hamlesi ile birlikte geç de olsa pazarı yakalayan Apple’ın bir sonraki finans çözümünün ne olacağını ise zaman gösterecek. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un