worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, yeni depo robotu Sparrow’u tanıttı

amazon

E-ticaret devi, yeni robotik, ulaşım ve son kilometre teslimat teknolojilerini sergilediği Boston yakınlarındaki Delivering the Future müzakeresinde, farklı şekil ve boyutlardaki milyonlarca ürünü toplayabilen Sparrow isimli bir robot kolunu sahnede sundu.

“Ürün envanterinin yüzde 65’ini tanımlayabiliyor”

Platform, Sparrow’un ürünlerin paketlenmesi yapılmadan önce taşımak için bilgisayar görüşü ve yapay zekâ kullandığını ifade etti. Sparrow’u tanıtmak için çekilen videoda robotik kolun birbirinden farklı nesneleri paketleyip, kolaylıkla kasalara yerleştirdiği görüldü.

Robotun yüzeyine takılan vantuzlar, eşyaları sıkıca kavramasını sağlıyor. Daha önce yapılan robot kollar, yalnızca şekilleri tek tip olan, boyutları değişebilen kutuları alabiliyordu. Ancak Amazon Robotics’in yeni cihazları ile sorumlu Teknik Ürün Müdürü Jason Messinger, yaptığı açıklamada, Sparrow’un farklı düzey ve boyutlara sahip öğeleri de taşıyabildiğini söyledi. Messinger, “Bu teknoloji, önceki robotlarda gördüğümüz gibi yalnızca aynı şeyleri alıp yüksek hassasiyetle hareket ettirmek değil” dedi. Ayrıca platform, robotik kolun Amazon’un ürün envanterinin yaklaşık yüzde 65’ini tanımlayabildiğini sözlerine ekledi.

İş güvenliği için birebir!

Robotların depoya girmesi çalışanların işlerinin değiştirilip değiştirilmeyeceğine dair soruları gündeme getirdi. Amazon, konuyla ilgili Sparrow’un, tekrarlayan görevleri üstleneceğini ve çalışanların başka şeylere odaklanmaları için iş yükünü azalacağını açıkladı.

Amerika merkezli e-ticaret devi tarafından yapılan açıklamada, bu teknolojinin işyerlerinde güvenliği artırabileceği ifade edildi. Center for Investigative Reporting’den Reveal tarafından yapılan bir araştırmaya göre, robotlu depolar ve çalışma alanlarında, otomasyonsuz kuruluşlara göre daha yüksek yaralanma oranları olduğunu ortaya koydu. Amazon, on yıl önce Kiva Systems’ı 775 milyon dolara satın aldığından bu yana depo robotlarına sürekli olarak yenilerini ekledi. Kiva firması, şu anda şirket robotik teknoloji merkezi Amazon Robotics’e dönüştü. Kiva’nın yaptığı güncelleme ve araştırmalar ise yeni robotun iş güvenliği için birebir olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

pop-up
Markalar

Trendyol, ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı

Trendyol, Körfez Bölgesindeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da açtı. Açılış lansmanına ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı da katıldı.

amazon
Markalar

Amazon’a Polonya’da 7,8 milyon dolar para cezası

Polonya’da tüketici gözlemcisi UOKiK, Amazon’un Polonya’da müşterilerini, ürünün stok durumu ve teslimat tarihleri konusunda yanıltması sebebiyle 7,8 milyon dolar (31 milyon zloti) para cezasına çarptırdı.