worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon ile anlaşmasının ardından AVAX yüzde 28 yükseldi

AVAX

Anlaşma kapsamında, bulut bilişim platformu Amazon Web Services, blok zinciri teknolojisinin işletmeler, kurumlar ve hükümetler tarafından daha geniş bir şekilde benimsenmesini sağlamak amacıyla AVAX‘ın ihraççısı Ava Labs ile işbirliği yapacak.

Duyuru hem bir blog yazısı ile, hem de AVAX‘ın Twitter hesabı üzerinden yapıldı:

“Bu ortaklık, AWS’nin Avalanche’ın altyapısını ve merkezi olmayan uygulamaları (dapps) desteklemesi yoluyla, geliştiricilerin Avalanche blok zincirinde düğümler (node) başlatmasını ve yönetmesini kolaylaştıracak.

Ava Labs ayrıca AWS Marketplace’e bir ağ içinde ağ anlamına gelen “alt ağların” (subnet) dağıtımını eklemeyi planlıyor ve bu da bireylerin ve kurumların özel alt ağları kolayca başlatmasına olanak tanıyacak.

‘Ciddi bir fayda oldu’

Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer Çarşamba günü paylaşılan makalede, “AWS ile kendilerine en uygun yasal yetki alanında anında düğümler oluşturma ve ağları test etme imkanı, bireysel ve kurumsal geliştiriciler için ciddi bir fayda oldu” dedi.

Son olarak, bu ortaklığın AWS’nin bir blok zinciri projesiyle ilk ortaklığı olması nedeniyle sembolik olarak da önemli olduğunu belirtmek gerekir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.