worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ABD’de enflasyona rağmen Black Friday rekoru

Black Friday

Black Friday indirim gününde teknoloji, ev eşyası gibi ürünlerde bazı ABD’li siteleri ciddi indirimler yaparken bu durum büyük bir alışveriş çılgınlığı yaşanmasına sebep oldu. En çok satılan ürünler ise Elektronik, oyuncak ve egzersiz ekipmanları oldu.

Adobe Analytics’in açıkladığı verilere göre çevrimiçi alışveriş harcamaları bu yılki Black Friday’de rekor kırarak geçtiğimiz yıla göre yüzde 2,3 oranında artış gösterdi. Satışlar ekim ayındaki ortalama bir günden yüzde 221 fazla olarak gerçekleşti.

Black Friday satışları tahminlerin üzerinde gerçekleşti

Alışveriş sitelerindeki işlemleri analiz ederek e-ticaret hacmini ölçen Adobe Analytics, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 100 internet perakendecisinin yüzde 85’indeki satın alma işlemlerini kapsayan verilere erişebiliyor. Firma Black Friday satışlarının bu yıl yüzde 1 artacağını tahmin ediyordu.

Pandemi nedeniyle son iki yılda mağazalarda fiziki alışverişin azalmasına rağmen bu yıl kısıtlamaların kalkmasıyla tüketicilerin alışveriş merkezlerine akın etmesi bekleniyordu. Önceki yıllarda mağazalarda izdiham görüntüleri medyada sık sık gündeme gelirken bu yıl normal bir alışveriş trafiğinin yaşandığı görüldü.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un