worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

10 CEO’dan 8’i çalışan sayısını artırmak istiyor

CEO

KPMG International tarafından dünyadaki büyük ölçekli üretim şirketlerinin 146 CEO’sunun katılımı ile yapılan ankete göre üretim sektöründeki CEO’ların yüzde 84’ü çalışan sayısını artırmak istiyor.

Dijitalleşmeye yönelim

Ayrıca KPMG International tarafından yapılan ankette tekrar küresel bir kapanma yaşanması halinde CEO’ların yüzde 68’i kendi tedarik zincirlerinin değişim veya zorluklar karşısında ayakta kalmasını sağlamanın öncelikleri olduğunu ortaya koydu.
Ankette CEO’ların yüzde 35’i tedarik zinciri üzerindeki baskıyı azaltmanın, şirketlerin denetleme mekanizmasını tedarik zincirlerini derinlemesine kapsayacak şekilde olması gerektiğinden geçtiğini düşünüyor. Bunun için ise kullanılabilecek en doğru yatırım yapay zeka çalışmaları olacak. Araştırmaya göre hali hazırda birçok şirket tedarik zinciri konusunda yapay zeka çözümlerini kullanıyor. Şirketlerin baştan sona şeffaflık elde etmesini sağlayan yapay zeka çözümleri faaliyet gösterilen tüm alanlara uygulanmak isteniyor. Ayrıca CEO’ların yüzde 24ü “Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda dijitalleşmeyi ve iletişimi geliştirmek/artırmak” konusunun öncelikleri olduğunu vurguluyor.

Teknolojik yatırımlara öncelik

Anket katılımcılarının yüzde 45’i büyüme hedeflerini tutturabilmek için iş gücünün becerilerini geliştirmeye yatırım yaptıklarını, ayrıca yüzde 55’i de yeni teknolojilere yatırım yaptıklarını kaydetti. Bu anlamda CEO‘ların yüzde 84’ü, önümüzdeki 3 yıl içerisinde çalışan sayısını artırmayı planladıklarını belirtti. “Çalışanların şirkete bağlı, motive ve verimli kalmalarını sağlamak için en önemli başarı faktörleri nelerdir?” sorusu sorulduğunda ise CEO’lar yüzde 38 oranla “Çalışanların becerilerinin geleceğe odaklı kalmasını sağlamak için dijital eğitim, gelişim ve yeni beceriler öğrenme konularına yatırım yapmak” yanıtını verdi.

Covid-19’un etkileri

Yapılan araştırmada CEO’ların yüzde 77’sinin, küresel salgın başladığından bu yana şirketlerinin amacına duygusal anlamda daha güçlü bir şekilde bağlılık hissettiklerini ortaya koydu. Ayrıca katılımcıların yüzde 67’si, kurumlarının ana hedefinin paydaşlar için uzun vadeli değer yaratmak olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye