worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret, yapay zekâ teknolojilerine uyum sağlamalı

yapay zeka

Digital Exchange Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Pamuk, yapay zekâ hakkındaki görüşlerini WORLDEF E-Ticaret ile paylaştı. Her geçen gün geleneksel alışverişin yerini alan ve milyonlarca firmanın faaliyet gösterdiği e-ticaret alanının, markaların global başarılara imza atması için birçok avantajı sunmaya devam ettiğini belirten Emrah Pamuk, doğru hamleleri yapan ve e-ticaret sitesini müşteri odaklı şekilde yöneten markaların bu pastadan payını daha çok alacağını söyledi.

Ticari rekabetin sınırları kaldırdığı günümüzde hiçbir şey için geç olmadığına işaret eden Pamuk, “İster asırlık, isterse yeni kurulmuş olsun bir marka pazarlama ve işletmede doğru adımları profesyonellerin yardımı ile atarsa başarıya ulaşmaması için önünde bir engel bulunmuyor” diye konuştu.

“Yapay zekâ pazarı 2025 yılına kadar 36,8 milyar dolara ulaşacak”

yapay zeka
Digital Exchange Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Pamuk

Teknoloji tarafında yaşanan gelişmelerin birçok kolaylığı beraberinde getirdiğinin altını çizen Pamuk, “İşimizin konusu e-ticaret olduğu için Makine Öğrenimi ve bu teknolojinin sağladığı faydalar e-ticaret konusunda gerek müşteriyi anlamamızı gerekse de satışları artırmamızı sağlayacak pek çok alt yapısal özelliği bize sunmakta. Makine Öğrenimi, yapay zekanın bir çeşidi olarak görülebilir ki bu da eldeki verilerin analiz edilmesi, modellenmesi ve buradan elde edilen sonuçlar ile hem müşterinin doğru segmente edilmesini hem de site içi davranışlara bakarak performansın artırılması gibi alanlarda e-ticaret alt yapısına katkıda bulunacaktır” dedi

Pamuk, yapay zekanın (AI) yaygın bir şekilde benimsenmesinin, bir zamanlar bilim kurgu hikayelerinde hayal edilen çok zorlama bir kavram olarak görüldüğünü; ancak şimdi günlük hayatımızın nefes alan ve yaşayan bir parçası olduğu görüşünde.

Yapay zekâ pazarının 2025 yılına kadar 36,8 milyar dolar değere ulaşmasının beklendiğini aktaran Digital Exchange CEO’su, “Dijital teknolojinin bu özerk dalı gelişmeye devam ettikçe, çok da uzak olmayan bir gelecekte, (özellikle de bu yükselen çağda) bir dizi inanılmaz gelişmenin ortaya çıkacağını görmeyi bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

Yapay zekâ neler vadediyor?

Yapay zekanın gelecek dönem üzerinde oluşturacağı etkilere de değinen Pamuk, “AI, otonom araç teknolojisinin, fitness cihazlarının, sesli asistanların ve akıllı telefonların benimsenmesiyle günlük tüketici yaşamlarımızı iyileştirdiği kanıtlanmış olsa da birçok sektördeki işletmelerin dijital pazarlama çabalarını iyileştirmeye de hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

Pamuk, yapay zekanın yalnızca bir şirketin üretkenliğini yüzde 40’a kadar artırmakla kalmayıp, stratejik olarak kullanılırsa otonom teknoloji markalarının şunları yapmasına yardımcı olabileceğini söyledi:

  • Daha etkili pazarlama kampanyaları sunmak için veri analizi yaparak iş akışlarını kolaylaştırma
  • Müşterilerinin beklentilerini yolculuklarının her aşamasında baştan sona karşılama
  • Çok sayıda kanal ve temas noktasında dönüşümleri artırma ve satışları hızlandırma

Pamuk’a göre, gerçekten de eğer taktiksel ve yaratıcı bir şekilde kullanılırsa, AI teknolojisi kitlenizle her zamankinden daha derin bir bağlantı kurmanıza yardımcı olma potansiyeline sahip.

“Yapay zekanın geniş kullanımı, markalara büyük avantajlar sağlayacak”

Dijital pazarlamada yapay zekanın oldukça farklı ama aynı derecede ilham verici bazı kullanımlarının keşfedilmeye devam ettiğini hatırlatan Pamuk, “Basitçe, daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli çözümler sağladığı ve insan hatası yapma olasılığı daha düşük olduğu için e-ticarette yapay zekanın daha geniş kullanımı, bu pazardaki işletmelere büyük avantajlar sağlayacaktır” dedi.

Pamuk, konuşmasının son kısmında şunları kaydetti; “Hızla dijitalleşen bir dünyada günden güne hayatımızı kolaylaştıran e-ticaret çözümleri, son teknoloji ve tüketici taleplerine bağlı olarak daha da kullanışlı ve gelişmiş hale gelmeli. E-ticarette yer alan müşteri yolculuğu, depolama, lojistik, güvenli ödeme sistemleri vb. tüm kavramlar, “büyük veri” çağında sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarmak için gelişen yapay zekâ teknolojilerine uyum sağlamalı.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

pop-up
Markalar

Trendyol, ilk pop-up mağazasını Riyad’da açtı

Trendyol, Körfez Bölgesindeki ilk pop-up mağazasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da açtı. Açılış lansmanına ünlü dizi oyuncuları Simay Barlas ve Halit Özgür Sarı da katıldı.