worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

BNPL yönteminin hacmi 120 milyar dolara ulaştı

bnpl
bnpl

Tüm dünyayı etkisi altına Covid-19 pandemisinin etkisi ile önemli bir yükseliş yaşayan e-ticaret harcamaları, girilen yeni normal dönemde de yükseliş ivmesini sürdürüyor. Bu dönemde çeşitli ödeme yöntemlerinin işlem hacimleri artan harcama oranları ile paralel şekilde bir büyüme gösterirken,  son dönemin en çok tercih edilen ödeme yöntemleri arasında yer alan BNPL yönteminin işlem hacmi 120 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

E-ticaret markalarının ortaklıkları, BNPL yönteminin işlem hacminde yükseliş yaratıyor

BNPL yöntemi, son dönemin en çok tercih edilen yöntemlerinden biri. Bu yöntemle yapılan ödemeler, e-ticaret satışlarında da ciddi artışlar yaşanmasına neden oluyor. Tüketicilere aldıkları ürünlerin ödemesini daha sonra yapma imkânı sunan, Amazon ve Shopify gibi e-ticaret devlerinin benimsemesiyle birlikte işlem hacminde de büyük bir artış yakalayan BNPL,  2021 yılında 120 milyar dolar hacime ulaştı.  

GlobalData tarafından yayınlanan son rapora göre, 2019 yılında 33 milyar dolar işlem değerine sahip olan Şimdi Al Sonra Öde yöntemi ile yapılan ödemeler, Z Kuşağı tüketicilerinin 2021 yılında e-ticaret harcamalarını artırması ile beraber, küresel e-ticaret pazarının yüzde 2,3’ünü oluşturdu.

“Amazon ve Shopify gibi e-ticaret platformları ile yapılan anlaşmalar tüketicilerin bu sisteme olan yönelimlerini artırdı”

GlobalData Ödeme Analisti Chris Dinga, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, ” Şimdi Al Sonra Öde sisteminde yaşanan bu hızlı büyüme, bu çözümleri kabul eden işletmelerin sayısının artmasından kaynaklanıyor. Amazon ve Shopify gibi e-ticaret platformları ile yapılan anlaşmalar tüketicilerin bu sisteme olan yönelimlerini artırdı” dedi.

Şimdi Al Sonra Öde sistemi, tüketicilerin satın almalarının ödemesini ek maliyet olmadan ertelemelerine olanak tanıyor. Worldpay tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılına kadar bu sistemle gerçekleştirilen ödemelerin; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki e-ticaret harcamalarının yüzde 9’unu oluşturacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.