worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Hyperwallet Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hyperwallet
Hyperwallet

Türkiye’deki kullanıcıların çoğu, Hyperwallet’i, PayPal’ın Türkiye pazarından çekilme kararından sonra duydu. Hyperwallet sayesinde PayPal’ın faaliyet göstermediği ülkelerde dijital ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Hyperwallet Amazon pazarında da etkin bir şekilde kullanılıyor. Peki, Hyperwallet nedir? Hyperwallet hesap açma işlemleri nasıl yapılır? Bu soruların cevapları ve daha fazlasını makalemizde bulabilirsiniz.

Hyperwallet Nedir?

Hyperwallet, 2000 yılında kurulan, finans kurumları ve pazar şirketleri için online ödeme platformu sunan bir finansal teknoloji şirketidir. Hyperwallet, ödeme platformu ve ödeme ağı sayesinde kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Hyperwallet Türkiye’de de hızlı entegrasyon ve kolay arayüzünden dolayı rağbet görüyor. Platform, ayrıca, küresel banka mevduatları, nakit alımlar ve banka çeki gibi toplu ödeme hizmetleri de sunuyor. Online ödeme platformu, dünyanın hemen her ülkesinde 150’den fazla para birimi ile kullanılabiliyor.

Şirketin amacı, farklı sektörlerdeki kuruluşlar için dünyanın hemen hemen her yerinde hızlı, verimli ve şeffaf ödeme olanakları sağlıyor. PayPal ailesinin bir üyesi olan Hyperwallet teknolojisi, tek bir entegrasyon aracılığıyla birden fazla ödeme seçeneği sunabiliyor. PayPal’ın ödeme özellikleri Hyperwallet tarafından destekleniyor.

Hyperwallet Amazon Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Amazon’da satış yapmak istiyorsanız Amazon Seller hesabınızın olması gerekiyor. Amazon Seller’da lokasyonu “Türkiye” olarak seçtiğinizde Amazon, ödeme yöntemi olarak Hyperwallet’i önerecektir.

Amazon’da Hyperwallet giriş işlemi oldukça basittir. Amazon Hyperwallet kullanmak için temel olarak şu adımları izlemek gerekir;

  • Amazon Türkiye satıcısı olarak ödeme yöntemi Hyperwallet Türkiye seçilir.
  • “Sign-up for Hyperwallet” butonuna tıklanarak devam edilir.
  • Ardından “Login with Amazon” butonuna basılır.
  • Hyperwallet login alanında istenen bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulur.
  • Daha sonra Hyperwallet hesap açma işlemi tamamlanmış olur.

Bu noktada şu hususa dikkat etmek gerekir; Hyperwallet kayıt işlemi sırasında istenen bilgiler verilirken, Amazon satıcı hesabındaki bilgilerle aynı olmasına dikkat edilmelidir. Hyperwallet hesap açma işlemi sırasında Amazon satıcı hesabından farklı bir bilgiler girilirse, Amazon satış işlemleri sonra büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu durumda Amazon satıcısı ödeme almada sorun yaşayabilir!

Hyperwallet Hesap Açma Nasıl Yapılır?

Hyperwallet

Hyperwallet hesap açma işlemi için gizlilik sorularına cevap vermek gerekir. Saha sonraki adımda ödeme transfer metodunu Hyperwallet hesabına tanımlamak yer alıyor. Bu işlemler için şu adımlar izlenir;

  • Bankalar tarafından sağlanan döviz transferini gerçekleştirebilmek için kullanılan SWIFT kodu kaydedilir.
  • İlgili alana IBAN numarası eklenir.
  • Son olarak bilgiler doğrulanır.

Daha sonra açılan sayfada bir dosya görülecektir. Bu dosyada yer alan bilgiler Amazon Hyperwallet bilgileridir. Bu dosyayı indirerek, saklamak gerekir. Ardından Hyperwallet kayıt işlemi tamamlanmış olur.

Bundan sonraki adımda Amazon seller hesabı ile Hyperwallet bilgilerini eşleştirmek yer alıyor;

  • Amazon hesabına giriş yapılır.
  • “Depozit” sekmesinde “Yeni Depozit Ekle” butonuna tıklanır.
  • Hyperwallet tarafından verilen bilgiler buraya eklenir. Bu bilgileri doğruluğu, Hyperwallet hesap açma işlemini tamamlamak için en önemli adımdır.
  • Daha sonra Hyperwallet login işlemi ile hesaba giriş yapılabilir.

Tüm işlemler bunlardan ibaret! Görüldüğü gibi Hyperwallet hesap açma işlemi oldukça kolaydır.

Amazon Hyperwallet Nasıl Kullanılır?

Amazon Hyperwallet kullanımı da Hyperwallet kayıt işlemleri gibi kolaydır. Bu konuda Amazon satıcıları genelde önemli bir sorun yaşamaz. Çünkü bu ödeme platformu son derece kullanışlı, basit ve hızlı bir sistemle kurgulanmıştır. Amazon, satılan ürünlerden komisyon alır. Komisyon harici elde edilen kazanç ise Hyperwallet hesabına aktarılır. Amazon hesabındaki satışlarda elde edilen miktar, Hyperwallet kayıt sırasında verilen banka hesabına aktarılabilir. Hyperwallet, her aktarma işlemi için satıcıdan yüzde 5 oranında bir komisyon alır. Hyperwallet’tan talep edilen ya da satıcının banka hesabına transfer edilen tutarlar, genellikle 1 ila 3 iş günü içerisinde hesaba aktarılır.

Hyperwallet Türkiye’de Nasıl Kullanılır?

Hyperwallet Amazon hesabı olan Türkiye’deki satıcılar için oldukça pratik bir ödeme alma alternatifidir. PayPal’ın Türkiye pazarından çekilmesinin ardından Amazon Türkiye satıcıları, Hyperwallet Türkiye seçeneği ile ödeme almayı tercih ediyor. Hyperwallet giriş işlemleri yapılarak, Türkiye’de ödem almak mümkündür. Ödemelerk, satıcının Türkiye’deki banka hesabına Türk Lirası olarak aktarılabilir.

Temelde sanal bir banka hesabı olan Hyperwallet’te hesap açma işlemi sonrası Amazon’daki mağazadan satılan ürünlerin ödemeleri, Hyperwallet hesabına avro ya da pound para birimleri olarak aktarılır. Amazon Hyperwallet hesabındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesabına aktarmak istendiğinde Hyperwallet’in gelişmiş sistemi, farklı para birimlerindeki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesabına Türk Lirası olarak transfer eder. Böylece Amazon Türkiye satıcıları, farklı ülkeleri sattıkları ürünlerin döviz cinsinden ödemelerini yerel para birimi ile yerel banka hesabına aktarabilme imkanına sahip olur.

Hyperwallet Neden Önemlidir?

Her kuruluşun kendine özgü ödeme ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır. Hyperwallet, bu sebeple ödeme teknolojisini son derece uyarlanabilir bir şekilde tasarlamıştır.

  • Yerelleştirilmiş ödeme deneyimi: Güçlü bir ödeme ortamı sadece iş akışını düzenlemekle kalmaz; aynı zamanda alacaklılara etkileşimi artıran ve yıpranmayı önlemeye yardımcı olan etkin bir deneyim sunar. Her iki ödeme deneyimi ortamı da markanızı vurgulamanıza, yerelleştirilmiş bir deneyim sağlamanıza ve kuruluşunuzu veya platformunuzu rakiplerinizden ayırmanıza yardımcı olur.
  • Markayı merkeze alan deneyim: Markanız, iş performansını artırmaya yardımcı olan, sadakat oluşturan ve müşteri tabanındaki hareketlere ilham veren önemli bir varlıktır. Bu nedenle Hyperwallet’in esnek ödeme deneyimleri, markanızı merkeze koymanızı kolaylaştırır.
  • Özelleştirilebilir ödeme deneyimi: Farklı alacaklı demografilerin farklı ödeme ihtiyaçları vardır. Hyperwallet giriş işlemi ile alacaklarınıza tercih ettikleri ödeme yöntemlerini yerel para birimlerinde sunarak, ödeme deneyimini özelleştirebilirsiniz.
  • Çok dilli arayüz deneyimi: Hyperwallet, müşterilerin 30’dan fazla farklı kullanıcı arayüzü çevirisinden tercih ettikleri dili seçmelerine imkan verir. Çok dilli işlevsellik, hem ödeme portalı hem de ödeme deneyimleri aracılığı ile kullanılabilir. Alacaklılar için telefon, sohbet ve e-posta desteği, ana dili İngilizce olan kişiler tarafından çeşitli dillerde sağlanabilir.

İşletmeniz veya pazaryeriniz birden fazla ödeme yöntemini, markayı veya iş kolunu desteklese de Hyperwallet’in esnek program hiyerarşisi, her birinin ayrı bir program olarak ve her birinin kendi benzersiz ödeme deneyimi ile yapılandırılmasını, finanse edilmesini ve yönetilmesini kolaylaştırır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.