worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Sınırötesi Ödeme Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Konu

Uluslararası ödeme almak her ne kadar zor bir süreç olsa da eksiksiz bir araştırma, doğru planlama ve gerekli düzenlemeleri yaparak süreci kusursuz bir şekilde bir sisteme oturmak da mümkün oluyor.

E-ihracatta sınırötesi ödeme yöntemleri konusunda bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Uluslararası ödeme almak her ne kadar zor bir süreç olsa da eksiksiz bir araştırma, doğru planlama ve gerekli düzenlemeleri yaparak süreci kusursuz bir şekilde bir sisteme oturmak da mümkün oluyor. Müşterilerinize kesintisiz ve güvenilir bir deneyim sunduktan sonra başarılarla dolu olacak olan yolculuğunuzda daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Bunun için de sınır ötesi ödeme alırken bazı önemli detaylara dikkat etmelisiniz!

Sınırötesi Ödeme İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

1. Müşterilerin Tercihlerini Anlayın: Sınırötesi e-ticaret yaparken müşterilerin beklentilerini ve tercihlerini doğru bir şekilde anlamak gerekiyor. Bu yüzden müşterilerinize anlayacakları dilde, bekledikleri para biriminde sınırötesi ödeme yöntemi sunmalı ve fatura iletmelisiniz. Ayrıca ödeme alırken seçeceğiniz para birimi her zaman o ülkenin yerel para birimi olmak zorunda değil. Bazı ülkelerdeki tüketiciler, yerel para birimleri farklı olsa da ABD doları cinsinden alışveriş yapmayı tercih edebiliyorlar. Bu yüzden ödeme almak konusunda e-ihracat yapacağınız bölgenin dinamiklerini çok iyi bir şekilde kavramalısınız.

2. Müşterilere Seçenekler Sunun: Müşteriler yalnızca ürün konusunda değil sınırötesi ödeme yöntemi konusunda da seçenekler görmekten hoşlanıyorlar. Bu yüzden “herkesin bir kredi kartı vardır ve herkes kredi kartı ile ödeme yapmak ister” gibi bir peşin hüküm yerine müşterilerinize alternatifler sunmayı denemelisiniz. Kredi kartının yanı sıra geçerli olan ülkeler için PayPal seçeneği sunmak da önemli bir davranış oluyor. Bunların yanı sıra güvenlik konusunda daha titiz davranan müşteriler için dijital cüzdanlar ile online ödeme seçeneği sunmak da sizi rakiplerinizin karşısında bir adım öne çıkarabiliyor.

3. Bölgenin Yasal Düzenlemelerine Uyum Sağlayın: E-ihracat ödeme yöntemleri belirlerken müşterilerinizi kesinlikle mağdur etmemelisiniz. Bu yüzden e-ihracat yaptığınız bölgenin yasal düzenlemelerini ve yasal gerekliliklerini çok detaylı bir şekilde öğrenerek buna uygun şartları yerine getirmelisiniz. Bu noktada da müşterilerinizi mümkün olduğunca uğraştırmayacak ve kafalarında soru işareti yaratmayacak düzenlemeler yapmalısınız. Benzer şekilde e-ihracat yaptığınız bölgenin şart olarak koyduğu veri güvenliği standartlarına uyum sağlamalısınız. Eğer bu detaylar hakkında çok geniş bir bilgiye sahip değilseniz o ülkedeki deneyimli bir avukat ya da danışmandan bilgi alarak gerekli düzenlemeleri ve planlamaları yapmalısınız. Aksi takdirde yalnızca müşterilerinizin yaptığı ödemeleri değil kendi alacağınız ödemeleri de riske atmış olabilirsiniz.

E-İhracat Nakit Akışı

4. Nakit Akışını Doğru Şekilde Yönetin: E-ihracat yaparken sürprizlerle karşılaşmak ve belirsizlikler yaşamak özellikle küçük işletmeler için çok ciddi riskler barındırıyor. Bilindiği üzere uluslararası olarak gerçekleşen banka havalelerinin son hesaba ulaşması birkaç günü bulabiliyor. Bu süreçte ödemeyi almış olmanız onun banka hesabınıza direkt olarak girdiği anlamına gelmiyor. Dolayısıyla o alacağınız ödemenin karşılığı olan bir ödeme yapacaksanız yalnızca dijital rakamları kontrol ederek planlama yaptığınız zaman sorunlar çıkabiliyor. Bütün bu işlemleri sorunsuz bir şekilde yönetmek istiyorsanız finans ekibinizle koordineli çalışmalı ve hem faturalandırma hem de sınırötesi ödeme sistemi için doğru platformları aktif şekilde kullanmalısınız. Böylece hesabınızda sürekli bir nakit akışı sağlayarak gerekli ödemeleri düzenli şekilde gerçekleştirebilir ve sürprizlerle karşılaşmazsınız.

5. Beklentilerin Ötesine Geçin: Her ne kadar sınırötesi ödeme süreçleri zorlu ve karmaşık olsa da müşteriler genellikle yerel alışverişlerinde karşılaştıkları sorunsuz süreçleri ve deneyimleri bekliyorlar. Bu yüzden küçük bir işletme olsanız dahi büyük işletmelerin kullandığı sistemleri kendi işinize entegre ederek müşterilerinize kesintisiz ve kusursuz bir deneyim sunmak için çalışmalısınız. Müşterilerinizin beklentilerinin üstüne çıkmanız halinde işinizi genişletmeniz ve çok daha geniş kitlelere ulaşarak işletmenizi büyütmeniz çok daha kolay bir hale geliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.