worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Sınırları Olmayan Dünyada Rekabet Etme

E-ihracatta dev rakipleriniz olduğunu ve daima olacağını aklınızda bulundurmalısınız!

Dünyada rekabet etme şekillerinin değiştiği bu dünyada yenilikçi olmak daima kazandırıyor.

Online E-İhracat Eğitimi İçin Tıklayın!

E-İhracat ve Dünyada Rekabet

Öncelikle e-ihracat yapmaya başladığınız zaman bu sektörde dev rakipleriniz olduğunu ve bu dünyada rekabet etme durumunda kalacağınızı aklınızda bulundurmalısınız. E-ihracat ile dünyada rekabet etme imkansız diye düşünmemelisiniz. Çünkü siz online pazar içinde sisteminizi eksiksiz bir şekilde kurup müşterilerinizin beklentilerini en ufak detayına kadar en kusursuz şekilde karşılarsanız doğru müşterileri kazanabilirsiniz. Faaliyet süreciniz boyunca hem konumuzu korumaya hem de fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye odaklanmalısınız.

Bedava ve Hızlı Kargo

E-ticaretin henüz yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde müşterilerin hızlı veya ücretsiz kargo konusunda büyük bir beklentisi yoktu ancak artık bu iki konu tüm müşteriler için çok ama çok önemli. Bu yüzden e-ihracat yaparken bedava kargo sağlama ihtimalini mutlaka düşünmelisiniz. Eğer bunu her ürün için yapmanız mümkün değilse bazı ürünlerde ya da belirli limitler için hayata geçirebilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak ise ürün fiyatlarına kargo maliyetinizi de ekleyebilirsiniz ama bu durumda fiyatlarınız diğer sitelerdekilerden daha yüksek gibi görünecektir.

Bunun yanı sıra son yıllarda hızlı kargo uygulaması belirli şehirler için aynı gün teslimat gibi aşırı hızlı bir hale geldi. Böyle bir uygulama gerçekleştirmenizin mümkün olduğunu düşünmüyor olsanız da anlaşmalı kargo şirketinizle olan anlaşmanızı tekrar gözden geçirerek sizin için farklı bir model uygulamasını isteyebilirsiniz. Elbette içeriden ürünün de hızlı çıkabilmesi için içerideki organizasyonu da yeniden planlamanız gerekiyor. Tüm bunlar dünyada rekabet etme avantajı sağlayacaktır.

Katma Değere Sahip Müşteri Hizmetleri

Dev rakiplerle dünyada rekabet etme için onların fiyatlarıyla ya da kargo avantajlarıyla yarışamayacağınızı düşünüyorsanız en azından iyi müşteri hizmetleri sunarak öne çıkabilirsiniz. Pek tabii tüm dev rakipleriniz de müşteri hizmetleri konusunda oldukça başarılı görünüyor olabilirler ama daha az müşteriye sahip olmanın avantajını kullanarak çeşitli otomasyon ve müşteriyle duygusal bağ oluşturacak incelikler düşünerek müşteri sadakati oluşturma işini kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle farkınızı uzman olduğunuz alanlarda müşterilerinize kusursuz çözümler sunarak ortaya koyabilirsiniz.

Ürün Montajı ve Kurulum Entegrasyonu

Mobilya, buzdolabı, televizyon, klima ya da duşakabin gibi ürünlerin online olarak satın alınması konusunda tüketiciler montaj ve kurulum çözümlerinin hizmete dahil olup olmadığına göre karar veriyorlar. Bu yüzden bütün bu hizmetleri satışınıza entegre etmeli ve kaliteli bir şekilde müşterilerinize sunmalısınız. Fakat bu sürecin önemli bir yatırım gerektirdiğini ve güçlü bir ekip oluşturmanızın önemli olduğunu unutmamalısınız. Müşteriler e-ihracat şirketlerinden hep daha fazlasını istedikleri için onlara karlı şekilde ne kadar fazla hizmeti bir arada sunarsanız o kadar çok kazanabilirsiniz.

Müşteri Verilerinin Verimli Kullanılması

Her sınırötesi e-ticaret sitesi müşterilerinden aldığı verileri bir köşede saklıyor. Ancak yalnızca bu verileri doğru ve etkili şekilde kullanan markalar kazanıyor. Bu yüzden siz de yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde verileri kullanabilir ve ziyaretleri satışa dönüştürebilirsiniz. Bunlar için öncelikle eski arama, istek listesi ve sipariş geçmişine göre müşterilere çeşitli ürünler sunma yoluna gidebilirsiniz.

Müşterilerinizin lokasyonlarına göre tedarik zincirinizi optimize edebilirsiniz. Müşterilerinizin arama sorgularına ve rakip verilerine göre ürün ve fiyat optimizasyonları yapabilirsiniz. Özellikle sosyal medyada müşterilerinizin cinsiyetleri, yaşları ve yaşadıkları yerlere göre özelleştirdiğiniz iyi hedeflenen reklamlar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sitenizi daha önceden ziyaret eden kişiler re-marketing yöntemiyle yeniden hedefleyebilir ve özelleştirilmiş reklamlar sunabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un