worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Online Ödeme Almada Kolaylık ve Güvenlik Dengesi Nasıl Olmalı?

Online ödeme yöntemleri seçerken ilk olarak yüksek güvenlikli modellere yönelmeniz gerektiğini unutmayın!

E-ihracatta online ödeme almak için güvenilirlik ve kolaylık önemli kriterlerdir.

Online ödeme almak işletme sahipleri için meşakkatli bir süreç olsa da online alışveriş yaparken müşterilerin sizi seçmesi için mutlaka hem güvenliği yüksek hem de müşterileri yormayacak yöntemleri tercih etmelisiniz. Böylece ilk kez sitenizden alışveriş yapacak kişiler sitenize daha kolay bir şekilde güvenir; dolayısıyla işinizi büyütmeniz için önünüzdeki müşteri engeli büyük ölçüde ortadan kalkmış olur.

Online Ödeme ve Güven

Online ödeme yöntemleri seçerken ilk olarak yüksek güvenlikli modellere yönelmeniz gerektiğini unutmayın. Müşteriler de online alışveriş sırasında ürün çeşitliliği ve kalitesi kadar sitenin güvenliğini de önemsiyorlar. Çünkü müşteriler banka kartlarıyla alışveriş yaparlarken yalnızca işlem tutarının kartlarından çekileceğinden, siparişin beyan edildiği gibi sorunsuz şekilde teslim edileceğinden ve kredi kartı bilgilerinin çalınmayacağından emin olmak istiyorlar. Bu yüzden her şeyden önce güvenlik geliyor.

Güvenlik Algısını Yaratmak için Neler Gerekiyor?

Bir tüketicinin internet sitenize koşulsuz şekilde güvenebilmesi için en az bir defa oradan alışveriş yapmış olması gerekiyor. Ancak eğer tek koşul bu olsaydı elbette hiçbir e-ihracat sitesi şu anda büyümezdi ve büyük çapta müşteriler kazanamazdı. Bu yüzden müşterilerin, sitenizin güvenli olduğuna ikna olacağı bazı donelere ihtiyacı oluyor.

Ortalama bir ziyaretçinin bir e-ihracat sitesinden alışveriş yapabilmesi için yaklaşık 4 defa o siteye girmesi gerekiyor. Çünkü bu süreçte ürünü biraz daha detaylı inceliyor, internetteki benzer ürünleri araştırıyor, online ödeme seçeneklerini değerlendiriyor ve sitenin güvenliğinden emin olmaya çalışıyor. Ziyaretçi sitenin güvenilir olduğuna ikna olursa daha sık ziyaret etmeye başlıyor. Nihayetinde birkaç alışveriş yaptıktan sonra diğer alışverişlerinde bir ya da iki ziyarette hemen ürünü satın almaya karar veriyor. Bu süreç ziyaretçinin sadık bir müşteriye dönüşme süreci oluyor. Ancak bütün bu algıyı yaratabilmek için ona siteyi güvenli hissettirecek bazı detaylara sahip olmak ve hem sitenin kendisini hem de müşterilerini koruduğunu göstermek gerekiyor.

SSL Sertifikası

Bir tür şifreleme sistemi olan SSL sertifikası, internet alışveriş esnasında kredi kartı bilgilerini girerken bilgilerin özel bir şifreleme yöntemiyle bankaya aktarılmasını sağlıyor. Şifreleme sadece banka tarafından deşifre edilebiliyor ve kart bilgileri kesinlikle 3. şahısların eline geçmiyor. Böylece SSL sertifikasına sahip olan e-ihracat firmalarında müşterilerin kart bilgileri güvende oluyor. Bir firmanın SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlamak için ise adres satırının başına bakmak yeterli. Satır başındaki yazı yeşil renkli ise bu, o sitenin SSL sertifikası bulunduğu anlamına geliyor.

3D Secure

E-ticarette online ödeme sistemleri için güvenlik önemli olan yöntemlerden bir tanesi ise 3D Secure. Visa tarafından geliştirilen bu sistemde internetten alışveriş gerçekleştirmek için bu yöntemi kullanmak zorundasınız. Sistemde müşteri ilk olarak alışveriş yapacağı sırada kart bilgilerini ödeme ekranına yazıyor ve işlemi onaylıyor.

Sonrasında bu bilgiler şifreleniyor ve bankaya iletiliyor. Yalnızca bankanın deşifre edebildiği bu bilgilerden sonra banka kullanıcıya bir SMS gönderiyor. 180 saniye içinde SMS’teki şifre ödeme ekranına yazıldığında ödeme işlemi gerçekleşiyor. Çok aşamalı ve birden fazla elemana (kredi kartı bilgileri, cep telefonu vs.) sahip olunması gereken bir sistem olduğu için güvenlik de artıyor.

Güvenlik Hem Müşteri Hem de Şirket için Önemli

Elbette SSL sertifikasına, 3D secure güvenlik yöntemlerine ve benzeri sanal POS hizmetlerine sahip olan e-ihracat firmaları müşterilerin güvenle alışveriş yapabilmesini ve bilgilerinin güvende tutulmasını sağlıyor. Böylece müşteriler sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabileceklerinden emin olarak işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu durum aslında yalnızca müşterileri korumuyor. Satıcı taraf için de çok önemli olan bu sistemler, e-ihracat firmasını gelecekte gerçekleşmesi muhtemel online ödeme itirazlarına karşı da koruyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye