worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Online Alışverişte Fraud Durumları

Fraud dolandırıcılığının önüne geçmek hem müşterilerinizi uğrayabilecekleri olası risklerden korur hem marka adınızı ve site güvenilirliğinizi güvence altına alır.

E-ticaret yapan firmaları düzenli olarak fraud kontrolü yapmalıdır.

Fraud Dolandırıcılığı

Fraud dolandırıcılığının önüne geçmek hem müşterilerinizi uğrayabilecekleri olası risklerden korur hem marka adınızı ve site güvenilirliğinizi güvence altına alır. Son yıllarda artış gösteren fraud dolandırıcılıkları farklı biçimlerde kendini gösterir. Çevrimiçi ya da çevrimdışı olarak gerçekleştirilebilen kredi kartı dolandırıcılıkları çeşitli yöntemler ile kişileri ve firmaları mağdur eder.

En yaygın yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkan fraud yöntemi ise kopyalanmış kredi kartları ile alışveriştir. Kopyalanmış kredi kartının asıl sahibi alışverişi kendisinin yapmadığını bankaya bildirdiğinde ödeme dolandırıcılık mağduru kişiye banka tarafından iade edilir ve e-ticaret sitesi zarara uğramış olur. Marka güvenilirliği sarsılan firma, bu durumda fraud sahteciliğine karşı önlem almak zorunda kalır.

Fraud Dolandırıcılığından Korunma Yöntemleri

Kullanıcılarına güvenilir online ödeme yöntemleri sunan firmalar, marka bilinirliğini ve güvenilirliğini güvence altına almak ister. Ancak fraud dolandırıcılığı güvenilir ödeme yöntemlerinde bile gerçekleştirilebilir. Bu nedenle birçok e-ihracat firması çözümü ekstra önlemler almakta bulur. Bu önlemlerin başında ise alışverişi tamamlamak için üye olma zorunluluğu gelir. Böylece müşteriler kendi verdikleri bilgileri sisteme girerek alışverişi tamamlar.

Üyelik formu doldurulurken müşteri tarafından verilen teslimat ve fatura adresi bilgileri sonraki alışverişlerde verilen adresler ile karşılaştırılabilir. Böylece birbiriyle uyuşmayan adresler için şüpheli işlem muamelesi yapılarak incelemeye alınabilir. IP adresi kaydı da dolandırıcılık durumlarında önemli bir avantaj sağlar. Herhangi bir mağduriyet oluşması durumunda dolandırıcı tarafından kullanılan IP adresi emniyet güçleri ile paylaşılabilir. Bu bilgi ışığında araştırma yapan emniyet güçlerinin sonuca ulaşması çok daha kısa zaman alacaktır. Fraud risklerinin önüne geçmek için kullanılan bir diğer yöntem ise güvenlik kodu uygulamasıdır.

Müşteri ödeme aşamasına geldiğinde, kredi kartlarının arka yüzünde bulunan CVV, CV2 ve CVC kodlarının girilmesi istenerek dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebilir. Bu yönteme oldukça benzeyen 3D Secure yöntemi ise müşterinin online alışverişi tamamlayabilmesi için bankadan onay almasını zorunlu kılar. Banka tarafından müşterinin telefonuna SMS kodu gönderilerek gerçekleştirilen bu yöntem ile birçok kredi kartı sahteciliğinin önüne geçilebilir. Ayrıca, bu işlem her türlü alışveriş miktarı için aktive edilebilir. Özellikle büyük çapta ödeme işlemlerinde mutlaka kullanılması gereken 3D Secure yöntemi oldukça işlevseldir.

Kredi Kartı Sahteciliğini Engellemeye Yarayan Diğer Önlemler

Kredi kartı sahteciliğine karşı kullanılan en yaygın yöntemlere ek olarak alabileceğiniz ekstra önlemler de vardır. E-ticaret sitenizin güvenilirliğini ve müşterilerinizi korumak adına bu önlemleri uygulayarak marka adınızı %100 güvence altına alabilirsiniz. Ödeme sayfasında aldığınız tüm güvenlik önlemlerine rağmen, keylogger uygulamaları yoluyla müşterilerinizin kart bilgileri ve güvenlik kodları kolaylıkla ele geçirilebilir. Bunu önlemek için müşterilerinizin klavye yerine online klavye kullanmalarını teşvik edebilirsiniz.

Ödeme sayfasına online klavye seçeneğini ekleyerek müşterilerinizin kredi kartı bilgilerinin kopyalanmasına engel olabilirsiniz. Buna ek olarak, müşterilerinizden alışverişi kendisinin yaptığına dair onay talep edebilirsiniz. Bu onayı sms veya e-mail yoluyla talep edebilir, sahte iletişim bilgileri ile alışveriş yapmaya çalışan hesapları takibe alabilirsiniz. Marka adınızı ve müşterilerinizi güvence altına almak için kullanabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bu yöntemleri uygulayarak gerekli önlemleri alabilir ve eksiksiz bir şekilde fraud kontrolü yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye