worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Fiziki Mağazalar ile Online Satışın Karşılaştırılması

Fiziki ve online alışveriş süreçleri taban tabana zıt adımlar içeriyor!

Online alışveriş, geleneksel fiziki alışverişi de değiştirmiş sayılıyor.

Az sayıda benzer; birçok noktada ise farklı özelliklere sahip olan bu 2 ayrı alışveriş türünde online alışveriş, yarışı önde götürüyor olsa da uzmanlar, geleneksel alışverişin de hiçbir zaman bitmeyeceği yönünde ortak söylemlerde bulunuyor. Birbirinden ayrı bu iki kavram ve tercih, kuşkusuz satıcıların da davranış ve eğilimlerini şekillendiriyor.

Fiziki satış ve online satış arasındaki benzerlikler ve farklar, alıcı ve satıcı profilleri ve tercih edilen alım ve satım yöntemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için içeriğin devamına göz atabilirsiniz.

Alıcılar Açısından Fiziki Satış ve Online Satış Arasındaki Benzerlikler

Alıcılar için bu iki kavram arasında oldukça az sayıda benzerlik bulunuyor. Bu duruma yol açan en temel sebeplerin başında ise alıcı açısından fiziki ve online alışveriş süreçlerinin taban tabana zıt adımlar içermesi geliyor. Ancak, az sayıda da olsa benzerliklere rastlamak mümkün:

  • Her iki alıcı grubu için de fiyat, birinci öncelik sayılıyor. Kişi, ister kendi çevresindeki mağazalardan isterse e-ticaret sitelerinden alışveriş yapsın; ilk olarak diğerleriyle aralarındaki fiyat farkını karşılaştırıyor.
  • Tıpkı fiyat gibi taksit seçenekleri de her iki müşteri grubunun önem verdiği benzer noktalardan bir diğerini oluşturuyor. Fiziki ya da online fark etmeksizin alıcılar, hangi kredi kartlarına taksit yapılıyor, kaç taksit yapılıyor gibi detayları öğrenerek tercihlerini gerçekleştiriyor.
  • Özellikle indirim kampanyaları, hangi tüketici grubunda olursa olsun alışveriş yapmak için en cazip nedenlerden biri sayılıyor. Hatta online veya fiziki mağazada ciddi indirimler gören alıcılar, ihtiyaçları olmasa dahi indirim tutarına bağlı olarak ürün satın alabiliyorlar.
  • Satış yapan internet sitesi veya fiziki mağaza hakkındaki görüşler de her iki müşteri grubunca oldukça önemli sayılıyor. Potansiyel müşteriler, geleneksel veya e-ticaret yoluyla ürün satın alacakları zaman kendi çevrelerinden duydukları veya İnternet’teki yorumları araştırıyor ve önemsiyor.

Alıcılar Açısından Fiziki Satış ve Online Satış Arasındaki Farklar

Baştan sona birbirinden farklı deneyimler olan fiziki ve online satış arasında pek çok farka rastlamak mümkün. Satın alınan platformdan ödemeye, ürün seçeneklerinden teslim sürecine kadar neredeyse her adımda çeşitli farklılıklar oluşuyor.

  • Fiziki satışı tercih eden müşteri grubu, ürünün kendisini görmek isterken; online satışı tercih edenler ise daha çok ürünün özellik, fiyat gibi yönlerden avantajlı olup olmadığına dikkat ediyor.
  • Geleneksel alışveriş yönteminden vazgeçmeyenler, e-ticaretin güvenli olmadığını düşünürken; online alışveriş yapanlar ise kendi deneyimleri ve İnternet’te yaptıkları araştırmalar üzerine e-ticaret sitelerini tercih ediyor.
  • Geleneksel mağazalardan alışveriş yapanlar, satın alma eyleminin güven gerektirdiği; sosyalleşmenin ve sosyal hayatın bir parçası olduğu kanaatindeyken, online alışveriş yapanlar için satın alma eyleminde herhangi bir yere gitmiyor ve zaman harcamıyor olmak, büyük avantaj yaratıyor.
  • Offline tüketiciler, alışveriş esnasında onlara yardımcı olan satış görevlilerinin olması gerektiğini düşünürken, online tüketiciler ise tam tersine satış görevlilerinin özellikle onların alışveriş sürecini böldüklerinde rahatsız edici olabildiklerini düşünüyor.
  • Geleneksel alışverişi tercih edenler, satın alacakları ürünlerle ilgili çevrelerinin ve satış görevlilerinin tavsiyelerini dikkate alırken, online alışveriş yapanlar ise İnternet’teki ürün değerlendirmelerini ve yorumları takip ediyor.
  • Offline tüketiciler, genellikle satın aldıkları ürünlerle ilgili tavsiye veya şikâyetleri varsa bunları yalnızca çevrelerine aktarırken, online tüketiciler ise tavsiye ve şikâyetlerini aktarmak için sosyal medyadan yararlanıyor.
  • Geleneksel mağazalardan alışveriş yapanlar, satın aldıkları ürünlerin kalitesinden ve avantajlarından çok o ürünlere hemen sahip olmayı isterken, online alışveriş yapanlar ise çevrelerinde bulunmayan ya da çevrelerine göre daha kaliteli ve avantajlı olan ürünlere sahip olmak için kargo sürecini hoş karşılayabiliyor.

Satıcılar Açısından Fiziki Satış ve Online Satış Arasındaki Benzerlikler

Tıpkı alıcılarda olduğu gibi satıcılar açısından da bu iki satış şeklinde çok fazla ortak nokta olduğunu söylemek zor. Reel mağazada satışın ve e-ticaret sitesi üzerinden online satışın satıcılar açısından ortak noktaları, yalnızca belgelendirme ve fiyat politikası gibi genel kısımlarda geçerli oluyor.

  • Her iki satış şeklinde de satılan ürünü belgelendirmek zorunlu olduğu gibi, faturalandırma türünde ya da içeriğinde herhangi bir farklılık oluşmuyor. Yalnızca e-ihracat gibi yollarla yurt dışı pazaryerlerinde satış yapılıyorsa ve belirli koşullar dâhilinde kalan ürünler için KDV’siz fatura kesilebiliyor.
  • Satıcının uygun fiyat politikası, her iki satış kanalı için de avantaj yaratan bir detaya dönüşüyor. Potansiyel müşteriler, uygun fiyatlı ürünler konusunda satış kanalından çok fiyatın ne olduğuna odaklanıyor.
  • Satıcılar, indirimleri ve kampanyaları ister online mağazada ister fiziki mağazada yapsın, her zaman için dikkat çekiyor ve tüketiciyi alışveriş yapmaya teşvik ediyor. Bu nedenle “Kara Cuma” gibi özel kampanya ve indirim dönemlerini hem online hem fiziki mağazalarda yaygın olarak görmek mümkün oluyor.

Satıcılar Açısından Fiziki Satış ve Online Satış Arasındaki Farklar

Aynı ürün fiziki ve online mağazada ayrı ayrı satıldığında, bu ürünü her iki mağazadan da tüketici ile buluşturmak birbirlerinden tamamen farklı süreçlerin oluşması anlamına geliyor. Bu yüzden bu 2 değişik ticaret şeklinin arasında çoğu zaman birbirlerinden oldukça farklı aşamalar meydana geliyor.

  • Fiziki satışta satıcı, her zaman bir satış noktasına, ürünlerini sergilediği bir alana ihtiyaç duyuyor. Ancak, online satış yapan kişi ya da kuruluş, direkt üreticinin kendisi de olabiliyor veya fiziki bir satış noktasına ihtiyaç duymadan ürünlerinin satışını gerçekleştirebiliyor. Bu da online satıcının daha az maliyetlerle daha düşük fiyatlardan ürün satabileceği anlamına geliyor.
  • Offline satış noktaları, çoğunlukla yalnızca belirli saatler ve günler dâhilinde satış yapabiliyorken online satıcılar, 7/24 ürünlerini İnternet üzerinden satışa açık tutabiliyorlar. Bu durum da online satıcı açısından hem daha fazla satış hem daha fazla kâr anlamına geliyor.
  • Geleneksel satıcılar, ne kadar büyük veya çok mağazaya sahip olurlarsa olsunlar yalnızca mağazalarının bulunduğu noktayla sınırlı kalıyorlar; ancak online satış mağazaları, özellikle e-ihracat yapanlar başta olmak üzere herhangi bir yer kısıtlaması olmadan tüm dünyadan ulaşılabilir bir şekilde satış yapabiliyor. Hâliyle online satıcı geleneksele oranla çok daha fazla potansiyel müşteriye sahip oluyor.
  • Offline satıcılar, çevreleriyle sınırlı oldukları için ulaşabilecekleri kişi sayısı da yapacakları reklamların etki alanı da kısıtlı kalıyor. Ancak, online mağaza sahibi olanlar, Google’dan Facebook’a, Instagram’dan en çok tıklanan İnternet sitelerine kadar online her mecraya reklam vererek çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyor
  • Fiziki bir mağaza açmak, mağazanın kirasını, giderlerini ödemek, bu mağaza için personeller çalıştırmak ve benzeri kalemler, geleneksel satıcılığı çok daha maliyetli hâle getirebiliyor. Ancak, online mağaza açmak ve bu mağazada satış yapmak, çok daha düşük masraflardan oluşuyor. Masrafların düşüklüğü satılan ürünlerin fiyatlarına da yansıdığı için online satıcıların daha düşük fiyatlardan ürün satabilme ihtimalleri, geleneksel satıcılara oranla çok daha yüksek oluyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye