worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Etsy’den Ödemeler Nasıl Alınır?

Etsy ödeme alma kanalları; Etsy Payments, Paypal ve Other olarak 3 başlık altında toplanıyor.

Etsy, son yıllarda Amazon ile birlikte en çok ismi duyulan global e-ticaret platformlarından birini oluşturuyor.

Bu yüzden daha çok kendi ürettiği ürünler üzerinden Etsy’de satış yapmak isteyenler tarafından kullanılan platform, ülkemizde de hem satıcı hem alıcı olarak pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Ancak PayPal, Türkiye’de yasaklandığı için Etsy’den ödeme almak konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Bu içerik sayesinde dünya çapında yaygın olarak kullanılan etsy.com e-ticaret platformunda PayPal harici nasıl ödeme alınabileceğini öğrenebilirsiniz.

Etsy’nin Sunduğu Ödeme Kanalları Neler?

Öncelikle güncel ödeme kanallarının neler olduğunu bilmekte fayda var; çünkü bu kanallardan bir kısmı zaten kullanılıyorken diğerlerinin de kullanıma açılma ihtimali bulunuyor. Etsy ödeme alma kanalları; Etsy Payments, PayPal ve Other olarak 3 başlık altında toplanıyor. Tüm bu ödeme kanallarının kendi içlerinde çeşitli ayrıntıları bulunuyor.

Etsy Payments: Aslında birbirinden farklı pek çok ödeme kanalından tek tuşla ödeme alabilmenizi sağlayan Etsy Payments; müşterinin kredi kartı, banka kartı, Etsy Credits, Etsy Gift Card, Paypal, Klarna, Sofort, iDeal, Apple Pay ve Android Pay gibi farklı kanallar üzerinden satıcıya ödemesini aktarabiliyor. İlgili ödeme bir süre Etsy’de kaldıktan sonra “Finances” kısmından “Deposit” diyerek tanımladığınız karta ödeme alabiliyorsunuz. Ayrıca Etsy satış teknikleri ile elde ettiğiniz gelirlerden belirli bir miktar Etsy komisyon tutarı kesildiğini unutmamalısınız. Ancak bu sistem de tıpkı Paypal gibi şimdilik ülkemizde kullanılamıyor.

Paypal: Etsy Payments ile birlikte en çok kullanılan ödeme kanalı olan Paypal, bu ödeme sistemine tanımladığınız karta Etsy satış tutarlarınızı aktarıyor. Etsy Payments gibi satıcıya tek tuşla ödeme alabilme imkanı sunmasa da bu e-ticaret platformu ile tam entegre şekilde çalışan Paypal, ne yazık ki yasaklandığı için ülkemizde kullanılamıyor.

Farklı bir ülkeden Paypal hesabı açarak Etsy’e bu hesabı tanımlayabilirsiniz ancak Paypal, hesap hangi ülkeden açıldıysa ilgili banka hesabının da o ülkeden olmasını istiyor. Haliyle bu tarz riskli bir davranış, Etsy dükkanınızı tamamen kaybetmenize sebep olabiliyor. Bu nedenle Türkiye’deki satıcıların, Etsy Paypal çözüm yolu olarak Other başlığı altından yararlanabileceği diğer seçenekleri değerlendirmesi gerekiyor.

Other: Bu ödeme kanalında Etsy aradan çıktığı için ödeme yalnızca satıcı ve alıcı arasında halledilmesi gereken bir olaya dönüşüyor. Bu da hem satıcı hem alıcı açısından güvensizlik, manuel onay süreçleri, çeşitli limitler ve ekstra komisyonlar gibi dezavantajları beraberinde getirebiliyor. Etsy Payments ve Paypal’a göre dezavantajları bulunsa da Other başlığı altından ödemeler sağlıklı bir şekilde alınabiliyor.

Peki Paypal Yerine Diğer Ödeme Kanallarını Nasıl Kullanabilirsiniz?

Çek, havale, Western Union ya da Payoneer gibi alternatiflerin yer aldığı Other seçenekleri arasında Shopier, öne çıkan seçeneklerin başında geliyor. Sabancı Üniverstiesi ortaklığında geliştirilen ve Etsy ile hızlı bir şekilde entegre olan Shopier, Other başlığı altında değerlendirilen en güvenilir ve stabil ödeme kanallarından biri sayılıyor. Bunun en önemli sebepleri arasında ise Shopier’ın, kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alarak her geçen gün daha da gelişen bir hizmete dönüşmesi ve Other başlığından yapılan iptallerin azalmasında büyük paya sahip olması geliyor.

Öncelikle Etsy dükkanınızı Other seçeneğine açık hâle getirmelisiniz. Ardından en az 5 ürün seçerek Etsy dükkanınızı da aktif hâle getiriyorsunuz. İşin Etsy kısmı dışında bir de Shopier kısmı bulunuyor. shopier.com üzerinden üyelik oluşturuyorsunuz ve Etsy’den ödeme almak için Etsy seçeneğini seçiyor ve dükkan isminizi buraya yazıyorsunuz. Son olarak “Etsy Dükkanıma Bağlan” butonuna ve açılan sayfadan “Allow Access”a tıklıyorsunuz. Böylece Etsy satış yapmak için sakıncalı bir platform olmaktan çıkmış sayılıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye