worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Etsy’de Satış Yapmak – Online Elişi Ürün Satma Rehberi (2023)

Etsy’de satış için ne yapmak gerekir? Etsy satıcı mağazası nasıl kullanılır? Etsy satış mağazası nasıl açılır? Etsy’de ürün satmak için ipuçları nelerdir?

Etsy Mağazası Nasıl Oluşturulur?

Etsy’de bu süreçler oldukça kolaydır. Bu sebeple milyonlarca satıcının bir numaralı tercihidir. Elişi ürünlerini online olarak hızlı bir şekilde satmak isteyen kişiler için Etsy en ideal pazaryeridir. Bu makalemizde Etsy’de satış yapmak için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz! Etsy’de satış yapmak için ilk adım bir satıcı mağazası açmaktır. Bu işlem oldukça basit ve kolaydır. Etsy’den mağaza nasıl açabilirim sorusunun cevabı için adım adım talimatları yerine getirmeniz yeterli…

  • Kaydolun!

Online mağaza açmak için önce Etsy üyesi olmanız gerekir. Etsy hesabınız varsa artık bir satıcı mağazası açabilirsiniz.

  • Mağazanızı oluşturun!

Dünyanın birçok ülkesinden alıcı ve satıcılara sahip olan Etsy, online mağazası oluşturma, dil ve para birimi seçimi konusunda sizi yönlendirecektir. Etsy’de dil ve yer seçimi ile listeleyeceğiniz ürünlerin hedef pazardaki potansiyel müşterilere ulaşma olasılığı daha da yüksek olacaktır. Ayrıca, Etsy sayfası açmak, global pazaryerlerine açılmanın en pratik yollarından biridir.

  • Mağaza ismi seçin!

Etsy mağazası ismi, en kritik seçimlerden biridir. Etsy’de her mağaza sahibinin benzersiz yani daha önce kullanılmamış bir isim kullanması zorunludur. Mağaza adının sonuna “mağaza” veya “butik” gibi kelimeler eklenebilir. Mağaza ismi seçiminde önemli olan ilginç, akılda kalan ve satılacak ürünleri temsil eden bir isim olmasıdır.

  • Ürünleri listeleyin!

Etsy’de satış yapmak için açacağınız mağazanın adı onayladıktan sonra satılacak ürünleri listelemeye başlayabilirsiniz. Satmak istediğiniz ürünlerin fotoğraflarını yükleyin. Her bir ürün için ayrıntılı ve ilgi çekici açıklamalar yazın. Bu konuda gerekirse profesyonel içerik desteği alın. Çünkü Etsy’de öne çıkmak için ürün açıklamaları son derece önemlidir. Ürün açıklamaları alışveriş yapanların dikkatini çekmek ve sunulan ürünlerin özelliklerini göstermek için en önemli fırsattır. Ürün açıklamalarında aynı zamanda ürünün boyutları, ürünün üretiminde kullanılan malzemeler ve diğer dikkat çekici özellikler ayrıntılarıyla anlatılmalıdır. Açıklamalar tamamlandığında ürünleri, Etsy içindeki aramalarda bulunmalarını sağlayacak anahtar kelimelerle etiketleyin.

  • En doğru fiyatı belirleyin!

Etsy satış yapma süreçlerinde bir diğer aşama ürün fiyatlarını belirlemektir. Etsy benzeri siteler satış için farklı komisyonlar alır. Bu sebeple ürünlerin fiyatlarını belirlerken Etsy satıcı ücretleri göz önünde bulundurulmalıdır. Etsy’de satış yapmak için ürün listeleme, satış işlemleri ve ödeme işlemleri ücretleri alır. Bu sebeple Etsy’nin ürün satışından ne kadar pay alacağını bilmek önemlidir. Ürünlerinizi stratejik olarak fiyatlandırın. Böylece her bir ürünü gerçek değerinden satabilirsiniz.

Etsy Komisyonları – Etsy Ücretlendirme Yapısı

Etsy, benzersiz elişi ürünleri global pazarlara satmanın en pratik yoludur!

Etsy’de ödeme alma veya Etsy ovner olmak için öncelikle bazı komisyon ücretlerine katlanmak gerekiyor. Etsy komisyonları ve Etsy ücretlendirme yapısı şöyledir;

  • Etsy listeleme ücretleri

Etsy’de satış yapmak için ürün başına 20 sentlik bir listeleme ücreti alınır. Etsy ürün listeleme ücreti, ürünü 4 ay boyunca sitede listelemeye olanak tanır. Ürün o süre içinde satılmazsa 20 sent daha ödeyerek listelemeyi otomatik olarak yenileyebilirsiniz.

  • Etsy işlem ücretleri

Etsy satış yapma süreçlerinde diğer online pazaryerleri gibi komisyon ücreti ödemek gerekir. Esasen, bunlar online pazaryerlerinin kullanımı için yapılan komisyon ödemeleridir. Etsy, ürünü müşteriye paketleme veya teslimat masrafları da dahil olmak üzere toplam ürün fiyatının yüzde 5’i oranında komisyon ücreti almaktadır.

  • Etsy ödeme işlem ücretleri

Etsy ödeme şekli çerçevesinde Etsy ödeme işlem ücretleri alınır. Örneğin; bir müşteri PayPal gibi dijital ödeme sistemleri üzerinde değil de Etsy doğrudan ödeme seçeneği ile kredi kartı ile ödeme yaparsa Etsy ödeme işlem ücreti alır. Bu ücret, ürünün toplam fiyatının yüzde 3’ü artı 25 senttir. Örneğin; ürünün fiyatı 100 dolar ise Etsy ödeme işlem ücreti 3,25 dolardır.

  • PayPal ücretleri

Etsy’den bir alıcı ürünlerinizi PayPal aracılığıyla satın alırsa Etsy sizden bir ücret talep eder. PayPal ücretleri, işlemin değerinin yüzde 2,9’u artı işlem başına 30 sentlik sabit bir ücrettir.

  • Etsy nakliye ücretleri

Etsy’de satış yapmak için Etsy’de oluşturulan USPS, FedEx ve Canada Post gönderi etiketleri için kargo etiketi ücreti alınır. Bu ücretler, her paketin menşei ve varış noktasına bağlıdır. Fiyatları ve gönderim politikalarını belirlerken nakliye ücretlerinin göz önünde bulundurulması önemlidir. Ödeme ve gönderim politikaları belirlenirken şunlar göz önünde bulundurulmalıdır; kabul edilen ödeme formları, nakliye süreleri ve maliyetleri, iade ödemeleri ve ürün değişim politikaları, uluslararası alımlar için gümrük ücretleri.

  • Etsy reklam ücretleri

Etsy satış yapmak için oldukça popüler bir online pazaryeridir. Etsy’de görünürlüğünüzü artırmak için ürünlerinizin belirli anahtar kelimelerle belirgin bir şekilde öne çıkarılması gerekir. İsteğe bağlı bu tercih için Etsy reklam ücretleri talep eder. Bu ücretlerin kârı etkilememesi için ürünlerin stratejik olarak fiyatlandırmak gerekir. Diyelim ki türünün tek örneği portreler ya da tablolar satıyorsunuz ve her bir üründen 25 dolar kâr etmek istiyorsunuz. Bu kârı elde etmek için listeleme fiyatını ona göre belirlemelisiniz. Özellikle de bu portrelerin yapılması için gerekli tüm maliyetleri dikkate almalısınız!

  • Etsy maliyetleri

Yukarıdaki örnekten devam edecek olursak benzersiz portreler için maliyetler; malzeme, çalışma saatleri, çeşitli harcamalar ve isten kâr olabilir. Bu formül şudur; Sarf Malzemeleri + İşçilik + Giderler + Kâr = Perakende Fiyatı. Örneğin; bir portre için kullanılan boya ve tuvalin maliyetinin 10 ABD doları olduğunu varsayalım. Portreyi boyamak için yaklaşık üç saat harcıyorsunuz ve her bir çalışma saatine yaklaşık 25 dolar değer biçiyorsunuz. Resminizi boş yatak odanızda yaptığınızı varsayalım. Yani masraflarınız Etsy ücretleri, listeleme ücreti, işlem ücreti, ödeme işlem ücreti ve nakliye ücreti olmak üzere toplam 10 ABD dolarıdır. Toplamda giderleriniz 20,85 dolar olacak. Fiyatlandırma denklemi de şöyle olacaktır: 10 dolar + 75 dolar + 20,85 dolar + 25 dolar= Toplam 130,85 dolar…

Etsy ücretleri için tıklayın!

Etsy’de Satış Yapmak İçin İpuçları

Etsy’de satış yapmak için anahtar noktalardan biri ilgi çekici ve kaliteli ürün fotoğrafçılığıdır!

Etsy nasıl bir site diye düşünüyorsanız; Etsy’nin 2 milyondan fazla aktif satıcısı bulunuyor. Bu satıcılar aracından sıyrılmak ve rekabet edebilmek için pazarlama, marka bilinci oluşturma ve müşteri hizmetleri gibi bazı tamamlayıcı hizmetleri yerine getirmeniz gerekir.

Etsy mağazasının başarılı olması için şunlara dikkat edilmelidir;

  • İlgi çekici fotoğraflar ekleyin

Etsy’de satış yapmak için anahtar noktalardan biri ilgi çekici ve kaliteli ürün fotoğrafçılığıdır. Ürünlerin fotoğraflanmasında en iyi sonuçları almak için her ürün için farklı aydınlatma seçenekleri deneyin. Kamera açıları ve arka planları da farklı seçin. Bu uygulamalar markanız için en ideal fotoğraf stilini bulmanıza da yardımcı olacaktır. Bir kez fotoğraf stilini ortaya koyduğunuzda artık fotoğraf konusunda tutarlı bir yol izleyebilirsiniz.

  • İşletmenizi markalaştırın

Etsy, global pazarlardaki müşteriler arasında markalaşma için çok ideal bir yerdir. Markalaşma için Etsy mağazanızın görsel tarzını ürün tekliflerini yansıtacak şekilde tasarlayın. Müşterilerin gözünde marka farkındalığı oluşturmak için özel bir afiş, avatar ve arka plan resmi oluşturulmalıdır.

  • Müşterilere odaklanın

Günümüzde online alışveriş yapanların pek çok seçeneği bulunuyor. Sadece Etsy’de milyonlarca satıcı var! Bu büyük rekabette sizi seçmeleri için müşterilere odaklanın, şeffaf davranın, sorularını çözün ve sorularını hızlı bir şekilde yanıtlayın. Ayrıca, ürünlerin teslimatının ne kadar zaman alacağı konusunda dürüst olmalısınız. Ürünlerin fotoğrafta olduğu gibi görünmesine özen gösterin!

  • Benzer satıcılarla iletişim kurun

Etsy mağazanız için ilhama ihtiyacınız varsa Etsy Teams, ortak ilgi alanları olan satıcılar için bir buluşma yeridir. Bu alanda benzer şekilde düşünen insanlarla işbirliği yaparken, sorularınıza da cevap bulabilirsiniz. Sonuçta; daha başarılı bir Etsy mağazası, daha iyi ve daha keyifli bir satış deneyimi kazanabilirsiniz.

  • Sosyal medyayı stratejik olarak kullanın

Etsy, ürünlerin pazarın ötesinde tanıtılması için sosyal medyanın gücünden yararlanmanızı önerir. Ürünleriniz ve markanızla ilgili bilgileri Instagram, Facebook, Pinterest ve Twitter’da paylaşarak, potansiyel alıcıların ürünlerinizi keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak;

Etsy’de satış yapmak son yılların en popüler e-ihracat seçeneklerinden biridir. Etsy’de satış yapmanın artıları ve eksileri de vardır; ancak bir zanaatkârsanız Etsy’de mağazası açma sizin için ideal bir seçenek olacaktır. Hızlı ve kolay bir şekilde bir Etsy mağazası açabilirsiniz. Global pazarlardaki potansiyel müşterileri spesifik ürünlerinizi sergilediğiniz Etsy mağazanıza yönlendirebilirsiniz. Etsy’de satış yapmak için mağazanız kurulur kurulmaz ürün linklerini sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz!

Yorumlar

One Response

  1. ETSY’de mağaza açmak ve satış yapmak konularıyla ile ilgili açıklayıcı bir yazı olmuş. Tebrikler devamını bekleriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye