worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Etsy Eğitimleri ile Etsy’de Satış Hedeflerine Ulaşın

Etsy’de Hangi Ürünler Satılabilir?

Etsy satış yapma süreçleri, Amazon ve eBay gibi diğer büyük online pazaryerlerinden farklıdır. Etsy farkı, sadece el yapımı ürünler, nostaljik parçalar ve el sanatları eserleri üzerine odaklanıyor olmasıdır. Etsy’de satışı yapılan ürünler; takı, aksesuar, giyim, ayakkabı, ev eşyaları, düğün ve parti malzemeleri, sanat ve koleksiyon eserleri dahil olmak üzere çok farklı kategorilere ayrılmaktadır. Yani ürününüz sizin üretiminizse, sizin ürüne bir katkınız varsa ve ürününüz bir sanat eseri kapsamında ise Etsy alışveriş sitesi üzerinden satış yapabilirsiniz. Etsy ile ilgili bir diğer önemli özellik ise, büyük ölçeklerdeki kurumsal firmaların Etsy’de asla satış yapamıyor olmasıdır. Etsy’de sadece küçük çaplı butik firmalar ve bireysel satıcılar satış yapabilir.

Etsy İle Satış Yapmak Neden Tercih Edilmelidir?

Etsy, bireysel e-ihracat için de oldukça ideal bir pazaryeri olarak dikkat çekiyor.

Etsy mi yoksa standart bir e-ticaret sitesi mi kullanmalısınız? Yetenekli bir zanaatkarsanız Etsy’de ürün satmak tam size göre… Artık girişimci bir zanaatkar olabilirsiniz. Etsy satış süreçleri konusunda acemi iseniz bunun için özel olarak kurgulanmış Etsy eğitimleri var!

El sanatları üreten zanaatkarlar, ev kadınları veya antika ürün satıcıları için mevcut olan en büyük ve en popüler e-ticaret sitesi olan Etsy, bireysel e-ihracat için de oldukça ideal bir pazaryeri olarak dikkat çekiyor. Etsy’nin birçok avantajı var. Kendi e-ticaret sitenizi kurmak konusunda endişeleri olan zanaatkarlar için Etsy ideal bir tercih sebebi olabilir. Peki, Etsy neden tercih edilmelidir?

  • Etsy’de satış yapan binlerce satıcı, dünyanın dört bir yanından milyonlarca müşteri bulunuyor.
  • Etsy, birçok pazaryerine kıyasla oldukça düşük komisyon oranlarına sahiptir.
  • Kolay ve anlaşılır bir ara yüzü bulunan Etsy alışveriş sitesi, tam anlamıyla kullanıcı dostu bir pazaryeridir.
  • Etsy’de ürün listeleme ve müşterinin listelenen ürüne ulaşımı oldukça basittir.
  • Etsy’de marka isimleri öne çıkmaz. Yani Etsy‘de ürün satmak için markası olmayan veya markası bilinmeyen satıcılar da rekabet edebilir.
  • Etsy’de önemli olan ürünün estetiği ve kalitesidir. Sanatına güvenen birçok sanatkar ve zanaatkar için eşsiz bir online satış platformudur. Zaten büyük çaplı markalar Etsy’de satış yapamaz.
  • Amerika’ya yapılan satışlarda KDV işlemleriyle uğraşmanıza gerek kalmaz.
  • Teslimat politikası, iade politikası gibi konular satıcı tarafından şekillendirilir. Etsy bu konuda herhangi bir şart koşmaz.
  • Etsy pazar yerinde satış yapmak için yurt dışında şirket açmanıza gerek yoktur. Bireysel olarak veya Türkiye’deki şirketinizle hesap açabilirsiniz.
  • Etsy Payments, Etsy Payoneer kullanımı veya Etsy PayPal ekleme gibi birçok ödeme metodu geçerlidir.
  • Etsy Payments, kısa süre önce Türkiye’de tanıtıldı. Türkiye’deki banka hesaplarınızı aracı ödeme şirketi olmadan Etsy’de tanımlatabilirsiniz. Bu yönüyle Etsy Payments, Türkiye’deki satıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • Sanatsal değere sahip bir ürün satıyorsanız başka kategoriler arasında kaybolmak yerine daha ulaşılabilir olabilirsiniz.
  • Etsy’de ürün satmak için pratik Etsy eğitimleri yeterli olabilir.

Etsy’de Satış Yapmanın Önemi

Antikalar, el yapımı ürünler ve kişiselleştirilebilir objeler, Etsy’nin genel ürün yelpazesini oluşturuyor.

Etsy’de satış için WORLDEF ENTERPRISE bünyesinde sunulan Etsy eğitimleri ile detaylı bilgiler alabilirsiniz. Etsy’de nasıl satış yapılır sorusunun cevabını bazı önemli başlıklar altında verelim! Etsy mağazası, herhangi bir e-ticaret sitesine göre daha kullanışlı ve kullanıma hazırdır. Sadece düzen ve tasarım açısından değil, web kullanımı konusunda acemi olanlar için de kolay bir platformdur. Etsy’de satıcı olmak yerine kendi e-ticaret sitenizden satış planlarsanız bazı külfetlere katlanmanız gerekir. Örneğin; web sitesinin tasarımı, ödeme sistemi entegrasyonları, ürün listeleme seçenekleri ve dijital pazarlama maliyetleri vardır. Yoğun rekabet yaşanan e-ticaret ekosisteminde tüm bunlara katlanmak ekosisteme yeni ayak basan satıcıları yıldırabilir.

Etsy’de ürüne göre hedef kitleye ulaşmak daha kolaydır. Örneğin; İngiltere’deki bir alıcı yaptığınız resim çalışmasını Etsy gibi siteler üzerinden inceleyebilir. Bu İngiliz alıcı, sizin potansiyel müşterinizdir. İngiliz alıcının gerçek müşteriniz olması için Etsy mağazası kurgusunda bazı uygulamalara ihtiyaç vardır. Tüm bunlar Etsy eğitimlerinin ilgi alanındadır. Bu sebeple Etsy’de satıcı olmak, ürünlerinizi potansiyel olarak bir kitleye sergilemek anlamına gelir. Kendi başınıza bu müşterileri bulmanız çok daha uzun sürer.

Etsy’de Mağaza Açma Süreçleri

Etsy’de mağaza açmak karmaşık gibi görünse de Etsy eğitimleri ile kolayca satıcı mağazası açılabilir. Temel olarak Etsy’de satıcı mağazası açma süreçleri şöyledir;

Etsy eğitimleri, bu dev pazaryerinde başarılı satışlar için kilit önemdedir.
Sell on Etsy işlemi
  • Etsy sitesine girin ve başlayın

Etsy ana sayfasını ziyaret edin. “Sell on Etsy” bağlantısına ve ardından “Open Your Etsy Shop” seçeneğine tıklayın.

  • Mağazanızın ayarlarını özelleştirin

Ürünlerinizi nasıl satmak istediğinize ilişkin tercihlerinizi ayarlayın. Ürünlerinizi açıklamak için dili ve ticaret için para birimini seçin. Ardında konum gibi bazı araçlar ekleyin.

  • Mağaza adı seçin

Mağaza adı seçimi, en önemli adımlardan biridir. Etsy‘den alışveriş yapmak isteyen alıcılar, mağaza adında güven mesajı arar. Bu sebeple ürün yelpazenize en uygun marka ismi bulmalısınız. Marka adı, ürün tekliflerinizle eş anlamlı olmalı ve müşterilerin hatırlaması kolay olmalıdır. Mağaza isminizin boşluk veya özel karakter içermeyen, dört ila yirmi karakter arasında olması önemli kriterlerdir.

  • Ürünlerinizi listelemeye başlayın

Etsy’de ürün listeleme süreçleri için şu adımları izlemeniz gerekir;

Kaliteli fotoğraf ekleyin: Alıcıların, ürünleriniz hakkında doğru bir izlenime sahip olabilmeleri için her ürünün farklı açılardan profesyonel fotoğraflarının çekilmesi gerekir. Bunun için ürün fotoğraflama uzmanlarından destek alabilirsiniz. Etsy eğitimleri de ürün fotoğrafları konusunda yol gösterecektir. Estetik bir arka planı olan yük çözünürlüklü en az 5 fotoğraf kullanılması gerekmektedir.

Listeleme bilgilerini tamamlayın: Ürünleri kısaca tanıtan bir başlık ve detaylı bilgi veren geniş bir açıklama olmalıdır. Açıklamada, satışa sunduğunuz ürünün özellikleri, boyutları, üretim süreçleri ve kullanılan malzemeler gibi bilgiler yer almalıdır. Alıcıların soru sormasına gerek kalmayacak şekilde ayrıntılı bir açıklama olmalıdır.

Etiket kullanın: Etsy’de alışveriş yapmak isteyen alıcılar, ürün arama yaparken anahtar kelimeler kullanır. Her ürün için sistemde mevcut 13 etiketi kullanın. Anahtar kelimelerin etiketlerle eşleştiğinden emin olun. Sattığınız ürünün dış görünüşü ve özellikleri, kullanılan etiket ve anahtar kelimelerle eşleşmelidir.

Stok miktarını ve fiyatını kaydedin: Her bir ürün için ayrı ayrı fiyatları kaydedin. Etsy satış fiyatı içinde tüm maliyetlerin olduğundan emin olun. Ürünün stok durumu ve ayrıca varsa beden, renk ve malzeme gibi ürün bilgilerini ekleyin.

Gönderim ücretini belirleyin: Etsy ürün teslimatı önemli bir konudur. Etsy eğitimleri, bu konuda da yönlendirici olacaktır. Bu alan; nakliye ücretlerini, menşe ülkeyi, işlem süresini, ağırlığı ve bedeni dahil ettiğiniz yerdir. Gerekirse bu bilgileri daha sonra güncelleyebilirsiniz.

Etsy listelerini önizleme ile inceleyin: Yapmanız gereken herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için mağazayı önizleme ile inceleyin. Mağazayı yayına almadan önce mağazanın genel görünümünü müşterinin bakış açısından değerlendirin. Mağaza tasarımı, bilgiler, fiyatlandırma ve ürün fotoğrafları istediğiniz gibi ise “Bitir” butonuna tıklayın ve ilk ürününüzü eklemeyi tamamlayın.

  • Ödeme yöntemini seçin

Etsy’de pek çok dijital ödeme yöntemi vardır. Etsy eğitimleri Etsy’den ödeme almak için gerekli bilgileri sağlayacaktır. Etsy Payoneer kullanımı nasıldır? Etsy PayPal ekleme nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını Etsy uzmanlarından öğrenebilirsiniz. Çoğu satıcının kullandığı PayPal veya Etsy Payments, müşterilerinize sunmak için ideal seçeneklerdir. Etsy Payments, satıcıların paralarını kredi kartı, banka kartları, mağaza kredisi ve Etsy hediye kartları gibi farklı seçenekler aracılığıyla almalarına olanak tanır. Etsy Payoneer seçeneği de sunmaktadır.

  • Fatura bilgilerini ekleyin

Fatura hakkındaki bilgiler satıcıların ülkesine bağlı olacaktır. Etsy, yetkilendirme ve kimlik tespiti için bir kredi kartı isteyebilir. Ayrıca, Etsy’nin sizden hesap hareketleri ve komisyonlar için ücret alabileceği bir kart da sağlamanız gerekebilir.

  • Mağazanızı optimize edin

Etsy mağazanızı optimize etmenin ve Etsy’de daha fazla satış almanın bazı yolları şunlardır;

Profil ekleyin: Profiliniz, sizinle ilgili bir fotoğraf ve kısa bir biyografi içerir. Bu sayede, ziyaretçiler kim olduğunuzu bilir. Böylece bir satıcı olarak size olan güvenleri artar. Bu fırsatı müşterilerinizle kişisel bir bağlantı kurmak ve ürününüz hakkında daha fazla fikir vermek için kullanabilirsiniz.

Mağaza politikalarınızı ekleyin: Bu bölüm, müşterilerin ürün hakkında sık sorulan sorularını içerir. Ayrıca, müşterilerin ürünlerini almalarının ne kadar süreceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlayacak işleme ve nakliye zaman çizelgeleri de ekleyebilirsiniz. İade politikası gibi bilgiler de bu bölüme eklenebilir.

Mağaza biyografisi ekleme: E-ticaret mağazanız ve kim olduğunuz hakkında daha fazla konuşmanıza izin veren bölümdür. Etsy satıcı biyografileri için 5 bin karakterlik bir alan sağlıyor. Biyografi yazmayı ve potansiyel müşterilerinizle bağ kurmayı unutmayın!

Etsy’nin pazarlama araçlarını kullanın: Etsy pazarlama araçları, sosyal medya aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Etsy, satıcılara ürünlerini Pinterest, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal platformlarda paylaşma fırsatı veren yeni bir pazarlama stratejisi ile satıcıların pazarlama yapmalarını kolaylaştırdı.

Sonuç olarak; Etsy Türkiye’den e-ihracata başlayacak firmalar için çok avantajlı bir konumda yer alıyor. Ödeme yönteminin kolaylığı, ürün listelemesinin ve satıcı panelinin çok basit olması Etsy’i daha da avantajlı kılıyor.

WORLDEF Etsy Eğitimleri

WORLDEF bünyesinde verilen Etsy eğitimleri global pazarlara spesifik ürünlerinizi pazarlamanız için yol haritası sunuyor. WORLDEF Etsy eğitimleri ile ürünlerin kaç günde gönderileceğini, nelerin iade kabul edileceği, müşteriyi satın almaya ikna etme süreci gibi bilgiler detaylı olarak aktarılır. Etsy’de doğru lojistik kurgu ve fiyatlama gerçekleştirmek, uygun içerik ve görsellerle kaliteli müşteri deneyimi ve PPC planı oluşturulması gibi başlıklar da Etsy’de satış için verilen Etsy eğitimleri konuları arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un