worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticarette Oyunun Kurallarını Değiştiren Konular

Kimi yazılım odaklı sistem kimisi de trend gelişmeler olan bu önemli adımlar bugün kullanılan e-ihracat yöntemlerinin temelini oluşturuyor.

E-ticarette yaşanan gelişmeler oyunun kuralını değiştirecek niteliklere sahip oldu.

Müşteri Yorumları ve Müşterilerden Gelen Geri Bildirimler

Müşterilerin yorumlarının incelenmesi e-ihracat süreçlerinin gelişimindeki en önemli adımlardan bir tanesi. Günümüzde hemen hemen her kullanıcı bir ürün ya da hizmet satın alacağı zaman daha önce o siteden alışveriş yapmış olan kişilerin yorumlarını inceliyor. Bu durum e-ihracat firmalarının da yorumlar doğrultusunda iyileştirme yapmasına ve şeffaf bir politika izlemesine yardımcı oluyor.

Kullanışlı Tasarım

E-ihracat ve e-ticaret’in gelişmesindeki en önemli detaylardan bir tanesi web sitesi tasarımlarının kullanıcılar için uygun olacak şekilde geliştirilmesi oluyor. Önceleri ayrı ayrı tasarlanan masaüstü ve mobil versiyonlar, aygıt algılandıktan sonra kullanıcıları ilgili versiyonlara yönlendiriyordu. Günümüzde kullanılan responsive tasarımlar ile kullanıcı deneyimi en üst seviyeye çıkarılıyor ve ziyaretçilerin sitede rahatça gezinebilmesinin önü açılıyor. Üstelik responsive tasarımlar sayesinde UX ve grafik tasarımcıların da işleri hafiflemiş oluyor.

Mobil Uyumluluk

Özellikle son yıllarda mobil kullanımın masaüstü kullanımı büyük oranda geçtiği görülüyor. Bu nedenle tasarımcılar bir web sitesi tasarlarken mobil tasarıma daha çok önem veriyor. Çünkü kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun mobil versiyonu kullandığı günümüzde eski kalmamak adına masaüstü versiyon yerine mobil versiyona özen göstermek sizi çok daha güncel, modern ve yenilikçi gösteriyor. Hatta mobil kullanımın artmasıyla bazı e-ihracat siteleri mobil app hazırlayarak da kullanıcı deneyimini en üst seviyeye ulaştırmaya çalışıyor.

PayPal

Kredi kartları uluslararası pazarda hala daha güçlü bir seçenek olsa da PayPal’ın yarattığı etki ve kapsadığı alan kesinlikle yadsınamaz. PayPal kullanmak hem tüketiciler için hem de firma sahipleri için çok pratik ve güvenli bir yöntem olarak görülüyor. Özellikle kredi kartı bilgilerini vermekten çekinen kullanıcıların yoğunluklu olduğu pazarlarda PayPal pazarı domine eden bir sistem olarak öne çıkabiliyor.

Kullanıcı Deneyimi (UX)

E-ticaret bir endüstri olarak düşünüldüğünde en önemli ögesi elbette kullanıcılar oluyor. Bu yüzden yapılan her iş ve her geliştirmenin kullanıcıyı memnun edecek düzeyde olması gerekiyor. Kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik olarak yapılacak çalışmalar herhangi bir işi başarıyla yapmaktan çok farklı bir hal alıyor. Dolayısıyla endüstride bu odaklı çalışacak elemanlara ve profesyonellere ihtiyaç duyuluyor. Bu uzmanlar yalnızca kullanıcıların gözüne güzel görünecek internet siteleri yapmak yerine onlar için pratik, kullanışlı ve kolay olacak siteler yapmaya odaklanıyorlar.

Bu noktada da UX tasarım ve grafik tasarım süreçleri giderek artan bir öneme sahip oluyor. Yani e-ihracat sitesinin arka planından çok ziyaretçi ile temasa geçecek olan ön yüzüne ve arayüzüne odaklanıyor. Üstelik tüm bu süreçlerin kusursuz bir şekilde ilerlemesi için aşama aşama kullanıcı görüşlerinin alındığı ortamlar yaratılıyor ve geri dönüşlere göre gereken iyileştirmeler sağlanıyor.

Sosyal Medya

Sosyal medyanın büyük bir ivmeyle gelişmesi e-ihracat faaliyetlerine de doğrudan etki ediyor. Toplum ve dünya üzerinde müthiş bir etkiye sahip olan sosyal medya, e-ticareti de direkt olarak etkiliyor. Üstelik yalnızca pazarlama yapmak için değil müşterilerle temasa geçme, yeni müşteriler bulma ve müşterilerle iletişim kurma açısından da oldukça geniş bir çalışma alanı sunuyor. Bu durumda hem müşteriler düşüncelerini özgürce aktarabilecek bir ortama kavuşuyorlar hem de firmalar hizmetlerini geliştirecek gerçek bilgilere ilk ağızdan ulaşabiliyorlar.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un