worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-Ticaret Ekosisteminde Online Ödeme Sistemleri

E-ticarette vazgeçilmez olan online ödeme sistemleri, müşteriler için iki rakip ürün arasındaki seçimi etkileyen kriterlerden biri haline gelmiştir.

Online Ödeme Sistemleri

  • PayPal

PayPal, dünyadaki en büyük ve en bilinen ödeme metotlarından biridir. Dünyanın birçok ülkesinden 254 milyon kullanıcısı bulunan PayPal, Türkiye’de kullanıma açık değildir. Online ödeme sistemleri arasına önemli bir yeri olan hizmet şu anda 17 milyondan fazla işletme tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Online ödemeleri oldukça basitleştiren ve hızlandıran PayPal, birçok müşteri tarafından tercih edilen bir ödeme seçeneğidir. Yapılan bir araştırmaya göre, PayPal kullanan işletmeler, diğer ödeme seçeneklerine göre müşteriler tarafından yüzde 82 oranında daha fazla tercih ediliyor.

  • Amazon Pay

Dünyanın en büyük online pazaryeri olan Amazon’un kendine ait ödeme sistemi Amazon Pay, özellikle Amazon’un kendi sitesinde yapılan ödemelerde büyük kolaylık sağlıyor. Yüz milyonlarca kullanıcının bulduğu pazaryerinde Amazon Pay kullanmak satın alma engellerini azaltırken, aynı zamanda dolandırıcılığa karşı da koruma sağlıyor. Ekspres entegrasyon sistemi ile kendi sitenize Amazon Pay seçeneği entegre etmek birkaç dakika sürüyor. Mobil cihaz entegrasyonu da bulunan Amazon Pay, ödeme sayfasında ödeme verilerini girmek zorunda kalmadan alışveriş yapılmasını kolaylaştırıyor.

  • Google Pay

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google’ın ödeme sistemi Google Pay, mevcut kullanıcı sayısı olarak PayPal ile rekabet edecek seviyededir. Bu sebeple Google Pay seçeneği sunan firmalar, müşterileri için ek kolaylık sağlayabilir. Tıpkı Amazon gibi mobil cihaz entegrasyonu vardır. Google Pay’in en önemli özelliği bu servisi kullanan müşterilerinden herhangi bir ücret talep etmemesidir. Ayrıca, Google Pay daha fazla erişim için PayPal ve Visa Checkout ile çalışmaktadır.

  • American Express

American Express, yine Türkiye’de kullanılmayan fakat dünyadaki en popüler ödeme sistemleri arasında yer alır. American Express’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, yüksek gelirli müşteriler arasında sağladığı güvendir. Anketlerde “dünyanın en güvenilir kredi kartı şirketi” olarak yer alan American Express, sunduğu bu güven sayesinde neredeyse tüm e-ticaret sitelerinin vazgeçilmez ödeme seçeneklerinden biridir. American Express, 120’den fazla para biriminde ödemeyi kabul ediyor. Uluslararası müşterilere de bu özelliği ile büyük kolaylık sağlıyor.

  • Stripe

Stripe, kredi kartları, dijital cüzdanlar, ACH transferleri ve farklı para birimleri gibi çeşitli kaynaklardan ödeme almayı kolaylaştıran zengin özelliklere sahip bir ödeme işleme platformudur. Ayrıca, ödeme işlemi için bir dizi seçenek sunmaktadır. Sınırlı kodlama beceriniz varsa, basit bir javascript satırıyla sitenize gömülü ödeme seçeneği eklemenize olanak sağlayan Stripe, özel “UI Toolkit’ini kullanarak benzersiz bir ödeme formu oluşturmanızı da sağlayan bir platformdur. Şimdiye kadar incelediğimiz seçenekler daha çok bir eklenti ödeme seçeneği iken Stripe, eklenecek diğer online ödeme sistemleri için de iyi bir temel oluşturmanıza yardımcı olur.

  • Apple Pay

Google ve Amazon gibi dünyanın en büyük şirketlerinden olan Apple’ın kendine özel ödeme yöntemi Apple Pay, tüm Apple mobil cihazları ile uyumludur. Bu, Amerika’daki tüm mobil cihazların yüzde 64’ü ile uyumlu demektir. Apple Pay, kredi kartı bilgilerini güvende tutmak için şifreleme yöntemi kullanmaktadır; yani bir kullanıcı kredi kartı bilgilerini girdiğinde aygıt, kartı temsilen rastgele oluşturulmuş bir numara (veya jeton) oluşturmak için kartı veren banka ile iletişim kurar. Bu işlem bilgileri bilgisayar korsanlarından gizler. Ayrıca, hızlı çalışır ve tüketicilerin finansal verilerini güvende tutar. Bu sayede Apple Pay en güvenilir ödeme yöntemlerinden biri haline gelmektedir. Yine Google Pay gibi Apple Pay de müşterilerinden servisi kullandıkları için herhangi bir ücret talep etmemektedir.

  • Square

Square, çoğunlukla POS ödeme işlemiyle ilişkilendirilirken, şirket ayrıca e-ticaret seçenekleri de sunmaktadır. Google Pay, Apple Pay, MasterClass ve kredi kartı gibi çok sayıda kaynaktan ödemeleri kabul eden bir online ödeme API’sine sahiptir. Square, ödeme işlemeye ek olarak, müşterilerinin kendi platformunda profil oluşturmalarına imkân sağlayarak, ödeme sürecini hızlandırıp aynı zamanda kolaylaştırmaktadır.

  • Visa Checkout

American Express gibi bir kredi kardı şirketi olan Visa’nın online ödeme sistemi olan Visa Checkout, sağladığı gelişmiş güvenlik sistemleri ve kolay kurulumu ile en çok tercih edilen online ödeme sistemleri arasında yer alır. Visa Chechout, kayıtlı müşterilerinin ödeme bilgilerini doldurmalarına gerek kalmadan ödeme aldığı için tüketiciler tarafından iki rakip ürün arasında seçim yapmalarını etkileyen önemli ödeme seçeneklerinden biridir. Bu bağlamda Visa’nın paylaştığı verilere göre, bir müşterinin ürünü seçmesinde Visa Checkout seçeneği olması ürünün seçilme olasılığını yüzde 42 oranında artırmaktadır.

  • Masterpass

MasterCard bünyesindeki Masterpass ödeme seçeneği, American Express ve Visa tarafından sunulan ödeme sistemleri ile benzerdir. Herhangi bir MasterCard sahibinin web sitenizden hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapmasını kolaylaştırmaktadır. Ayrıca, bir kredi kartı şirketinden bekleyeceğiniz ödeme sürecinde, kullanıcı doğrulama, jetona ayırma, kart veren kuruluş kimlik doğrulaması ve sahtekarlığı izleme dahil olmak üzere gelişmiş bir güvenlik sağlamaktadır. MasterCard sizden veya müşteriden herhangi bir ücret almaz. Ayrıca, MasterCard bünyesinde çalışan geliştiriciler ile e-ticaret sitesinde ödeme seçenekleri sistemi kurulumunda müşterilerine yardım sağlamaktadır.

  • Giropay

Almanya’da online ödeme yapmanın en popüler yolu, tüm online alışverişlerin yüzde 51’inde kullanılan banka havalesi seçeneğidir. Giropay, sunduğu özelliklerle Alman pazarının en popüler online ödeme sistemleri arasına girmiştir. Bin 500’den fazla Alman bankasını entegre eden Giropay, gerçek zamanlı banka havalesi kullanır. Giropay ile yapılan ödemeler yüzde 100 garantilidir. Bu yüzden Giropay özellikle Almanya ve Avrupa bölgesinde en çok kullanılan ve güvenilen ödeme seçeneklerinden biridir.

  • Adyen

Giropay, Kiwi, Sofort gibi ödeme seçeneklerini tek bir çatı altında toplayan bir platform Adyen, bunlar gibi ödeme metotlarının e-ticaret sitesine tek tek entegre edilmesiyle uğraşılmasının önüne geçerek büyük kolaylık sağlar. Adyen ile müşteriler kredi kartları ve banka kartları gibi banka tabanlı ödemeler yapabilir. Aynı zamanda banka havalesi ve online bankacılığa dayalı gerçek zamanlı banka havaleleri gibi ödeme yöntemleriyle elektronik ödemeleri kabul eder. Bu kapsayıcı yapısı sayesinde en çok tercih edilen online ödeme sistemleri arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.