worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-İhracatta Lokalizasyon Neden Önemlidir?

E-ihracat lokalizasyon çalışması gerçekleştirip bir çevrimiçi işletmeyi küreselleştirirken, 70'den fazla dilin kullanılabileceğini unutmayın!

Lokalizasyon, şirketin çevrimiçi profilini hedef kitlesinin diline çevirme işlemidir.

Küresel E-ihracatın Temel Hedefi

  • Küresel müşterilere, standart yerel deneyimlerinden ayırt edilemez olağanüstü bir deneyim sunmak.
  • Dünya çapındaki müşterilere ulaşmak ve dünya pazarında yer alan diğer rakiplerle meydan okumak suretiyle uluslararası satışlarınızı en üst düzeye çıkarmak.

Sağlam bir çeviri ve yerelleştirme stratejisi olmadan, küresel bir pazara girmek mümkün olmayacaktır. Statista’ya göre, İngilizce, Aralık 2017’den itibaren internette en yaygın kullanılan dil. Dünyanın en çok konuşulan dili ise Çince. Nüfus açısından en yaygın kullanılan dil Çince, 1,28 milyar konuşmacı nüfusuyla dünya sıralamasında en üst sırada. Dünyada en çok kullanılan dillerin ikincisi 437 milyon konuşmacı ile İspanyolca, üçüncüsü ise 372 milyon ile İngilizce.

E-ticaret web sitenizde yalnızca bir veya iki dil kullanarak tüm potansiyel pazarlara ulaşamayabilirsiniz. Özellikle e-ihracat lokalizasyon çalışması gerçekleştirip bir çevrimiçi işletmeyi küreselleştirirken, 70’den fazla dilin kullanılabileceğini unutmayın.

E-Ticaret İşletmenizi Yerelleştirmenin Faydaları

Peki, lokalizasyon çalışmaları gerçekleştirerek şirketinizi küresel olarak yerelleştirmenin faydaları nelerdir? İşte dikkat etmeniz gerekenler:

  • İşinizi genişletmek, daha fazla müşteri edinebileceğiniz daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar.
  • E-ihracat lokalizasyon çalışmaları, daha fazla sayıda ziyaretçiyi müşteriye dönüştürebilecek miktarda tıklama ve dönüşüm sağlar.
  • Her ürünün ürün açıklaması kendi dilinde yazılmışsa, müşterilerin ürününüzün kalitesine güvenmesi daha olasıdır.
  • Satışlar ve şirket gelirleri artar.

E-İhracat Lokalizasyon Çalışmaları Gerçekleştirmek İçin Takip Edilmesi Gereken Adımlar

  • Hedef ülkeyi araştırın: İşinizi genişletmek istediğiniz hedef ülkenizi gözden geçirmeniz önemlidir. İşinize başlamadan önce ülkenin kültürel çeşitliliği, dili, müşteri davranışını ve pazar alanını anlamak çok önemlidir. Web sitenizin müşteri arayüzü, hedeflediğiniz kişinin taleplerine uygun olmalıdır.
  • Doğru bir ürün açıklaması oluşturun: Hedef müşteriye her ürünün ve tanımlamanın özel olduğunu düşündürecek şekilde doğru ve yazılı bir ürün açıklaması ayarlayın.
  • Web sitesinin tamamını çevirin: Yerelleştirmenin en önemli kısmı, veritabanı odaklı içerik, ürün açıklamaları ve görüntüler dahil olmak üzere tüm web sitenizi yeni hedef kitlelerin diline çevirebilecek çok dilli uzmanlara sahip olmaktır. Bu uygulama, özen ve bir doz kültürel duyarlılık ile yapılmalıdır.
  • Para birimlerini unutmayın: Her ülkedeki fiyatı, geçerli ülkelerdeki döviz kuruna göre dönüştürün. Bunun otomatik olarak yapılabileceği ve oranların her saniye değişebileceği bir sistem kurmaya dikkat edin. Böylelikle kur farklarından doğacak zararları minimuma indirmiş olursunuz.
  • Politika ve kısıtlamaların farkında olun: Yasal ihlalleri önlemek için hedeflediğiniz ülkedeki yasaklı tüm öğeleri otomatik olarak engelleyin.
  • Güvenli uluslararası ödeme işlemleri sunun: E-ihracat’taki en kritik kısım, ödeme işlemini güvenceye almaktır. Güvenli bir uluslararası ödeme sistemine sahip olmak için tüm işlemlerin yasal olmasını ve farklı para birimlerinde kabul edilmesini sağlamak şarttır.
  • Uluslararası nakliye: Ürünlerinizi müşterilere paketleme yoluyla göndereceğiniz zamanlarda, en iyi uluslararası gönderi ücretine sahip olduğunuzdan emin olun, aksi takdirde müşterileri rakiplerinize kaptırırsınız. Tüm gümrük belgelerinin ve uluslararası nakliyenin sağlanmasına dikkat edilmelidir.

Küreselleşmek, büyümek çok sayıda fırsatı ayağınıza getirir. Gireceğiniz rekabet, teknoloji şartları ve dış pazar kesinlikle zorlayıcı olacaktır; fakat aynı zamanda e-ticaret işinizi tüm dünyada geliştirmek harika bir motivasyon ve araç olacaktır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un