worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-İhracat Yurtdışı Şirket Kurulumu

Ülkenin şartlarını incelemeli ve devlet teşvikleri konusunda detaylı araştırmalar yapmalısınız!

Yurtdışı şirket kurulumu için tüm aşamaları çok iyi analiz etmek gerekir.

Bu yüzden yurtdışı şirket kurulumu süreçlerinde işinizi şansa bırakmamak için öncesinde sıkı bir planlama yapmalı ve şirket kuracağınız ülkeye karar vermelisiniz. Sonrasında bu ülkenin şartlarını incelemeli ve devlet teşvikleri konusunda detaylı araştırmalar yapmalısınız.

Yurtdışı Şirket Kurulu İçin Yapılabilecek İşler

Yurtdışı şirket kurulumu planlayan kişiler genellikle yapacakları iş konusunda kararsızlık yaşıyorlar. Çünkü değerlendirilebilecek çok fazla fırsat ve girilebilecek çok fazla sektör bulunuyor. Çoğunlukla herkesin aklına ilk olarak lokanta açmak geliyor. Fakat Türk yemekleriyle dolu bir restoran açmaya karar vermeden önce riskleri ve fırsatları göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin; franchising sistemlerine sunulan çok cazip destekler de oluyor. Bunun yanında popüler ve tercih edilen bir ülkede şirket kurmaya karar verdiyseniz otel işletmeciliği yapmak da çok mantıklı bir seçenek olarak değerlendirilebiliyor. Bunların dışında yurtdışına ürün satmak için açacağınız bir şirket orada size yepyeni bir yaşam ve iş imkanı da sağlayabiliyor.

Yurtdışında İş Yeri Açma Şartları

Yurtdışında şirket kurulumu yapılacağı zaman standart bir prosedür ile karşılaşmanız pek mümkün değil. Çünkü her ülkenin ve hatta her sektörün farklı şartları olabiliyor. Örneğin Avustralya ya da Yeni Zelanda gibi ülkelerde birkaç gün içinde basit evrak işleri ile uğraşarak kolayca şirketinizi kurabilirsiniz. Ancak Şili’de şirket kurmaya karar verdiyseniz iki haftalık altı farklı prosedürü içeren bir sürece hazır olmalısınız.

Portekiz’de ise beş günden daha kısa sürede ama yine altı farklı prosedürle uğraşmanız gerekiyor. Benzer şekilde e-ihracat yurtdışı şirket kurulumu için de ülkelerin farklı şartları ve prosedürleri oluyor. Dolayısıyla yurtdışı şirket kurulumu istediğiniz her ülkede işlemlerinizi yalnızca birkaç tıkla çözemeyebilirsiniz.

Yurtdışında şirket kurulumu danışmanlığı için tıklayın!

Yurtdışında Şirket Kurma Teşviği

Ülkemizde Türk şirketlerinin uluslararası arenadan kendilerine daha fazla pay almaları için Ekonomi Bakanlığı tarafından geliştirilen Turquality Destek Programı çok ciddi destekler sunuyor. Ancak çok cazip yurtdışı şirket kurma devlet desteği sağlayan Turquality’den yararlanmak için Türkiye’de tescili bulunan bir markaya sahip olmanız gerekiyor. Benzer şekilde hedeflediğiniz pazarların en azından bir tanesinde de marka tescili yaptırmış olmalısınız.

Aynı zamanda yeni bir iş yeri açacak kişiler için çeşitli destekleri bulunan KOSGEB’in yurtdışı şirket kurulumu yapacak kişiler için de bazı destekleri oluyor. Bütün bu süreçleri detaylı bir şekilde araştırarak şirketinizin kurulum sürecinde mali yönden size katkı sağlayacak adımlar atabilirsiniz.

Yurtdışında Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşe öncelikle sıkı bir pazar araştırması yaparak başlamalısınız. Ne kadarlık bir sermayeye, zamana ve enerjiye ihtiyaç duyacağınızı belirlemelisiniz. Hatta işe para yatırmadan önce deneme çalışmaları yapmalı ve anketler düzenlemelisiniz. Özellikle yurt dışında bir iş kurarken Türkiye’de yaptığınız araştırmaların bir öneminin olmayacağını unutmamalısınız.

Yapacağınız iş ne olursa olsun o iş hakkında gereken tüm bilgileri edinmelisiniz. Belki o sektörde uzmanlık kazanmak için zamana ve deneyime ihtiyaç duyacaksınız ama yine de o işi tam anlamıyla bilmeden işe atılırsanız kısa sürede büyük bir boşluğa düşebilirsiniz. Eğer bilgi sahibi olamayacağınız bir sektöre giriş yapıyorsanız sizinle birlikte çalışan ya da size danışmanlık veren profesyonellerle beraber yürümelisiniz.

Şirket kurmayı planladığınız ülkeleri risklerine göre seçmelisiniz. Böylece işiniz güzel giderken bir anda yatırımlarınıza en konulması gibi tehlikelerle karşılaşmazsınız. Aynı şekilde hedeflediğiniz ülkenin ekonomik durumunu da göz önünde bulundurmalısınız. Mümkün mertebe büyüyen orta sınıfın olduğu ve yükselen gelir seviyesi gösteren ülkelere yönelmelisiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.