worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-İhracat Sürecinin Operasyonel Boyutu Nasıl Yönetilmelidir?

E-İhracat ve Operasyonel Süreçler Hakkında Tüm Detaylar Bu Yazımızda

E-ihracata sürecinin operasyonel boyutunu yönetmek, e-ihracata uygun e-ticaret altyapısı ile mümkündür.

Pek çok iş gibi ticaretin de elektronik ortama taşınması, ihracat ve ithalat gibi operasyonların hızla elektronikleşmesi sonucu doğurmuştur. E-ihracat enstrümanları ile küresel anlamda ticaret yapmak son zamanların gözde işleri arasındaki yerini almıştır. Kolay gibi görünse bile, e-ihracat sürecinin sürdürülebilir olması, sağlam temeller üzerine kurulmuş e-ihracata uygun e-ticaret altyapısı ile mümkündür. İlerleyen satırlarda e-ihracat için dikkat edilmesi gerekenleri başlıklar halinde bulabilirsiniz.

Hedef Pazarın Bulunması ve İlk Yatırım Maliyeti

İşletmeler veya üreticiler için yerel pazarlardan sonraki hedef küresel pazarlara açılmaktır. Dünya pazarlarında kendilerine yer edinebileceklerini düşünen firmalar,  yurt dışına ürün göndermek ve dünya pazarlarında da söz sahibi olmak isterler. Bu aşamada doğru pazarın bulunması en önemli noktaların başında gelir. Doğru ürünü doğru sistemler veya doğru ortaklıklar ile ve en uygun maliyet ile son kullanıcıya ulaştırmak önemlidir. Hedefin doğru olarak belirlenmesi işi tamamlandıktan sonra bu işin yürütüleceği zeminin hazırlanması aşamasına geçilebilir.

Bu hazırlık aşaması belirli bir miktar ilk yatırım maliyeti gerektiren bir aşama olarak dikkat çeker. Bir taraftan sistemin teknik alt yapısının kurulması, web sitelerinin hazırlanması çalışmaları yürütülürken diğer yandan da ofis, ofis eşyası ve personel temini çalışmaları yürütülmelidir. Bu ihtiyaçlar için de belirli miktar harcamanın göze alınması gerekebilir. E-ihracat sürecinde yasal boyutu ilgilendiren yasal işlemler için harcanacak tutarlar da ilk yatırım maliyetleri arasında bir miktar yer tutabilir. Marka ve ürün tanıtımı için harcanması muhtemel ücretler veya bazı durumlarda yurt dışına yapılması gereken seyahat ücretleri, e-ihracat sürecine ilk olarak başlayacaklar için önemli maliyet kalemleri arasında sayılabilir.

E-İhracat Sürecinde Site Altyapısı

E-ihracat sürecinde sitelerin, şirketlerin dünyaya açılan yüzü olmaları bakımından son derece özenli bir şekilde hazırlanmaları ve güçlü bir alt yapı üzerine oturtulmaları gerekir. Sitenin, domain hizmeti veren, güçlü ve bilindik firmalar üzerinden hizmete açılması, olası kesinti ve hız problemlerinin önüne geçecektir. Web sitelerinin yavaş açılmasının, müşterilerin siteyi erken terk etme sebeplerinin başında geldiği unutulmamalıdır. E-ihracat süreci için en önemli unsurların başında gelen e-ihracat sitesi, çok iyi bir şekilde kurgulanmalı ve gerektiğinde günün şartlarına uyacak şekilde revize edilmelidir. Site; kullanımı kolay, müşterilerin ürünlere ve diğer detaylara kolay ulaşabilecekleri, site içerisinde sıkılmadan dolaşabilecekleri bir tasarıma sahip olmalıdır. Renk seçimi de bu noktada önem arz eder. Rahatsız edici renkler ile tasarlanmış siteler, kullanıcıların siteyi erken terk etmelerine neden olabilir.

E-İhracat sürecinde sitenin kolay bulunabilir olması, bu konuda yapılacak SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmalarının titizlikle ele alınması gerektirir. Bu durum organik arama ile sitenizi bulacak müşteriler için önemlidir. E-İhracat sitesinin bilgisayarlara ek olarak cep telefonu ve tablet gibi iletişim araçlarıyla da ziyaret ediliyor olması, mobil kullanıma uygun olmasını zorunlu hâle getirir. Dolayısıyla e-ihracat sitelerinin mobil cihazlar üzerinde de sorunsuz olarak çalışmasının mutlak surette sağlanması gerekir. Raporlama ve revizyon süreçleri, e-ihracat sitesinin güncel ve kullanıcı ihtiyaçlarına uygun şekilde tutulabilmesini sağlayan önemli aşamalar olarak dikkat çeker.

Müşterilerin sayfayı ziyaretleri boyunca hangi ürünlerle ilgilendiği, hangi sayfada ne kadar vakit geçirdiği, sayfanın hangi bölgesi ile daha çok alakadar olduğu bilgileri titizlikle raporlanmalıdır. Bu raporların analizi sonucunda oluşacak değerlendirmeler ile sayfa için uygun sistemsel değişiklikler gerçekleştirilmeli, ürünler hakkında yapılması gereken düzenlemeler yapılmalıdır.

Dil ve Bölgesel Özellikler

E-ihracat sürecinde siteler, küresel bazda kullanımda olacağı için uluslararası kabul görmüş diller kullanılarak geliştirilmeli veya kullanılacağı bölgenin diline uygun hizmet verecek şekilde konumlandırılmalıdır. Bölgesel bazda ve yerel diller ile yayın yapmak ilk başta cazip gibi görünse de bu tür sitelerde güncellemeler yapmak sıkıntılı olabilir. Dolayısıyla bu kararın ilk başta doğru olarak verilmesi ve karşılaşılacak sorunların göz önüne alınması gerekir. Ayrıca uygun yayın dilleri tercih edilmelidir.

Ürünlerin dünyanın değişik bölgeleri için farklı olarak üretilmiş modelleri varsa bunların da bölge bazında ön plana çıkarılması iyi olacaktır. Pazarlama ve ürün tanıtımı faaliyetlerinin farklı coğrafyaların kültürel yapıları göz önüne alınarak ve toplumların değer yargıları ön planda tutularak hazırlanması doğru geri dönüşler almak bakımından önem arz eder.

E-İhracat Sitesi Teması

E-İhracat sürecinde kullanılacak sitenin belirli bir temaya ve konsepte sahip olması, profesyonel bir görünümde tasarlanmış olması, sitenin akılda kalıcılığını arttırabilir ve daha sonra ziyaret edilme şansını yükseltebilir. Site içerisinde yer alan ürün bilgilerinin detaylı ve görsellerin dikkat çekici olarak seçilmesi, müşterilerin karar verme aşamalarında etkili olacaktır. Küçük ve anlaşılmaz görseller ile yeterli olmayan ürün açıklamaları, müşterilerin siteden erken ayrılma nedeni olabilir. Terk edilme süreleri kısa olan sitelerin, organik aramalarda alt sıralara doğru gerilemekte oldukları unutulmamalıdır.

Firmaların, marka ve ürünlerinin hem yöresel bazda hem de uluslararası alanda daha tanınır hâle getirilmesi adına çalışmalar yürütmesi önemlidir. Bu durum ürün ile marka arasındaki ilişkiyi daha görünür hâle getirebilir. Elbette ki tanınan bir markanın rakiplerine karşı ürün satışları daha yukarılarda seyreder. Müşterilerin en çok tercih ettiği ürünler sayfaların en görünen yerlerinde sergilenmelidir. Sayfa geneli, çok fazla ürüne boğulmadan, olabildiğince sade ve göz yormayacak şekilde sunulmalıdır. Ana ürünler, tamamlayıcı ürünler ile desteklenerek müşterilere farklı ürün alternatifleri de sunmak sepet ortalamasının yükseltilmesini sağlayabilir.

Ödeme Sistemlerinin Doğru Konumlandırılması

Tüm e-ticaret sitelerinde olduğu gibi e-ihracat sürecinde e-ticaret sitesinin ödeme sistemleri en önemli konuların başında gelir. Ödeme sistemleri, tüm sistem içerisinde güvenlik konusunun en önemli olduğu bölümdür. Ödemenin güvenle yapılmasının sağlanması, müşteri bilgilerinin titizlikle korunması şirkete ve e-ihracat sistemine duyulan güveni arttıracaktır. Oluşturulan güven, markanın daha bilinir olmasını sağlayacak ve satışların artması yönünde etki edecektir.

Ödeme sistemlerinde güvenliğin sağlanmasından sonra önem verilecek diğer bir konu ise kullanım kolaylığı olmalıdır. Zor işlemlere sahip ödeme adımları, müşteri ürünü almaya ne kadar hevesli olursa olsun, siteden ayrılmasına sebep olabilir. Bu nedenle bu aşamaların olabildiğince kullanıcı dostu olacak şekilde tasarımlanması gerekir. Ayrıca ortaya çıkan yeni ödeme türlerinin de sisteme olabildiğince hızlı bir şekilde uyarlanması önemlidir. Farklı ülkelerde veya farklı bölgelerde daha fazla tercih edilen ödeme yöntemlerinin o ülke veya bölge için ilk sıralarda olması sağlanmalıdır.

Ödeme sistemi sayfalarındaki müşteri davranışının sıkı bir şekilde kayıt altına alınması, takip edilmesi ve raporlanması, bu aşamada yapılacak düzenlemeler için faydalı bilgiler elde edilmesi adına önemlidir. Bu raporların analiz edilmesi sonucunda, hangi ödeme şeklinin tercih edildiği, bölgesel bazda kullanılan ödeme seçeneklerinin neler olduğu gibi değerli sonuçlar elde edilebilir ve bu bilgiler site alt yapısının geliştirilmesinde kullanılabilir.

Tüm bu açıklamalar ışığında, gelişen e-ihracat sisteminin sağlam temeller üzerinde yapılandırılması, doğru veriler ve doğru analiz teknikleri ile gözlemlenmesi, sürekliliğinin ve karlılığının temini açısından büyük önem taşır. Donanım, yazılım, tanıtım ve reklam faaliyetleri, pazarlama stratejisi ve satış sonrası destek gibi önemli unsurları aynı anda kullanması gereken e-ihracat sistemleri, doğru şekilde kullanıldığında markaların ve ürünlerin dünya ölçeğinde bilinir olmasını sağlar.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un