worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Dijital Pazarlama İçin 4 Önemli Trend

Yeni teknolojiler, teknikler ve sürekli değişen Google ve Facebook algoritmaları, birçok dijital pazarlama ekibini diken üstünde tutar.

Dijital pazarlama; SEO, sosyal medya, pazarlama otomasyonu, PPC ve diğerleri gibi birçok hareketli parçadan oluşur.

İşletmelerin yıllar içinde pazarlama kampanyaları kullanma biçimleri değişmiş olsa da nedenler değişmedi. Her işletme, tam ihtiyaç duyduğu anda ideal müşterisine ulaşmak ister. Sürekli yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, şirketlerin müşterilerine ulaşmak için izlediği yol, aynı şekilde gelişmek ve adapte olmak zorundadır.

E-ihracat uzmanlığı eğitimi için tıklayın!

Günümüzde e-ticarette dijital pazarlama trendlerine bakacak olursak:

1. Chatbotlar

Son birkaç yılda, botlarla giderek daha fazla iletişim kurmaya başladık. Yapay zekanın (AI) gelişimiyle birlikte ve makine öğrenimi sayesinde botlarla kurulabilen sohbetler daha karmaşık hale gelebiliyor ve daha karmaşık istekleri yerine getirme yeteneğine sahip oluyor. Sınır ötesi e-ticaret şirketlerinin bu dijital pazarlama araçları ile iyi birer ilişkiye sahip oldukları gözlemlenebilmektedir.

2020 yılında, bu teknoloji daha da geliştirilerek mükemmelleştirilmeye ve şirket web sitelerine dahil edilmeye devam edilecektir. Web üzerinden gerçekleştirilen müşteri hizmetleri, bu yeni teknolojiler sayesinde her gün daha hızlı ve daha verimli hale geliyor. Bu yüzden e-ticarette dijital pazarlama trendleri takip ediliyorsa, chatbotların varlığı göz ardı edilmemelidir.

2. Influencer Marketing

Influencer marketing birkaç yıldan beri e-ihracat dijital pazarlama trendlerinde yer almaya devam ediyor ve yakın zaman içerisinde de bir yere kaybolacakmış gibi durmuyor. Influencerlar, on binlerce takipçiye sahip büyük ünlüler ya da “internet ünlüleri” olarak görülmekteydi, fakat artık, şirketler etkileyici olmak ve daha samimi görünmek için çok daha küçük kitlelere erişim sağlayabilecek sosyal medya kullanıcılarını dijital pazarlama araçları olarak kullanabiliyorlar. Influencer ya da fenomen olarak adlandırılan etkili kişileri sosyal medyada kullanmak, şirketlerin hedef kitlelerine güvendikleri bir ses aracılığıyla ulaşmalarını sağlamaktadır.

Influencer marketing kullanan şirketler, diğer dijital pazarlama araçlarını kullanan şirketlere göre daha verimli sonuçlara ulaşmaktadır. E-ihracatta pazarlama trendleri arasında oldukça popüler bir yöntem olan influencer marketing, doğru demografik araştırmalar yapılarak kullanıldığında başarılı sonuçlar almayı neredeyse kesin kılmaktadır.

3. İçerik Pazarlama

E-ticarette dijital pazarlama trendleri arasında gösterilen bir diğer yöntem içerik pazarlama potansiyel müşterilerinize ya da sayfalarınızı okuyanlara yalnızca makalelerinizi ya da bilgi ve uzmanlık ile yoğrulmuş içeriklerinizi göstermekle kalmaz. Aynı zamanda arama motorlarındaki sıranızı da belirler.

Kısacası, içerik pazarlama, arama motoru optimizasyonu (SEO) için gerekli olan ateşi körükler, bu nedenle içerik oluşturmayı sürekli hale getirmek kazanımlar elde edilmesini sağlar. 2020’de etkileşimli içerik ve videolar oluşturmaya odaklanmak önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak trendlere ısınmayı ve rekabetten kazanan taraf olarak çıkmayı kolaylaştıracaktır.

4. Video Pazarlama

Video pazarlama, 2019’da dijital bir pazarlama mecburiyeti olarak görülmekte ve sıklıkla kullanılan dijital pazarlama araçları arasında yer almaktaydı. 2019’un son çeyreğinde ve 2020’de de e-ticarette dijital pazarlama trendleri arasında yer alacağı kesin. Sınır ötesi e-ticaret yaparken ya da e-ihracat pazarlama trendleri yakalanmak istendiğinde, sosyal ağlara ve sitelere video eklemenin yanı sıra, canlı video içerikleri üretmek oldukça fayda sağlayacaktır. Facebook Live ve Instagram Live’da kullanıcılarla buluşan canlı videolar, canlı olmayan videolara oranla 3 kat daha fazla izleniyor.

Bu yeni teknolojik gelişmelerin doğurduğu pazarlama avantajları şirketler tarafından doğru kullanıldığı takdirde inanılmaz bir potansiyelin kapısını aralamaktadır. Bulunulan sektördeki rekabetten kazanan taraf olarak çıkmak için bu tarz yenilikleri doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bu pazarlama araçları, şirketlere tahmin edilenin ötesinde faydalar sağlamaya devam edecektir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.